Evo, uhvatio vremena i za serije.
From
Znači, prva sezona mi je još bila ok Stephen Kingovska horror misterija. Ali druga sezona je iritantna do bola, toliko lijeno pisana i prepuna idiotskih likova koji su tu da guraju radnju koliko toliko naprijed. Baš razočaranje. Gledati ću svakako i treću sezonu jer sam sucker na sve horror i potpuni mazohist.
Star Trek Strange New Worlds
Počela je druga sezona. I dok je prva epizoda bila vrlo dobra, druga epizoda je vjerojatno za top 5 Star Trek epizoda ikad. Znači, baš odlična. Sadrži sve elemente zbog čega zapravo toliko volim ovaj serijal. Ideali, morali, etika i nastojanje da uvijek budemo bolji. Star Trek je utopijska slika budućnosti kakvi bismo kao društvo mogli postati ako dajemo sve od sebe.
Nikada mi nije bilo jasno da ljudi konstantno uspoređuju star wars i star trek, a ne mogu biti različitiji jedno od drugog. Star Wars je western u svemiru. SF fantasy. Dječja slikovnica prepuna moralno crno bijelih likova bez imalo dubine. A star trek konstantno analizira same razloge našeg postojanja, religiju, umjetnost, različitost, prihvaćanje, moral, etiku, jezike, emocije, ideale. Sve. Da se razumijemo, volim ja i Star Wars, ali sa skroz drugog aspekta. Isto ko što volim i Transformerse pogledat, a znamo kakvi su to filmovi.
I Star Trek u definitivno paše proceduralni karakter. Da je svaka epizoda priča za sebe. Kad je takav, najbolji je.
Silo
Znači, nakon što sam napokon pogledao Severance i ostao oduševljen, probao sam još jedan Apple TV+ i ostao oduševljen. Apple će sa svojim TV sadržajem uspjeti ono što još nikad nije uspio sa svojih svojim hardverom. Konvertirati me u Apple fana.
Silo je odličan SF koji je u 90% vremena zapravo drama s elementima misterije, ali je napisan, režiran i odglumljen izuzetno kvalitetno. I stvarno mi paše ponekad ovako gledati serije i iščekivati svaki tjedan novu epizodu. Razlog za veseliti se petcima.
Zbilja odlična serija koju bih bezrezervno preporučio, iako sam uspio predvidjeti rasplet na kraju, ali zbilja je odlično napravljeno. I dalje ostaje puno pitanja. Drago mi je da je potvrđena i druga sezona. Jedva čekam.