Bez spojlanja il bilo čega, samo kratko pitanje. Dal si siguran da su sve objasnili u zadnjoj epizodi?
Ak oćeš više napišem i ja navečer detaljniji post.
Inače ne vjerujem pretjerano kritici, naročito "stručnoj" (iako i sam imam afinitete prema istoj), ali ovu su seriju (a naročito zadnju sezonu), začudo, jednoglasno proglasili remek djelom. Ak se sjećam još jedne zgodne činjenice koju je fićo reko, na imdbu je svaka epizoda zadnje sezone ocjenjena s preko devet (iako, ponavljam, to nije nikakva nužna potvrda kvalitete).
Na kraju je skroz individualno od osobe do osobe.
Ono što je sigurno skroz krivo kaj si napisao, serija nije imala fillere. Fillere ima Arrow. Ovo je maksimalno kohezivno, ali maštovito i apstraktno napisana cjelina. Sad sam se raspisao, a nemrem tu ovak kak spada.
Uglavnom, žao mi je kaj ti nije sjela. Ali kaj sad, nismo svi isti. .
Možda se u međuvremenu i fićo uključi, on je praktički jednako doživio sve ko i ja.
Edit...
Ma moram još ovo napisati.
Znači, ovo nije serija kao Breaking Bad (btw meni takodjer za 10/10) s kojom se ljudi puno lakše poistovjete. Naravno, nisu svi drug Lords, ali ideja, setting i realizacija su uvjerljivi. Tipičan underdog koji na zalasku života odluči uzet stvari u svoje ruke i ispoljiti sve frustracije neispunjenjih potencijala i krivih poteza u životu. Vrlo lako ga shvatimo i krećemo rootat za njega.
Ovo je serija o ljudima i njihovoj patnji. Sve skupa kreće i završava tako. Cijeli setting tih nestalih je da se stvori osjećaj neizvjesnosti, izgubljenosti, tuge, jada, očaja, cinizma, traženja samog sebe. Svako na svoj način. Neko se bori, neko usahne, nekom je svejedno. Vjerojatno je za puno uživanje potrebna drugačija doza senzibiliteta možda i neki osobni tužan događaj u životu, ili pak mogućnost empatije.
Ne tražit neki skriveni smisao u svakoj epizodi. Tko je u pravu? Kevin? Matt? Nora? Laurie? Nije bitno. Bitna je njihova muka, njihova patnja, njihov put.
Btw, upravo zbog toga, muzika je spot on, jer apsolutno savršeno naglašava svaku scenu, svaki događaj, svaku emociju.