@Skellington - e ja sam baš završio 3. sezonu 13 Reasons Why. Usrali je skroz, mrzim ih, jao, baš ih mrzim što su mi napravili od jedne od najdražih serija.
Mislim čak i da sam zbog tebe počeo gledat seriju, ako se ne varam, ti si ju prvi na forumu počeo gledat i preporučio. I onda sam malo istražio i vidio da ima vrhunske ocjene, svi su pričali o njoj. Pa sam i ja odlučio pogledat. I prva sezona je stvarno bila vrhunska, odmah mi je postala jedna od najdražih serija. Jedino mi se nije svidjelo što su ostavili neke cliffhangere čime je bilo očito da će imati 2. sezonu. Radije bih da je ostalo sve na 1. sezoni (serija bi mi onda bila više manje savršena), ali ajde nije me ubilo. I onda nakon par mjeseci, kako je serija postala megapopularna, počelo se pričati kako glorificira samoubojstvo, kao porast samoubojstva tinejđera u SAD-u, puno ljudi je počelo srat po seriji i nekako se meni sveukupno smanjio hype za drugu sezonu i bio sam sve više skeptičan. I dođe 2. sezona i dalje ima solidne ocjene, ali pad je bio ipak očit, no svejedno iznad mojih očekivanja i makar nije bila ni blizu 1. sezone, svejedno je bila kvalitetna i baš me zanimalo što će biti u 3. sezoni pogotovo jer smo imali onaj ogromni cliffhanger na kraju 2. sezone. I onda dođe onaj jako zanimljiv trailer 'Who killed Bryce Walker?' koji me stvarno zaintrigirao za seriju. I napokon sam prije mjesec i pol odlučio pogledati 3. sezonu (trebalo mi je mjesec i pol za tih 13 epizoda, onda znaš da serija nije valjala). And boy they fucked it up. Odmah od početka, stavljajući Ani kao takoreći novi glavni lik. Čak nije ni problem u glumici, nego u tome kako je napisan lik. Valjda jedan od najgore napisanih likova u povijesti TV-a. Tek je došla u novu školu, čak i u SAD, ali to nisam više siguran, zaboravio sam. Ali eto ona se uvijek nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme da dozna sve najvažnije tajne. Uvijek zabada nos gdje joj nije mjesto. Čovjek bi pomislio da ima neku moć teleportacije i čitanja umova. Uglavnom baš užasan lik koji je jako srozao seriju. Pokušali su biti triler u 3. sezoni, za razliku od drame iz prve dvije sezone i makar je u nekim trenutcima serija bila prilično zanimljiva, pogotovo pred kraj, opet su sa samim krajem sve usrali. Kakvu poruku šalje taj kraj? Baš užasnu. Priča se da će 4. sezona biti zadnja i neka bude, da se ova agonija zaustavi.
Kao što si i sam rekao, od 9.5 do 10 serije, palo na nekih 4/10 koliko bih ja dao zadnjoj sezoni. Užas, stvarno mi je žao što su od serije napravili. Od toga da je branim jer su previše počeli pljuvat po njoj do toga, da 3. sezona ima prevelike ocjene na IMDB-u po meni i da to treba dodatno srozat da ljudi odmah znaju s čim se hvataju ukoštac.
No da nije sve tako crno, počeo sam gledati MR. Robot, pogotovo nakon što sam čuo da je ova zadnja 4. sezona jedna od najboljih sezona ikad u serijama. Zasad sam pogledao samo pilot 'hellofriend', ali baš me jako zaintrigiralo, definitivno nastavljam gledat, mogla bi serija bit fantastična kao što kažu.