Ček, jel Xen dolazi kao zasebna "igra" ili će ga normalno ubacit kao dio originalne Black Mese?
In addition, our ambitions go beyond the original Xen chapters found in Half-Life. We have a standard of quality that we have to achieve. Early Access allows us to commit resources to bring you the remaining chapters with the quality that you expect.”

We are targeting a summer 2017 release for the Xen chapters.”
Znači bit će samo Black Mesa i koliko sam shvatio, igra izlazi iz EA jednom kada konačno završe SP kampanju. Osim ako ne odluče raditi i na dorađivanju MP-a, što valjda mogu i naknadno. Sad je kako kažu kampanja na 85% završenosti.

Da, sjebo sam, mislim da je july, 7. mjesec  :)

Zero sve zajedno izlazi kao jedna igra, posotjeci vlasnici Black Mese ce dobiti veliko azuriranje koje ce donijeti Xen, a taj Xen je ogroman, totalno preraden i veci od originala.

Al najveći problem tog moda je što ga izbacuju već 10 godina pa i taj remake tako izgleda i tako se igra. Baš sam nedavno igrao Black Mesu i ta igra je za današnje standarde dosta loša. Za standarde igre iz 1998 je jebena. S obzirom da imam Black Mesu na Steamu prepostavljam da ću Xur dobit besplatno ali iskreno uopće me ne briga niti ću ga palit. Neda mi se igrat remake igre iz 1998 koji izlazi u 2017, a bit će na standardima 2007 lol.

To je tvoj stav, ali mnogo ljudi cijeni prvi HL i želi ga vidjeti makar s vizualima HL2, ako već ne može bolje. I de facto, ovo nova komercijalna verzija se razvija od 2012. Za grupu entuzijasta koji nisu pravi studio ovo je veliko postignuće.

Izgleda sasvim ok i bolje od svakog call of duty-a ili nekih novih IP-eva tipa The evil within tako da tu nije nikakav problem.

Animacijski nije mozda na razini nekih danasnjih mocnih AAA igri ali gameplay opet pripada nekoj drugoj dimenziji.Od jos uvijek nenadmasene fizike,interakcijom sa predmetima do detalja.Bezvezni primjer-uzmi drvenu kutiju,baci je u vodu,plutat ce i onda mozes na nju skocit a fizika se ponasa genijalno.Isto tako uzimanje bilo kojeg predmeta ukljucujuci i mrtve bestije ove manje.Uzmes facegrabera,mases sa njim,bacis ga u zid on se razljepi i ostavlja mrlje krvi.Bitnije od toga naveo bi napucavanje koje je "mesnato" i oruzja se ponasaju fantasticno ukljcujuci i animacije reloada ili obicne "AFK" animacije.

detalji kad si umrljas oruzje sa krvi od bestije:

ili do tih detalja kad mozes od raskomadanog covjeka uzet ovo:

Igra izgleda brutalno, a tehnicki je bolja od vecine "danasnjeg standarda".

John Guthrie (Half-Life 1 & 2's senior level designer) has left Valve

Guthrie has created some of the most memorable sequences in the Half-Life series, including the original resonance cascade sequence in HL1 and the whole Ravenholm chapter. Also worked on both Portal games and Team Fortress.

Gabe be like

O čemu vas dva gori brijete, "izgleda brutalno i bolje nego današnje igre" looooool. Igra realno za današnje standarde izgleda ko smeće bez itimalo pretjerivanja. Ti screenovi su fakat ružni haha. Prikazivaš "dobre detalje" i onda gledam te odvratne zbugane teksture zelenog čokolina po pištolju i rukavicama. Općenito je igra tehnički smeće, a kad je tehnički smeće to automatski utječe i na gameplay. Ta fizika je bila impresivna na E3 2004, umeđuvremenu su izašle novije igre i Source je jebiga zastario. Da se razumijemo ima i igara što su s tehničke strane dosta jebene pa su opet užas. Uzmimo za primjer nedavno izašli BF1, ta igra tehnički razvaljuje pa je opet žešći trainwreck i smeće od igre.

Sa Zerom se slažem. Ok je to za fanove HL1 i svaka čast takvoj manjoj ekipi na trudu, ali mene to osobono ne briga. Platim 20€ i dobijem prastaru kiflu. Uvjeren sam da će zagriženi fanovi HL uživat i u takvom "fanmade" reizdanju, ali tvrdnje kako je ta igra brutalna je smiješna.

member to je tvoje misljenje, ali realno HL2 i source, pa i black mesa nema gameplay bugova, ta fizika se nikad nije zbugala niti si dozivio glitcheve, ta fizika je dio gameplaya. Napisano je da izgleda sasvim pristojno (meni brutalno), a tehnicki je bolja od vecine danasnjih naslova i to je cinjenica.
Znaci u toj igri mozes doslovno uzeti municiju koju bi u drugim igrama bila samo tekstura, a ne objekt s kojim mozes manipulurati, mozes uzeti fakin granatu i bacit je u neprijatelja i onda ce eksplodirati. Svaki NPC je mesnat i ima svoju fiziku. Tehnikalije su dio gameplaya, a ne samo dodatak da bude eye candy kako je to danas slucaj. Materijali i sustav fizike su povezani, a to je nesto sto ne vidimo u danasnjim igrama cesto ili vidimo na jako niskom levelu, sto je apsolutna sramota za 2017. godinu.

I s ovim alpha buildom i tech prezentacijom napustam ovu raspravu, bilo bi dobro da pokazu danasnjim devovima i stave 2003. godinu pored videa.

https://www.youtube.com/watch?v=4ddJ1OKV63Q

danex83 pise se "kreće", a ne "kreče"... tesko je to ponekad razlikovati.

Member o cemu ti brijes stari? Napisao sam da je igra prihvatljivog izgleda za danasnje standarde.Znas li ti sta znaci "tech" u igri? Source je zastario izgledom ali ne i izvan standarda,a ti mi daj primjer novih igri koje uopce imaju "cokolino po pistolju i rukavicama".Daj mi primjer bolje fizike i gdje imas interakciju sa predmetima i potpunu slobodu a da si lisen bugova i glitcheva.Koja se igra nakon Hl2 usudila predstaviti bilo sta slicno gravity gun-u i koristenju istog u potpunoj neskriptiranoj slobodi?Zadnje na pamet mi pada Crysis gdje mozes uzimat predmete,kokoske i slicno pa nije na toj razini uvjerljivosti.Govorim o primjerima gdje praznu staklenu bocu mozes uzeti,razbiti je o zid u desetke komadica i onda sa poda najmanji komadic opet podignuti i s sa njim uciniti sta te volja.Istu stvar mozes uciniti sa drvenom kutijom s tim da ce staklo baceno u vodu potonuti a drvo ce plutati.U Hl igri kao i ostalim igrama sakupljas primjerice municiju ili healthe ali kada imas 100% healtha ili si pun municije,med pack ili ta kutija metaka pred tobom su zaseban predmet koji ima tezinu.Nisu samo textura koja kad je pokupis popunjava tvoj HUD nego predmet kojeg mozes podignuti i nositi sa sobom ako treba do kraja igre.Najbolji primjer za to je i sam achivement koji u HL2 EP2 zahtjeva da sa sobom negdje sa pocetka igre doneses vrtnog patuljka na kraj igre ili klasicni primjer u obicnom HL-u gdje moras otvoriti vrata a treba ti struja pa odes do olupine auta u kojoj se nalazi baterija za auto u motoru,izvadis je,odneses na potrebno mjesto,ustekas i dobijes struju za otvaranje vrrata.Sve bez cut scena,in game animacija ili bilo cega-CISTI gameplay!To zahvaca i napucavanje koje je super mesnato i bolje od pola danasnjih igri.Jesi kad pogodio strazara samostrelom na tornju u nogu i pustio ga da visi u tom polozaju?Ili primjer kada ti neprijatelj dobaci bombu koja do svoje eksplozije također predstavlja predmet kojeg mozes uzet,drzat koliko zelis i bacit gdje zelis,nikakav quick time event ili "press F for throw back granade" te nemoze sprijeciti da do napravis..Kad citav svijet u igri tako funkcionira,a ima 0 bugova onda mi kazemo da je impresivno.O umjetnoj inteligenciji necu ni pricat,jer danasnje igre jos nisu nadmasile onaj original iz 1998!Navedi mi novije igre koje to imaju? Koga briga sta su u međuvremenu izasle novije igre,sta to nuzno znaci da su bolje.Pogledaj si Max Payne 2 igru iz 2003 i tvoje novije igre.Pogledaj prvu Mafiu,neke MGS stare igre itd i danasnje poluproizvode.

danex83 ne sekiraj se,nemam se namjeru raspravljat vise od ovoga sa ovakvim clanovima.Pazi lik se zove member,ima 64 posta i među rijetkim platinama nalazi mu se platiniran Unravel..popularni Weky iliti Wedr4an na avatar slici ima lika iz unravela.Obojicu krasi to da im je 85% komentara pljuvanje po svemu sa jakim argumentima tipa rijeci "smece".Zadnji Wekyev post kojeg se sjecam bio je "...I prvi je super izgledao, pa je imao trainwreck gameplay, kao i svaki Battlefield." i sad od memebera citam  u HL topicu o trainwreck gameplayu iz battlefielda 1.Ne tvrdim da je member Weky,ali  svakako nemam namjeru ulazit u dublje rasprave sa njegovim trolersko toxicnim klonom.

EDIT: Chono7  da sam vidio video nebi se uopce trudio pisat! Usput,pogle koja genijalna prezentacija.Znaci na E3 ne prikazuju igru nego posebno izređen tech demo level za prezentaciju!Eh,dobra stara vremena kad je Valve radio igre..otisla u nepovrat :(

I mene je oprala nostalgija kada sam vidio taj tech video. Da su bili vrhunski devovi, jesu! Znali su napraviti pricu, grafiku, gameplay i ukupan proizvod koji je donosio inovacije. Steta...

Pogle samo neke od komentara koji imaju preko 1000 likeova na video:
-THIS IS FROM 2003? WTF

-Sad that many games 10 years later don't have half of these technologies and physics. All they have is pretty graphics

-I still think the Source engine is extremely impressive.

-Just by how the audience reacts to the footage you get a sense of how ahead of its time Half-Life 2 was

-Half-Life 2 looks better than some games today...

-It's 2015 and seeing this makes me EXCITED! Seriously, you can see the world of gaming and technology take an enormous leap. 12 years later I still haven't played a more perfect game than this.

-13 years later and this shit is still amazing.

-This engine has aged well. Looks better than current next gen games...

-13 years later, and that G-man facial expressions are still looking better than most modern shooters.

-Still impressive in 2016

-This is probably the last time I was genuinely in awe of what they had achieved with a game engine.
The graphical detail was unseen before.
The shader effects were new.
Physics in a game like this were new.
Facial emotions on this level were new.
The way the physics interacted with the player was astounding.
The way sound effects worked with objects was even noticably impressive (like jumping on a metal barrel for example).
Being able to deform character models like cutting them in half or setting them on fire using the environment this dynamically was as far as I can remember, new.
The AI was mind blowing .
The general presentation and action scenes were movie like in a quality that hadn't been seen.

-I remember when shooters weren't about hiding behind tiny walls and boxes. Cover mechanics are a disease as are takedown animations

I onda mi neko uzdize Gabena!! Fat ass smece prokleto!

Ne donosi on sam odluke, to je korporacija puna menadzercica i s upravnim odborom. HL3 se nece dogoditi zbog Steama i trenutne politike Valvea. Njihovi zaposlenici su samostalni, osnivaju grupe koje rade na odredenim projektima i ako ima dovoljnl zainteresiranih onda se nastavlja s tim projektom. Razvoj igara ocito nije u tim planovima.

Al iskreno Source engine se još uvijek fakat dobro drži, odlično drži Titanfall 2.
Šteta kaj Valve više ne zna napravit igru.

Ne zeli
joj daj frende ne dizite ih u nebesa. Fakat je pitanje jel znaju vise, svi kljucni ljudi iz HL su im otisli

Glavno da se rade skinovi za onu sprdacinu gambling simulator

To sa skin gamblingom je shady af, ne znam zakaj nije dobilo puno više coveragea.

Valve koji je napravio Half Life cu uvijek dizat u nebesa.A dali ovi sada znaju ili neznaju to nezna niko.

Taj valve nije isti ko i ovaj danas.
Upravo to i kazem.