Chrono Trigger ih sve šiša redom dan-danas, i to laganini. Odigrao ga preko 5-6 puta, jedna od najboljih igri ikada.

Ne želim pokrenuti svađe epskih proporcija, ali igrao sam Trigger i moram reći kako me nije oduševio.
Za razliku od Chrono Crossa koji me oborio s nogu.

Uostalom, Final Fantasy Tactics ih ionako jede oboje bez imalo muke.

A di san ja to napisa da FF VII nevalja, samo san napisa da je precijenjen, zašto je precijenjen ? Upravo zato jer je većini to bija prvi jrpg kojeg su odigrali i osta in u sjećanju kao nešto

btw evo van hejteri

http://www.gamesradar.com/best-final-fantasy-games/3/

http://www.ign.com/articles/2016/05/15/ranking-the-final-fantasy-games?page=2

http://screenrant.com/final-fantasy-VII-every-game-ranked-worst-best/

http://kotaku.com/5979711/lets-rank-the-final-fantasy-games-best-to-worst

Ovo su samo prva 4 rezultata na googleu nisan tija ić dalje

Fair enough. Iako bi iz tih lista mogao zaključiti sljedeće:

- Sad su odjednom svi u zadnjih 10 godina retroaktivno otkrili stare FF-e pa su skužili da je FF6 jeben nastavak (što i je, da se razumijemo). Vjerojatno je tome pomoglo reizdavanje za PS1 i nadolazeće platforme.
- Dam se kladit da su ti sastavljači tih lista svi imali na prvom mjestu FFVII, ali su shvatili da postoje i drugi FF-i pa su odlučili bit kul i urbani i skršit sedmicu na neko nisko mjesto
- Dam se i dodatno okladit da 99% njih prepisuje top liste FF-a jedni od drugih
- Sada je kul opljačkat sedmicu od statusa koji po meni i dalje zaslužuje, a to je da je jedan od njaboljih FF-a svih vremena
- Na koju foru FF XII kotira tako visoko, a primjerice FFX niže (sjećam se kako je to bilo dok je desetka bila relevantna s obzirom da je bila prvotni JRPG mlađoj generaciji igrača)
- Diskreditiram liste koji FF IV drže nisko na ljestvici iz sljedećih razloga: pojava chocoboa, ozbiljna i kompleksna priča za to doba, svjet, podzemni svijet i lutanje po mjesecu i na kraju - Rydia!

Ne kažem ja da FF VII treba bit prvi, ali kad mi na listama top FF-a bude ispod 5. mjesta, smatram bilo kakvu daljnju raspravu irelevantnom.

Sa dosta točki se slažen, ki šta san reka dosta puta dosad na forumu FF 6, FF 4 i FF Tactics su meni osobno najbolje igre u serijalu, al opet taj status sedmici pridodajen nostalgiju jer je većini bija prvi pravi jrpg. Nit je Cloud najbolji lik nit je Seph najbolji negativac (Kefka poide sve FF negativce za marendu) a isto tako ima glupih questova. Al opet igra je new player friendly za razliku od prvih FFa i dosta su igrali na tu kartu emocija sa Aerith ...

Nez meni je u Top 5 i dalje odlična igra al nikako najbolji FF niti u Top 10 odigrani JRPGa.

volio bih da shadow hearts serijal dodje kao remake ili remaster na ps4...

Slabo su se prodali van Japana tako da nema nista od toga

Jel neko odigra Star Ocean 5?

Jel neko odigra Star Ocean 5?
Dns mi stigao kući, ali pitanje je kad će doći na red. :(

2 mjeseci kasnije

Ne želim pokrenuti svađe epskih proporcija, ali igrao sam Trigger i moram reći kako me nije oduševio.
Za razliku od Chrono Crossa koji me oborio s nogu.
Pošto mi je Chrono Cross ubjedljivo najdraža igra, samim tim i CT mi je veoma bitan.
Ali, sa izuzetkom 12000 BC (Kingdom of Zeal), dolaska Lavosa u 65000000 BC i nekih djelova u 2300 AD, ostatak igre....ne sporim kvalitet, ali stvarno nisam vidio čime je to CT toliko bolji od nekih drugih JRPG naslova.

ne sporim kvalitet, ali stvarno nisam vidio čime je to CT toliko bolji od nekih drugih JRPG naslova.
Nostalgija je jedini logični odgovor ovdje, prijatelju. I to ti kaže netko tko voli CT.

Osobno su mi Dragon Quest petica i remake trojke bolji od Triggera (ako pričamo o SNES RPG-ima).

Ali, sa izuzetkom 12000 BC (Kingdom of Zeal), dolaska Lavosa u 65000000 BC i nekih djelova u 2300 AD, ostatak igre....ne sporim kvalitet, ali stvarno nisam vidio čime je to CT toliko bolji od nekih drugih JRPG naslova.
Zabavna i brža borba, sjajna atmosfera, osjećaj velike avanture i puno neobaveznih malih sitnica koji mijenjaju neke velike stvari (ej, alternativni završeci!). Kad sam prvi put igrao CT fulao sam dosta tih neobaveznih sitnica (tipa da možeš ostavit Roboa u prošlosti i pokupit ga u budućnosti, spasit Luccinu mamu, otvoriti chestove u budućnosti prije nego u prošlosti za duple iteme itd.) Ne mogu baš naći išta loše u CT-u...

Japanci u Famitsu-u birali najbolji RPG.
Drago mi je vidit Suikoden 2 visoko na listi.

1. Persona 5 – 256
2. Dragon Quest III: The Seeds of Salvation – 218
3. Chrono Trigger – 194
4. NieR: Automata – 177
5. Final Fantasy VII – 169
6. Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride – 165
7. Suikoden II – 155
8. NieR – 151
9. Persona 3 -131
10. Final Fantasy XV – 110
11. Xenoblade Chronicles – 104
12. Final Fantasy X – 100
13. Xenogears – 91
14. Persona 4: Golden – 90
15. Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen – 82
16. Final Fantasy VI – 81
17. EarthBound – 78
18. Final Fantasy IX – 75
19. Final Fantasy VIII – 74
20. The Witcher 3: Wild Hunt – 72

http://www.dualshockers.com/persona-5-best-rpg-nier-automata/

Nier automata rpg? lol
I jos tako visoko

Nier automata rpg? lol
I jos tako visoko
Arpg ))

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Kakva sjebana lista. Neda mi se uopće komentirat tu infestaciju FF-a i Persone, kao da nema drugih JRPG-ova.

#butthurt

Čim vidiš FF VIII, IX, X i XV na listi, jasno ti je da su japanci ljudi bez ukusa.
Ali, opet, što drugo očekivati od ljudi koji igraju visual novel pizdarije i spavaju sa waifu jastucima?

I daj skuži, molim te, kako je odjednom prvi NieR visoko rangiran.

viper89

Opet ti... 

Još oba NieR-a u prvih deset. 

Nier automata rpg?

Mada se ne radi o nekom velikom uzorku glasova, svejedno jako čudna lista. To je najmanje što mogu reći.