Završio s Parks and Recreations. Teško je opisat genijalnost ove serije. Svaki lik je urnebesan i odlično okarakteriziran i lako se vezat bilo koga na ekranu. Ono što mi se najviše svidjelo je to da cijela serija izgleda nekako isplanirano unaprijed. Da pojasnim što mislim kad to kažem.
Svaki lik ima tu neku okvirnu karakterizaciju i znamo nešto o njima, a ono što se kasnije događa s njima i pričom općenito kao da se samo nadovezuje na to što znamo, a pri tome ne izgleda ubačeno ni od kuda i isforsirano. Znate kako neke serije, pogotovo sitcomovi kad se protegnu imaju neke glupe epizode koje su ubačene tek toliko da bi napravili nešto novo i pri tome možda čak i pogaze nešto što su uspostavili pred par godina... ovdje toga nema, odn. barem ja nisam imao takav osjećaj. To me najviše oduševilo oko scenarija i ostalih "tehnikalija". Humor je odličan, svaki lik ima neku svoju crtu koja nikad ne postaje dosadna ni zamorna, a sam humor nije isforsiran. Veze između likova odrađene genijalno, odnosi prirodni i odlično upotpunjuju seriju i samu priču. Stil serije kao mockumentary totalno pogođen, a sama premisa serije genijalna.
Jedino su mi malo 1. i 7. sezona slabije od ostalih.
Neću više pisat jer bi i dalje pisao samo hvalospjeve, ali mislim da ste dobili ideju o tome koliko mi se svidjela serija.
...
Mislim da ću sad Louia gledat, The Office kad budem više vremena imao. Pogriješio sam što ove godine nisam gledao TWD kako se emitira jer sam si naravno spojlao 3. epizodu. Više ne možeš nigdje bit, a da si ne spojlaš nešto. Mislim da ću morat muteat neke frendove na fejsu za ubuduće.