Fair enough. Iako bi iz tih lista mogao zaključiti sljedeće:
- Sad su odjednom svi u zadnjih 10 godina retroaktivno otkrili stare FF-e pa su skužili da je FF6 jeben nastavak (što i je, da se razumijemo). Vjerojatno je tome pomoglo reizdavanje za PS1 i nadolazeće platforme.
- Dam se kladit da su ti sastavljači tih lista svi imali na prvom mjestu FFVII, ali su shvatili da postoje i drugi FF-i pa su odlučili bit kul i urbani i skršit sedmicu na neko nisko mjesto
- Dam se i dodatno okladit da 99% njih prepisuje top liste FF-a jedni od drugih
- Sada je kul opljačkat sedmicu od statusa koji po meni i dalje zaslužuje, a to je da je jedan od njaboljih FF-a svih vremena
- Na koju foru FF XII kotira tako visoko, a primjerice FFX niže (sjećam se kako je to bilo dok je desetka bila relevantna s obzirom da je bila prvotni JRPG mlađoj generaciji igrača)
- Diskreditiram liste koji FF IV drže nisko na ljestvici iz sljedećih razloga: pojava chocoboa, ozbiljna i kompleksna priča za to doba, svjet, podzemni svijet i lutanje po mjesecu i na kraju - Rydia!
Ne kažem ja da FF VII treba bit prvi, ali kad mi na listama top FF-a bude ispod 5. mjesta, smatram bilo kakvu daljnju raspravu irelevantnom.