escoban

Da, vidio sam. Igru je portao Iron Galaxy, tim iza porta Batman Arkham Knight ako je tko toliko nesretan da se toga sjeća. No meni igra radi jako dobro sa zadnjim driverom. Vrti se sve na high/ultra osim tekstura i igra ima prosjek od nekih 100 sličica pri 1080p. Za 2K bi trebao biti stabilan 60 pa čak i više, no treba uzeti i u obzir da je ovo day 1 patch.

Daleko sam precizniji sa mišem za razliku od kontrolera te je vrlo lako izvesti headshotove iz prve bez da potrošiš bezveze municiju, tako da bih čak i preporučio veću težinu jer si u prednosti. Kontrole su čudne ali se dadnu remapati i Mouse sensitivity je malo pre velik za moj ukus pa sam ga stavio ja 40. Najveći problem je zapravo generiranje shadera na početku igre koji zna potrajati i do pola sata, no nakon toga nemaš nikakvih problema.

Tehnicki krs za sada. Mirisalo je na fail od odgode. Kaze buraz da je ovo bas tehnicki kaos. Uzas

EDIT: 90+% CPU usage, 8+GB VRAMa cak i na medium, crashevi, mijenjanje postavke ne radi nista, stvar opet spasava DLSS, kada se igra ne skrsi naravno. Lol!

Izlazak na PC-u će imati smisla kad moderi stave Abby kao main.

escoban

Lijepo je kad mozes na prvi pogled shvatit koliko je neki studio napredovao kroz godine. Last of Us cak vecina ljudi moze pokrenut. Sljedeca igra koju portaju ce se moc igrat.

Ne znam za krešanje ali po ovom video ide uz DLSS na 4K sa RTX 3060 Ti

chono Nisam znao da je Naughty Dog imao prste u portu, ja sam skužio da je kompletno sve napravio Iron Galaxy što bi imalo smisla na prijašnje igre. No koliko sam vidio Iron Galaxy je više kao neki body shop koji je kao pomoć glavnom devu. Kako god, velika sramota za Naughty Dog i još veća za Sony što si dopuštaju da igre izlaze u takvim stanjima na PC.

prayer yes, davnih dana sam rekao da ND priznam kao top deva tipa Valve, kada pocnu radit multiplatform igre. Ocito im bas i ne ide na PCu…

Budimo realni, do danas je izašlo puno Sony portova i praktički svi su bili odlični portovi, Horizon je imao nekih problema ali ispravili su patchevma dosta brzo. Ovo je prvi baš fijasko port. Da sramota, ali pričekajmo da li će riješiti krešanje. Definitivno je trebao odgodu, nema opravdanja s obzirom da na desetak konfiguracija sa par ljudi možeš probati da li se igra kreša.

doctorfreak A mogli su jednostavno kupit PS5

Neka, ja bi radije igrao i Starfield kad ga jednom srede kao TLOU kad ga pokrpaju…taman mu padne cijena na 14 eura 😃

Sterlok

Svi su do sada bili portovi ps4 igara. Last of Us ima 3 problema po meni. Prvi da je ovo studiju zadnja rupa na svirali i ključni ljudi su im na bitnijim projektima, drugi da je izlazak vjerojatno rushan da se poklopi sa serijom, a treći da su devovi tek sad počeli portat igre za novu generaciju konzola i više PC ne može sirovom snagom vrtit loš port kako je mogao za igre sa uređaja starog 10 godina, već treba puno više optimizacije.

chono Valve je nekoć bio top, ali realno ni njihovi portovi HL-a na konzolama nisu bili bajni, izuzev Xboxa.

chono Jbg to ti je tako kad se oslanjaš na štake zatvorenog sustava i koristiš sve inhouse prečace koje možeš, na kraju dana nije ni čudno da nisu nikome slali review kodove. Znali su točno što plasiraju u javnost.

@Sterlok Horizon, Days Gone i Little Big Planet su imali isto svojih mušica ako se ne varam, ne na ovoj razini kao što je TLOU već manje. Mislim da im je jedini dobar port bio GOW koji je radio veliku većinu vremena na svemu bez ikakvih ekstra problema.

sanzo Svi su do sada bili portovi ps4 igara. Last of Us ima 3 problema po meni. Prvi da je ovo studiju zadnja rupa na svirali i ključni ljudi su im na bitnijim projektima, drugi da je izlazak vjerojatno rushan da se poklopi sa serijom, a treći da su devovi tek sad počeli portat igre za novu generaciju konzola i više PC ne može sirovom snagom vrtit loš port kako je mogao za igre sa uređaja starog 10 godina, već treba puno više optimizacije.

Returnal je izašao na PS4? Na PC-u je to odličan port.

prayer Horizon, Days Gone i Little Big Planet su imali isto svojih mušica ako se ne varam, ne na ovoj razini kao što je TLOU već manje. Mislim da im je jedini dobar port bio GOW koji je radio veliku većinu vremena na svemu bez ikakvih ekstra problema.

Days Gone je radio odlično, daleko bolje nego kad se pojavio na konzoli sa dropovima ispod 30 fpsa, a LBP niš specijano nije bilo problema, igra je dobro portana. Horizon su pokrpali, relativno brzo je radio kako treba.

Sterlok

Returnal je rađen na UE4 i vjerojatno je to olakšalo portanje. Mislim da bi trebalo bit puno lakše kad se koristi tehnologija koja je već dizajnirana za multiplatformski razvoj i već tisuću puta korištena za isti.

sanzo Returnal je rađen na UE4 i vjerojatno je to olakšalo portanje. Mislim da bi trebalo bit puno lakše kad se koristi tehnologija koja je već dizajnirana za multiplatformski razvoj i već tisuću puta korištena za isti.

Unreal 5 igre će skršiti PC to je tak jasno, tu će mo se vremenom prilagođavati sa grafama od dvadesetak gb vrama. To sam i očekivao, ali skršit će i PS5 na 30 fpsa, zatro i dolazi pro verzija.

Zero ps3, xbox, toster PC, high end PC, android, VR… i igra koja je postavila neke nove standarde, koji nisu ni standardi, jer i danasnji naslovi stekaju u usporedbi.

I nije ti bas neka teza imho… Ovo je izdavanje na najjacoj platformi i tu su usrali. Neusporedivo sa OB i paletom platformi tamo. Valve je izdao i najsavrseniju VR igru nedavno.

Edit: Fora!

Užas od optimizacije ali ništa novo, igra je PS5 port i bude zahtjevno.

Isto je sa Spiderman 1 i Miles Morales.

sanzo je sažeo bit stvari. Treba se držati onoga da za istu PS5 igru na PC-u treba barem 50% jača konfiguracija od PS5, za istu rezoluciju i postavke.

Nije ni God of War svetinja, imate testove, na konfiguraciji ekvivalentnoj original PS4, igra se vrti ko na tosteru time da svaki low end procesor na PC-u bude 5x bolji od tablet Jaguara u toj konzoli.

Tehničke crasheve i bugove će ispeglati ali ne očekujte da se ovakva igra magično vrti na medium end strojevima.

pravednik samo mali ispravak "igra je los PS5 port".

Nije ovdje stvar omjera izmedu jakosti dvije platforme. Pogledaj usage cpua i memorije (obje).

Vrti se sasvim ok na medium strojevima, problem su rušenja. PS5 ak se ne varam ima 4K 30 fps checkerboard mod i 1800p 60 fps mod uz smanjivanje detalja za sjene na normal.

PS5 ima više brze memorije od srednjeg PC, različite arhitekture po tom pitanju APU…tak da sigurno treba znanja i vremana portati igru koja iskorištava PS5 hardver praktički na max za veliku raznolikost pc gaming hardvera.

Ak srede rušenja, ne vidim neki veliki problem, smanje se detalji i igra se na 60 fpsa.

Sterlok 4k checked je 1440p. Mislim sve je to ok sto pises, ali rusenja se dogadaju zbog premasivanja kapaciteta vrama, a ako rijese to nece popraviti sama rusenja, vec i srz problema.

Pogledaj meni prilikom loada. I ovo ne staje niti u igri

Part 1 na PS5 nije checkerboard nego nativni 4K 30 ili 40 frejma u 120Hz modu.

Performance je nativno 1440p.

To je izrečena kletva PS fanova na PC. Ako neka PS igra izađe i za PC neka izgleda prokleto loše i eto reze, Ha-Ha-Ha!

Sterlok ne igram ja, buraz pegla. Ne dajem 60 ojra za ovo. Nisam ga pitao, ali gledam po netu da ekipa vec ima optimal settings, kako i sto treba slozit dok ne dode patch

Ima razlika ali sitnih. Neopravdano za tako niske performanse.

Popizdio bi da mi je prvo iskustvo igranja tlou ovo s prvog videa. Velika šteta što su ga toliko zasrali

Opet oni odabrali Iron Galaxy.Najnesposobnije developere za PC verziju neke igre.Sjetite se samo fijaska zvanog Batman Arkham Knight za PC.2 god su popravljali igru jer je bila neigriva na PC-u.Zato me uopće ne čudi šta su i PC verziju, TLOU 1 ukenjali.

Čim nikome nisu dali review ključeve unaprijed trebalo se pretpostaviti koliko je sati. Na kraju ispada da je launch CB 2077 med i mlijeko naspram ovoga.

Baš sam gledao Steam stranicu i igra ima DLC u obliku Deluxe verzije gdje su većinom kozmetici i neki rani upgradeovi za igru, no ono što mi je upalo u oko jest da su zaključani kao neki posebni mod za speedrun igre, nije ništa strašno no speedrun community je ogroman na PC i tražiti za tako što 10€ pored već vesele cijene koju daješ za igru je malo šupski.

U Naughty Dogu… Slave i časte wallpaperima!

Komentari su sve 👌