Sve je to ok, ali realno moglo se je ovo privesti barem nekom kraju, a ne ostaviti na najgorem cliffhangeru ikad. Još onda, kad su imali originalne ljude u industriji i dok su bili uhodana mašina kreiranja HL svijeta. Sad sve i da najave nešto, ne bi to bila originalna vizija Marc Laidlawa i ostalih koji su napustili Valve, a koji su uspjeli unutar 10 godina napraviti originalni Hal-Life, Half-Life 2, Epizodu 1 i Epizodu 2... Jer da se razumijemo, kompaniju čine ljudi, ne logo.
Šteta je jedina što nismo unutar ovih deset godina mogli više vidjeti od Marc Laidlawa...
Ne kažem da ne mogu to i danas, ali poražavajuća je činjenica da je, koliko već, deset godina prošlo od bilo kakve vijesti, ma hinta o produkciji? Pa faking TLG i Final Fantasy XV izlaze ove godine. Dajte makar recite da je in the making, a ne "Nemamo nikakve vijesti, osim trolanja fanova"...
Da, ja stvarno smatram da se, u ovom slučaju, moglo lupiti šakom od sto i napraviti Epizoda 3. Ne HL3 od 20h, već epizoda 3 od 4-5 i završiti to prokleto poglavlje. Sad se svake godine buildaju takva očekivanja, da je nemoguće da i da najave da bi ih ispunili. Onda fanovi sami sebe (me included) tješe da Valve čeka cijelo vrijeme napredak VR-a da predstavi HL nastavak... Lol. Pa zašto bi pravili HL3 kad ionako više nisu developerska kompanija, već komercijalna, samo su fantastični u njuškanju tuđih ideja i modova, koje su kasnije kupili i ubrizgali novcem da bude Valve u intro logou (Portal, DoTA, Counter Strike, Left4Dead).
Ok, ima tu i neke Valve magije, ne kažem, ali opet činjenice su činjenice.
Ja sam iskreno odustao od HL3, daj Bože da sutra ustanem i pročitam megalomansku vijest da je najavljen, ali ako sam nešto naučio u ovih deset godina je da ne zadržavam dah, jer bi se u suprotnom mogao udaviti od čekanja.
Naravno, kao i uvijek, ovaj post odražava mišljenje običnog forumaša i ni na koji način ne napada tuđa drugačija mišljenja :)