Ajme jedva cekam! Onda kupujem na Steamu i dovrsavam Mesu, jer posao koji su ti ljudi odradili je vrijedan postovanja.
HλLF-LIFE Universe
Poserem se na Valve i Gabena.
Poserem se na Valve i Gabena.hahahahaha legendo
Ahahahahaha! Da rade igre bili bi bogovi bez konkurencije. Ovako kad pogledam Uplay i Origin, tjesim se da postoji Steam kojeg je napravio Valve.
Fuck it! idem kupit Black Mesu
Poserem se i na steam..nabavio bi igre i bez steama..i mjenjao ga za zavrseni half life ili u prijevodu POSTOVANJE prema gamerima!
Nema tu postovanja, samo lova, a oni plivaju u lovi. Igre se ne rade iz postovanja, vec zbog love
Ne kupujem nista na steamu dok valve ne prestane bit just a shop i napravi pravu postenu AAA igru.
Glupo je ocekivat da ce to napravit kad steam ubija i hebeno im dobro ide.
Half Life 3 je u produkciji! Vjerujte ljudi!
Nema tu postovanja, samo lova, a oni plivaju u lovi. Igre se ne rade iz postovanja, vec zbog loveZato su prije igre bile bolje.Kad je sve tek pocelo radilo se zbog izazova,ljubavi i davalo se truda.Pa na kraju ako uspije dode i ta prokleta nagrada u obliku novca.Nazalost danas nas je preplavilo zivljenje na staroj slavi i imenima.Ili izlaze 3,4,5 nastavci neceg ili su remasteri,rebootovi ili kopiranja.
Sad je sve biznis.Na necemu gdje se stekla slava i ime se sada zaraduje u obliku stancanja i samo marketinskih trikova gdje se zamazuju oci u vezi napretka i inovacija.
A mi gluhi,njemi,sljepi...
Al jebote ako imas tolke pare daj nam tu jebenu igru i bok, ali je problem u tome kaj je pola ekipe otislo u studije di budu radile igre, a ne gladili ovog gnjusa po trbuscicu.
Da, jer u korporaciji je vrlo jednostavno progurati projekt tako sto lupis sakom o stol...
Ovaj projket bi i Emilio progural da sapne samo H3, o cemu mi pricamo!
I drugi problem je sto Valve ne radi igre samo da ih radi. Ako se njima ne svida nesto, sve skupa ide u smece. HL3 ako ikad bude realiziran, nece biti sklepan samo zbog fanova, vec ce biti poput jedinice ili dvojke, nesto sto se dogada jednom u generaciji i ostaje zauvijek kao referenca drugima.
Chono hoće reći da će biti obrnuto proporcionalan No Man Skyu
Sve je to ok, ali realno moglo se je ovo privesti barem nekom kraju, a ne ostaviti na najgorem cliffhangeru ikad. Još onda, kad su imali originalne ljude u industriji i dok su bili uhodana mašina kreiranja HL svijeta. Sad sve i da najave nešto, ne bi to bila originalna vizija Marc Laidlawa i ostalih koji su napustili Valve, a koji su uspjeli unutar 10 godina napraviti originalni Hal-Life, Half-Life 2, Epizodu 1 i Epizodu 2... Jer da se razumijemo, kompaniju čine ljudi, ne logo.
Šteta je jedina što nismo unutar ovih deset godina mogli više vidjeti od Marc Laidlawa...
Ne kažem da ne mogu to i danas, ali poražavajuća je činjenica da je, koliko već, deset godina prošlo od bilo kakve vijesti, ma hinta o produkciji? Pa faking TLG i Final Fantasy XV izlaze ove godine. Dajte makar recite da je in the making, a ne "Nemamo nikakve vijesti, osim trolanja fanova"...
Da, ja stvarno smatram da se, u ovom slučaju, moglo lupiti šakom od sto i napraviti Epizoda 3. Ne HL3 od 20h, već epizoda 3 od 4-5 i završiti to prokleto poglavlje. Sad se svake godine buildaju takva očekivanja, da je nemoguće da i da najave da bi ih ispunili. Onda fanovi sami sebe (me included) tješe da Valve čeka cijelo vrijeme napredak VR-a da predstavi HL nastavak... Lol. Pa zašto bi pravili HL3 kad ionako više nisu developerska kompanija, već komercijalna, samo su fantastični u njuškanju tuđih ideja i modova, koje su kasnije kupili i ubrizgali novcem da bude Valve u intro logou (Portal, DoTA, Counter Strike, Left4Dead).
Ok, ima tu i neke Valve magije, ne kažem, ali opet činjenice su činjenice.
Ja sam iskreno odustao od HL3, daj Bože da sutra ustanem i pročitam megalomansku vijest da je najavljen, ali ako sam nešto naučio u ovih deset godina je da ne zadržavam dah, jer bi se u suprotnom mogao udaviti od čekanja.
Naravno, kao i uvijek, ovaj post odražava mišljenje običnog forumaša i ni na koji način ne napada tuđa drugačija mišljenja :)
Da, mogli su barem zavrsiti epizode i pricu HL2. Ne mora HL3 al hebote zavrsi ep3 koji ne treba reinventati nista vec samo nastaviti framework dvojke i postojecih epizoda - to je i razlog zasto se zovu epizode.
A sto Chono kaze isto stoji, i sam sam to govorio, oni cekaju (tj mi fanovi se tako tjesimo) veci pomak u techu da mogu napraviti igru, realno ne zuri im se, mogu i nastavit ce ovako sa Steamom godinama i nitko ih ne tjera da naprave HL3, al hebote daj malo postovanja prema fanovima, ko da su zlato (a i fanovi su sami krivi koliko su ih uzdigli u nebesa, real talk) daj tu hebenu ep 3 i zaokruzi pricu, pogotovo i kad je bila u razvoju i imali su velike planove za te epizode. Ne HL3, to cuvaj da "promjenis gaming" (whatever) i sve te price lol al ep 3 je vec morala tu bit.
Sta se tice Valvea kao developera ljudi nisu ni svjesni da je to rasulo i da nije ista vizija kad im je koliko vec ljudi napustilo studio u ovih 10 godina, pogotovo glavni pisac. I kad izadje igra, to ce biti neki drugi HL, vremena se mjenjanju, ljudi i sam njihov pristup za izradu igara. Koliko god da su HL igre znacajne, ne mogu si bas previse priustit da recimo cekaju 20 godina za nastavak, cak ni "sveti" gaben i valve ce morati prilagoditi igru novoj generaciji and - dare i say it- rebootat/nova prica/lik ili tako neka sranja. Pogotovo ako i sami skuze da je hype prevelik, a i ne znaju brojat do 3.
Pogledajte samo listu njihovih igara, od Portal 2 nisu imali postenu igru a imaju odlicne IPe. Kuzim da running just a shop trazi resurse i radnu snagu al sa tom lovom prakticki mogu otvorit i zaposlit interno jos jedan studio - bas napravit svoje divizije koje ce pumpat top tier igre i zaposlit best developere money can buy - lovu imaju. But nooooooo...glavno da shop dela.
HL3 ako ikad bude realiziran, nece biti sklepan samo zbog fanova, vec ce biti poput jedinice ili dvojke, nesto sto se dogada jednom u generaciji i ostaje zauvijek kao referenca drugima.Bit će sklepan da vama fanovima uzmu lovu, a vi se do onda tješite ovakvim razmišljanjem ;)
I sami ste rekli da je iz Valvea otišlo par glavnih ljudi tak da ne znam na čemu temeljite ta očekivanja da bi eventualni HL3 "(opet) pomaknuo granice u gamingu".
Možda bi, možda nebi. Bar u ovoj današnjoj industriji videoigara gdje se sve temelji na profitu nema skoro pa nikakve podloge za ovakve izjave. Pričalo se i za NMS da će čuda napravit, i hrpa vas je pala na hype pa eto kak je ispalo.
Godinama se zazivalo FF VII remake, internet svršio kad su ga najavili, pa malo pomalo ispadal hladan tuš kad su počeli sa pričama kako će izlazit u par epizoda...samo da se što više operuša fanove, bez obzira na samu eventualnu kvalitetu tog remakea.
Otišao je i Itagaki iz Team Ninja studia, pa Ninja Gaiden 3, makar je bio sasvim oke igra, nikad nije ni mogo prismrdit prvim igrama iz serijala.
Svaka čast HL2, vjerujem da je stvarno bio vrh, ali ovo sa tom trojkom je već smiješno. Boli Valve za vas fanove i nikakva najava trojke neće garantirati neki izvanserijski proizvod.
Kad ga (ak ga) sklepaju, i kad ga se odigra, onda možemo pričat. Do tad je sve mlaćenje prazne slame.
PS: nisam namjeraval ispast preoštar ;) , malo mi zvuči tak :)
N. Dogovci i CDPR su jedini kojima kolko tolko vjerujem da će isporučiti nešto stvarno kvalitetno.
Sigurno neću ovima kojima se očito živo jebe za HL3 ;)
Iste price su bile i za dvojku.. Pa smo dobili bolji nastavak od jedinice. Ako i izade, trojka ce biti ispolirana do bola. Gaben je vec bio izjavio da su imali nesto bolje od gravity guna u gameplayu i jos par revolucionarnih stvari.
Eloboriram malo kasnije kad dodem s treninga
Ovo stoji na sluzbenoj stranici Valvea
Valve’s debut title, Half-Life, was released in 1998. It won more than 50 game of the year awards, and PC Gamer even called it the best PC Game ever made. Since then, we’ve shipped a few (but not enough) Half-Life sequels, a World-War II team-based action game, a counter-terrorism game that took the world by storm, a couple games about killing zombies, and a brain-twisting puzzler in which players fold space into knots.
Oh, and TF2
Half Life 3 ili treca epizoda je samo mit.
Vjerojatno se ništa osim koncept arta nije uradilo.
Priče su priče.
Ja jesam fan ali jako im zamjeram što su ostavili epizodu 2 nedorečenu.
Za takvo nešto nema opravdanja.
Gabena boli ono za vas.
Obogatio se brutalno i doviđenja.
On je nešto najslicnije nasem HDZ-u.
Živi na staroj slavi i to ga drži.
Ništa drugo nije bitno.
Očekujte treći dio samo ako Gaben ili Steam zapadnu u probleme financijske nekim slucajem.
E tada će sklepati nešto da fanovima uzmu lovu kako je Tuhy rekao.
It’s almost a given by now that we won’t be getting Half-Life 3… ever. Still, this doesn’t mean that Valve wasn’t working on such a game. According to GameInformer’s Andrew Reiner, Half-Life 3 was a hot mess and had a lot of prototypes from very small teams.
As Andrew Reiner revealed during GameInformer’s latest Show podcast:
“I talked to one developer who actually gave me legitimate information and told me it was a hot mess. Like, there were so many different prototypes that small teams (4-5 people) working on them that just never got off the ground. But said two of the directions they were going, and I kid you not, this is a real thing that apparently happened. One was going to be like an RTS game for Half-Life 3. And another one involved live actors, and it was going to be a new type of adventure action game with actual actors. Kind of like Nighttrap but more advanced.”
Unfortunately, Andrew Reiner could not make other developers speak about Half-Life 3, however this new information should give you an idea of why we never got a third part in the Half Life series.
Dobro je da nisu ništa napravili onda. HL3 mora biti jedino FPS in my opinion. Iako ne sumnjam da bi napravili odličan RTS, ali avantura s live action glumcima? Hmmmm...
edit: "like Nighttrap"? Hahahahah. Ta igra je epitome of lošost u tolikoj mjeri da je groteskno postala kultni klasik.
Pa da, ne možeš s trećim nastavkom promijeniti cijeli žanr. Jednostavno ne ide, osim ako ne radiš neki spin off. Valve je krenuo nekim drugim smjerom, HL će ostati upamćen kao jedan od najznačajnijih FPS-ova i to je to. Osobno očekujem da će kad tad napraviti VR FPS za neki od budućih modela Viveovih VR headseta (možda i trenutni), nevezano kako ga nazvali. Zbog marketinga bi očekivao ime HL, ali to onda nosi i velika očekivanja.
Najznacajniji.. Poslije HLa sve se promjenilo.
It's simple. Prestanite kupovati igre na steamu i vidjećete Half-Life 3 in no time.
Jelde viper89
Sve dok Steam drma nema HLa. Vise im se isplati da HL ostane mitski serijal nego da naprave igru koja ce razocarati igrace. A i realno da naprave prehebenu igru opet ce neki srat zbog toliko godina i hypea koji su si sami postavili. Ovako ce fanovi iscekivati igru koju nece dobit a oni ce i dalje zadrzat status "legendarnog developera" i plivat u parama od Steama.
Meni su prejadni vise, cisto zbog odnosa prema igracima i citavoj prici oko HL3 tj ep 3 (bar da su to dali).
I da dodje HL3 to nece biti HL3 vec neki novi HL koji moze nastaviti pricu ali citav gaming se promjenio kao i Valve, sam zanr se promjenio i da idu napravit nesto originalno die hard fanovi ce prvi srat "to nije half life", a pravi half life je zapeo u onom stanju igara prije 10 godina. Ne mozes imat win win nikako. Nisu to vise isti ljudi ni ekipa koliko im je kljucnih developera otislo. Zalosno je da su spali na onaj CS GO gambling simulator.
Solid Snake tako je fuck gaben xD
Da, zanr se promjenio, a i dalje nema nekih znacajnijih iskoraka. Sve je isto kao i prije, ponekad je i daleko losije. Valve vise nije game dev, vec korporacija koja je debelo zasla u sfere techa i istrazivanja.
Slazem se sa viperom ali mislim da itekako Hl moze biti win win.Jer od zadnjeg hl-a do danas nema nekih promjena.Zapravo samo se mozes vratit unazad i vidjet kako je jos uvijek hl nedodirljiv.Jedan Doom koji je old school arena shooter bez neke price,likova i radnje je pomeo konkurenciju.Tu je i Titanfall 2 ali nista sta Hl nebi mogao nadmasiti.Zadnje sta mi pada na pamet je Last Light Metro.Hl da izade mozda nebi ispunio od silnog hypea svima ocekivanja ali da bude 50% slabiji od prethodnog opet bi pomeo konkurenciju.Njima u biti treba samo dobro napisana i zavrsena prica.Tu nesmije biti fail a sta se tice gameplaya smatram da su jos sposobni napraviti istu stvar. A zapravo i ne moraju jer kao sta sam vec reko ostale igre su smjesne po pitanju napretka i inovacija u gameplayu.Ide samo grafika,bugovi i cjene..i DLC sadrzaji
Pa da, napredak danasnjih FPSova u odnosu na HL2 je mizeran ili ga uopce nema. Sve je kopiranje onoga sto je u trendu i to samo sadrzajem. To uvelike odreduju i mlaki devovi, pohlepni izdavaci i cudni kriteriji danasnje gaming zajednice. Valve je sposoban u jednom robotu imena DOG izvuci vise emocija, reakcija i ljudskosti od ostalih devova kroz cijelu kampanju.
Uopce se ne brinem za scenarij, pricu i likove. Te stvari su odavno gotove i spremne za produkciju. Niti me previse brine kako ce to biti izvedeno, jer nitko nije nezamjenjiv, pogotovo na danasnjem trzistu. Kad se samo sjetim kada se govorilo tko ce nadmasiti Bioware ili Bethesu i onda za sveukupnu zajednicu iz grma je iskocio CDPR i pomeo sve pred sobom.
Valve je masinerija i to velika, mozda i najveca ako se jednom odluce vratiti kao gaming developer. Zamisli tu kolicinu love i resursa koje mogu uloziti u primjerice HL3.
Mjuza na 3 :
https://www.youtube.com/watch?v=VDL138ZXFIA
Kad ce xen?
E sad nisam siguran je li pisalo July ili June, mislim da je bilo June, znaci 7. mjesec. Ocemo napravit maraton onda?
Ček, jel Xen dolazi kao zasebna "igra" ili će ga normalno ubacit kao dio originalne Black Mese?
June je sesti. Al jebeno ako ce napokon izac, nije mi se dalo prelazit dok sve ne izade.