Jest poruznila ta Kate
TV serije (općenito)
Tko voli tipa doc-murder ted bundy tapes sa Netflixa ove limited serije od 4-5 epizoda. Preporucam Nightstalker i Sons of Sams
E ekipa pitanje, otkazao sam netflix nakon 6 mjeseci gledanja..nema mi vise bas zanimljovog sadrzaja, vise manje sve kaj me zanimalo sam pogledao a jos veci razlog je da sve vise novih filmovi i serija nema prijevod na Hrvatski.
Kakvo je stanje s tim hbo? Jel puno slabijinod netflixa? Hrvatski prijevod? Cijene isto variraju kao kod netflixa ili to jedna jedina cijena?
- Uređivano
doctorfreak znači, kad mi netko kaže "pogledao sam cijeli Netflix", to samo znači da ti se ne da tražit novi sadržaj. Sam si rekao da ja provodim jako puno vremena pred TV-om, a i dalje mislim da nisam ni zagrebao površinu. Nitko drugi od servisa nema ni približno toliko različitog i kvalitetnog sadržaja ko Netflix. Mislim, i Amazon i HBO i Disney (a čak i Apple) imaju dobrih serija, ali puno manji broj.
Samo se bolje raspitaj o tome kaj tražiš. Ili pogledaj nešto što inače ne bi. Evo, cura prije ne bi nikad pogledala Castlevaniu, a sad je obožava.
Hrvatskog sadržaja ima sve više, ne sve manje. Sad već imamo i cijelo sučelje na hrvatskom ako tako želiš. Tada ti prevode i nazive i opise. Imaš stranicu hrflix koja ti točno prati kaj je sve prevedeno.
A cijena ne varira, već ima rangove pa odabereš kaj ti treba.
Kaj se preporuke tiče, reci okvirno kaj te veseli, primjere stvari koje voliš pa ću ti ili ja ili neko drugi probat nać nešto.
Kaj si ti Netflix police?
Nije li da je sad sve novo što izađe na Netflixu prevedeno na HR? Znači samo neke stare stvari nisu prevedene.
Tzereen Znam da na netlixu ima puno sadrzaja....ali sve kaj je bilo kolko tolko popularno i zanimalo me sam pogledao...dakle ne zanimaju me tipa npr kvazi nepoznate britanske serije sa prosjecnom ocjenom...zelim pogledat top 10/20 filmova serija i to je to...
Netflix sam taman uzeo kad je dosao hrv prijevod...i mogu ti reci po osobnom iskustvu sve gore...na pocetku je vise od 90% toga kaj me zanimalo imalo prijevod...sad na one prepuruke kaj bi meni mogle bit zanimljive više od pola toga nema prijevoda. Najčeśe američki kriminalistički dokumentarci i serije.Ne hebe mene tolko engleski kolko to sto ne mogu uvijek imat pojacan zvuk pa ne mogu si sve prevest kak treba.
Zato me zanima taj hbo...pogledao bi si opet i got i prijatelje pa i černobil npr...i onaj neki popularan film sa ženom herojem i tako nekog malo svježijeg sadržaja..
Pitam za hbo jer mi tokom registracije govori o nekoj pretplati 40kn bez da mi ponudi neke pakete tipa hd ili 4k? Također vidim da postoji hbo go, hbo now i hbo max? Mi u Hrvatskoj samo mozemo go?
- Uređivano
Što se tiče HBO GO, ja sam samo naletio na jednu seriju koja nije imala HR prijevod, a to je Avatar The Last Airbender. Svakako preporučam HBO onome tko do sad nije imao jer ima jako puno kvalitetnog sadržaja koji se propušta ako se gleda samo Netflix.
Prime Video isto postaje sve bolji i bolji. Koristio sam ga besplatno na Fenixovu foru, ali izgleda da su skužili jer su me upozorili, a onda i isključili. Prime mi je tu negdje kao HBO s time da HBO ipak ima dosta klasika koje kao serijoljubac moraš pogledati.
Tako da bi ih poredao ovako: Netflix - HBO - Prime Video.
Ostali nemaju ni 5% sadržaja koji ova tri imaju.
doctorfreak zelim pogledat top 10/20 filmova serija i to je to..
Ako želiš pogledati top od serija onda uzmi HBO.
doctorfreak Mi u Hrvatskoj samo mozemo go?
Samo Go. Nema kod njih hd, 4k i slično. Pretplata je ta jedna i tjt.
- Uređivano
Brijac slažem se sa svim.
Bilo bi zgodno s vremena na vrijeme probat sva tri servisa. I HBO i Prime imaju zbilja dobrih serija.
Idealno bi bilo bit u tijeku sa sva tri servisa. Jer svaki ima čudo od serija.
Ali i dalje tvrdim da niko drugi nema toliko kvalitetnog, a različitog sadržaja ko Netflix. Od drama, komedija, horrora, sf-a, crtića, dokumentaraca. Nema.
Sviđa mi se kod Netflixa što tjedno izbace bar 1 film koji me dosta zanima, a sa serijama su standardno konzistentni, premda imaju i dosta (ispod)prosječnog sadržaja ali to je i očekivano s obzirom na količinu istog kojeg dobijemo na godišnjoj bazi.
Netflix je nedodirljiv kaj se tice ponude, sucelja i samog user experienca, hbo varira kvalitetom slike, nekad je hd, nekad sd, a imam optiku tak da net nije problem, ima jebenu ponudu serija, so so filmova, amazon je indian fest, i po meni najlosiji od trojca, nema neku ponudu, okej koristim ga besplatno pa mi svejedno, ali nije ni blizu hbou, a kamoli netflixu
Da, to sam zaboravio napomenut. HBO zna imat problema s bitrate-om videa bez obzira na brzinu interneta.
Tzereen Ali i dalje tvrdim da niko drugi nema toliko kvalitetnog, a različitog sadržaja ko Netflix. Od drama, komedija, horrora, sf-a, crtića, dokumentaraca. Nema.
Evo još jedna potvrda ovoga.... Plus, na HBO slabija slika i zvuk. Sadržaja puno manje, i slabiji je definitivno. Ima par TOP serija, koje su klasici, sve ostalo mlako.
Netflix, pa dugo ništa, a onda nek se ostali dogovore od 2. mjesta na dolje
Slažem se, da.
Al neke od ovih su se mogle gledati na TV odavno. Neke su se gledale prije HBO kod nas. Itd.
Od ovih koje si nabrojao gledao sam njih 7, i sve su mi TOP.
Zanimljivo je kak više niko ne stavlja GoT u top serije