kad bacim oko na popis što sam sve odgledao kad su serije u pitanju, bokte, izgubili su se nebrojeni sati.
no, kak sam negdje pročitao, kad bi se grubo uspoređivala književna djela, serije bi bile ekvivalent romanu, a filmovi bi bili kratke priče ili eventualno novele.
da ne filozofiram, u zadnje vrijeme pogledalo se sljedeće
The Walking Dead - kompletna peta sezona - cijeli serijal mi pomalo gubi na kvaliteti, čini se da ponestaje ideja. i dalje ima nepotrebnih epizoda, ali i genijalnih, koje baš podsjećaju na same početke. uopće ne znam što bih mislio o spin-offu koji dolazi na ljeto, ali se nadam da će ovaj serijal dobiti kakav-takav smisleni epilog i da se neće pretvoriti u silovanje koncepta, a i gledatelja. jer stvarno ima tu neku privlačnu atmosferu koja i dalje vuče na gledanje.
Hell on Wheels - što reći, osim da sam pogledao u rekordnom roku sve četiri dosad snimljene sezone. nema previše sličnosti s nikad prežaljenim Deadwoodom, ali je svijet Divljeg zapada prikazan na vrhunski način. naravno, s nestrpljenjem se čeka peta, istovremeno i završna (sva sreća) sezona. nažalost, bit će prikazana u dva dijela (čitaj - godine).
Black Sails - druga sezona - gusari, kapetan Flint, Charles Vane i ostatak. iako manjka scena borbi brodovima, serija je svakako vrijedna gledanja. nisam se trudio provjeravati koliko podudaranja ima s povijesnim činjenicama, ali sam se stvarno dobro zabavio. čeka se treća sezona. iduće godine tek.
sljedeće na repertoaru - Shameless (US), peta sezona koja je upravo završila
još samo nešto - imam problem sa serijama. kad započnem gledati neki serijal, ne mogu samo tako prestat gledat. ne znam, moram vidjet što će se dogodit na kraju (iako znam da ću se u nekim slučajevima razočarat). ne znam, pogledao sve epizode Spartacusa i Prison Breaka, nisam odustao. što se zapravo kod Prison Breaka isplatilo jer su zadnjih par (ne sjećam se više koliko) epizoda serijala podsjetile na kvalitetu prve sezone.