Sa završenim gledanjem Cagea moram samo potvrditi prvo napisano, čak i nadograditi stadij razočarenja.
Diamondback mi je bio nikakav badguy, motivacija mu je bila bezvezno blesava, kao i potezi koje je povlačio (izvuć Shadesa da ga se ubije gušenjem u liftu), a i odijelo za zadnji fight je bilo lol. Uz to, nije mi bio baš jasan taj zadnji fight. Izgledao je cool, ali je podsjećao i na Tommy Gunn vs Rocky iz Rockya 5 što nije dobro. Odijelo mu se na kraju potrošilo i ovaj ga je uništio s tri udarca ? Meh.
Također, baš se vide očiti problemi sa scenarijem, točnije sa pisanjem što likovi moraju reći/raditi i kada. Najbolji primjer je onaj kada je Luke ranjen i kada ode kod doktora da ga ovaj utoči u onu vodu i oporavi ga. Završetak jedne epizode: Claire se brine, prekida proces, boji se da će umrijeti. Početak sljedeće epizode, ona želi riskirati sve, doktor se dere da ne radi to jer će ga možda ubiti. Takvih naglih twistova kod karakterizacije je bilo kolko oćeš, pogotovo sa Mariahom o kojoj se javno mišljenje mijenjalo valjda iz epizode u epizodu s obzirom da su svi valjda magično zaboravljali njene prijašnje poteze i povezanost sa Cottonmouthom. Uz to bilo je teških telefoniranih cheesy dijaloga: "I'm not a arms dealer, I'm a politican", točno sam pomislio tad da će Diamondback reći "What's the difference" i rekao je to.
Ima jedna fora kojom su probali suzbiti to sa onime kada je Claire počela govoriti Luke "You're so corny". To bi možda i upalilo da je to bila tematika kroz cijelu seriju, i da mu je to bilo rečeno neznam svake 3 epizode. No, scenaristi odlučili taj one-liner isforsirati u 2 epizode da ga je učinilo iritantnim. Eh da, i malo su overkill napravili s muzikom i soundtrackom.
Ako ću tražiti pozitivne stvari, bilo mi je ok kako se Mariah izvukla na kraju ubivši onu malu, a i Shades je stvarno bio kul lik od početka tako da čak me i relativno zanima što će se dogoditi dalje, ali to ne znači da mi je sezona bila nešto super. I TWD me zanima što će biti dalje a u ratnom sam odnosu s tom serijom.
Sve u svemu od svega što je Marvel napravio počevši od Iron Mana 2008., ovo mi je njihov najslabiji projekt i jedini za koji ću bez greške reći da je teški prosjek. S obzirom da se smatram baš ogromnim fanom koji upija sve njihovo i zbog čega sam i stripove neke počeo ponovno čitati, moram priznati da u konačnici s ovime nisam sretan.