JRPG igre
- Uređivano
Pa jel to moguce , da ne moramo cekat po par godina
Nisam nekad tome pridodavao pažnju ali primijetio sam kako me do sada niti jedan indie JRPG nije razočarao. Tako da sada, uz Wandering Sword pazim i na ovo dvoje:
Uzduž i poprijeko. Još sam na kraju skoro plakao jer sam ga završio. Svaki slobodan trenutak sam potrošio na igru, toliko mi je bila dobra.
Sad igram Astlibra Revision, i ajme meni, kakva igretina. Jedna od onih igara koje su toliko zabavne da ti 2h igranja prođe u 15 min (doslovno, skoro mi je ručak zagorio neki dan )
kabegami Jako mi je drago to čut. Chained je igra po uzoru na Xenogears, Suikoden i FF naslove. Točno se to vidi i osjeti, a ono što je najbolje je da je 1 lik sve napravio, i sad imamo AAA naslove koji nisu sposobni doseći tu razinu kvalitete. I meni je bila genijalna, iako sam imao breaking bug i čekao patch 2 dana, no van toga ajme meni kakva igra.
kabegami Astlibra Revision
Šta to je, neka metroidvania?
foggy Šta to je, neka metroidvania?
Yep, sa elementima rpg-a i zapetljanom i posve suludom pričom. Likovi su zanimljivi, svijet također, combat je baš zabavan i igra leti. A tek soundtrack, na momente me podsjeća na Xenosagu 3.
Slučajno sam ga otkrio nakon što sam isprobao Loop8 i da:
foggy Poop8 izgleda
Bio si u pravu. Igra je DOSADA. Ok premisa, vrhunski vizuali (podsjeća na one stare old school anime kaj su nekad išli na TV-u) i odlična glazba te likovi. Ali kao sama igra, ovo je odron. Šteta propuštenog potencijala,
- Uređivano
@foggy @kabegami @herc @maverick
https://www.gematsu.com/2023/06/ys-x-nordics-details-phylleia-ezer-yolds-larg-odr-and-release-line
kabegami CLE ima čudnu naviku istu vijest podijeliti i na svom engleskom Twitteru.
Nije to navika već CLE za razliku od Falcom-a zna prepoznat poslovnu priliku, vidim da su nedavno dodali YS franšizu na svoj steam page
https://store.steampowered.com/publisher/CLE/list/88766/
Samo je pitanje vremena kad će YS X osvanut na toj stranici , a i community prijevod bi mogao nedugo nakon toga, YS igre imaju značajno manje dijaloga od Trails-a pa bi samim time i prevođenje trebalo biti brže
Pojavila se i Steam stranica za Star Ocean the Second Story R
Star Ocean 2 remake je najbolja vijest godine, ajme čekam ga od PS1 ere gdje mi je bio jedan od top igara u žanru. Baš mi dobro izgleda, paše mi sve što sam vidio i jedva čekam taj datum.
- Uređivano
f_i_c_o falcom ima izvanredan dizajn likova. nisu over designed kao sto to zna bivati u jrpg, a ni genericni i Phylleia je cisti primjer toga, kao sto je bio slucaj u Ys 8 sa Laxia.
Stvarno se nadam da necemo morati cekati dugo na western release jer ne vidim nista na vidiku glede jrpg zanra sto bi mene zanimalo, osim Nomurine part 2 sapunice.
Umalo zaboravih Personu !
Imam osjećaj da su sa puno entuzijazma htjeli pokazati Falcomu koliko je interes zapada za njihove igre velik ali sve su lađe potonule onda kada je NISA opalila Zerofield copyright strikeom i izbrisala ih iz postojanja, potvrdivši time da su i dalje nositelji licence. Još kad se sjetim da su stavljali engleske titlove u Kuro trailere… odmah se nasikiram.
Jedino me tješe dvije stvari:
- potjerali su prethodnog NISA-inog predsjednika jer im je napravio kvar i firma je zapala u gadne probleme. Disgaea je imala najgori launch u povijesti serijala i imala je brdo problema pa su zapravo počeli ovisiti o lokalizacijama.
- obzirom da je japanski PC Kuro vani, očekujem brži dolazak na zapad. Sad im je prilika da dovedu sve igre dok se japanci zabavljaju sa YSX.
Što se tiče YSX, nadam se da će odmah isplivati Switch verzija, baš me zanima kako se igra.
Doslovno sve što im je trebalo je bio dobar motion capture. Ovo izgleda apsolutno savršeno i jedva čekam vidjeti (i čuti) što igra nudi. Combat izgleda fenomenalno, ovo skakutanje uokolo i različite mehanike. Ovo je bomba!
maverick falcom ima izvanredan dizajn likova
Točno to! Znam da grafički nisu na nivou generacije ali kad im pogledaš paletu likova stvarno vidiš koliko su genijalno dizajnirani. Ys, Trailsi, Xanadu… možeš birat.
- Uređivano
kabegami potjerali su prethodnog NISA-inog predsjednika jer im je napravio kvar i firma je zapala u gadne probleme. Disgaea je imala najgori launch u povijesti serijala i imala je brdo problema pa su zapravo počeli ovisiti o lokalizacijama.
Odlično, da je bilo sreće potjerali bi ga puno ranije, al bolje ikad nego nikad jer stvarno tko god im je bio zadužen za donošenje odluka nije radio vrli posao i u interesu firme…
A što se tiće YS X, sa svakim novim trailerom izgleda sve bolje i bolje
Ajme ovo bas dobro izgleda + uspjeli su zadržat onaj old school jrpg feel , izgleda da su si dali truda, možda ima nade još za Square Enix …
Evo jedan video, usporedba side by side orginal vs remake
Jednog dana…
2D HD pixel art mi je zakon, jedina zamjerka sto u igrama neke stvari znaju bit mutnjikave i boje cudne, ne znam do cega je. Neke lokacije predivne, nekad scena mulj do ibera. Ali bas ono fino lepo znas kako
Ajme evo još jednog indijanca. Pa kako ću to sve stići.
Gledam ovaj vizualni stil i proklinjem dan kad je FFXII spržio Matsuna toliko da više ne želi biti game director. Nadam se da će se dozvati pameti i napraviti još barem jednu igru prije penzije.
Granblue Fantasy: Relink novosti
https://www.gematsu.com/2023/07/granblue-fantasy-relink-adds-ferry
https://noisypixel.net/ys-x-nordics-anthropomorphic-pikkard-costume/
Zna se u kojem kostimu se igra…