Trebala bi bar napadat>trebalaKolega, ovo je već drugi put u 2 tjedna da govoriš o sebi kao... ženskom biću. :Nemoj više glumatati. Sendaj nudes na PM.
JRPG igre
Raine, pa ne upravljam s njom. Ženski lik je, nekako ima smisla da pišem o njoj u ženskom rodu
https://www.youtube.com/watch?v=4m3tJdUhnvA
Već neko vrijeme pikiram Riviera: The Promised Land, i to PSP verziju.
Mislim da je došao čas da je napokon i probam, skroz sam zaboravio da je imam. :)
Iz te liste je meni za oko zapela igra Ar Tonelico: Melody of Elemia
https://www.youtube.com/watch?v=wwObwd9BuK8
Eternal Sonata je čudna igra. Počinje tako što djevojka skoči s planine (kakti suicid) i poslije se bori sa čudovištima koristeći kišobran.
...
Al' da je soundtrack dobar, to je istina.
Chrono Cross je smeće, bilo i ostalo.
Chrono Cross je smeće, bilo i ostalo.Da mogu opalio bi ti sad nogom u guzicu prostak jedan
Kao prvo, da bi išta shvatio što se Crossu zbiva, moraš igrati onaj Radical Dreamers (aka interaktivni film iz pre-PS3 ere) koji nikad nije izašao van Japana. Čak i da ga odigraš, nećeš kužiti mnogo toga. Ono, 2 svijeta, inteligentni reptili, 70 party membera, apsolutno nepotrebno i besmisleno je boriti se protiv običnih protivnika jer nema EXP sistema, a onakav zanimljiv sustav borbe. I da, igra posere sve što je Trigger napravio.
Mmmda, ajmo završiti raspravu i složiti se da se o ukusima ne raspravlja
O ukusima se itekako raspravlja. Da se ne raspravlja, ne bi bilo foruma. I svađi.
Čak i da ignoriraš moj hejt prema Crossu, ne možeš pobiti ovaj dio sa previše party membera i nepotrebnim borbama. Al' ozbiljno, koja je poanta encountera u toj igri? Likovi se bildaju nakon boss borbi. I čemu onda služe normalni encounteri? Da farmaš consumable haling predmete koje ionako nećeš koristiti jer ti svi likovi imaju na sebi one magije (ili kako se već kvragu zovu u toj igri). S time da MP bar ne postoji, pa ih možeš bacati beskonačno.
Inače, Riviera je sasvim OK RPG... ali ne vidim zašto je na onoj gore listi. Ničim se ne odvaja od ostalih JRPG-a.
EDIT (da ne ispada kako samo cvilim):
Pomirite se sa činjenicom. Ako želite u današnje vrijeme igrati nove JRPG-e koji odišu tom starom atmosferom, morate ili igrati indie igre ili ono što ljudi rade u RPG Makeru jer, iz nekog razloga, danas je gotovo svaki JRPG koji izlazi iz poznatog studija open world, krcat gomilom fetch quest-ova i, kao što sam već spomenuo, kritiziran i pljuvan ako traje ''samo'' 30-ak sati.
Doduše, opet bolje nego igrati WRPG na PC-u, pa čekati da im patchevima ili poprave frame rate ili dodaju novi sadržaj jer su glavnu priču završili nakon 10 sati.
Svaka igra nađe onoga kome paše. Tebi je smeće, meni je uz TLoU najbolja igra svih vremena. Eto
EDIT (da ne ispada kako samo cvilim):Igrati Trailse, ali da, i njih hejtaš. :)
Pomirite se sa činjenicom. Ako želite u današnje vrijeme igrati nove JRPG-e koji odišu tom starom atmosferom, morate...
Nije da hejtam, već mi se ne sviđa. I vjerojatno se ponavljam, garant sam ovo negdje već rekao, ali ajde... Dosadno mi.
Taj serijal, Legend of Heroes, je star... pa, ne znam ni sam koliko godina i ne da mi se guglati, ali znam da ih ima par na PSP-u. Koliko sam shvatio, LoH serijal nije nešto popularan; više je kao neki niche serijal koji će naći svoju publiku i samim time što nije AAA naslov nabrat će dosta novaca za još koji naslov.
... i onda, iz vedra neba, pojavi se Trails of Cold Steel za koji se ljudi kunu da je remek djelo, povratak u zlatno doba PS1 RPG-a i igra koju svi moraju igrati. Šitposter i kritičar kakav jesam, odmah sam rekao da je to meme. Nakon par godina sam popustio i nabavio ToCS 1 i 2 na PSN sniženju i, nažalost, nakon 30-ak sati provedenih uz prvi dio potvrdio svoju prvobitnu izjavu.
Gle, ukusi se mijenjaju. Nisam volio Xenosaga serijal na prvu. Nisam volio ni Soulse, a sada polako završavam dvojku, meni zadnju u serijalu od tih 5 što je FromSoftware izdao. (Ako ne računamo King's Field, no to ionako nitko ne želi igrati)
Možda se Trails super, ali ja ne mogu čekati da dođe do zanimljivog dijela. Moderne Persone su dugačke; nekog to odbija i to je OK. Ovo je Persona klon u kojem samo idemo iz sela u selo i obavljamo neke sidequestove za ekipu jer se tako ''obrazujemo'' i čekamo da konačno počne igra. Kada počinje? Pred kraj jedinice? Jer znam da ima ''to be continued'' završetak.
Kažem, možda me jednog dana popusti ovo mišljenje i odigram te 2 igre koje sam kupio... ali neće to tako brzo, bojim se.
Nezz kog vraga čekam s ovom igrom; Legrand Legacy
Probao prvih sat vremena da vidim kakva je i stvarno mi ''baca'' na Legend of Dragoon.
Earthlock se isto čini kul.
Ako ima tko kakvu preporuku tih indie RPG-a, napišite.
Ma joj, zezam te. Znam da ga ne volis.
Ali ako već pišemo o tome, LoH je jaaako star, star skoro kao i FF. U samom početku nije bio toliko dobar, jer je posvećenost detaljima bila dosta mala, tek je dolaskom Trails in The Sky po prvi put serijal primijećen.
Za CS još uvijek ne znam, ali vjerojatno ciljaš na one social linkove koje su prisutne u igri? Prethodni nastavci to nemaju pa ne znam o tome još uvijek ništa.
Ja ipak ne bih uspoređivao s Personama, jer njih pak ja ne volim pa mi je sama pomisao o tome odbojna. :)
"Problem", nazovimo ga tako, s Trailsima je silni obujam koji priča zauzima. Vjeruj mi znam o čemu pričaš. Prvi TitS sam se jedva natjerao igrati koliko se priča vukla,u zadnja dva chaptera sve podivlja i postaje jako, jako dobro. Druga ep. je nešto najbolje što sam igrao u posljednjih nekolio godina (dovraga, napisao sam retrospektivu o tome).
ToCS ima čak četiri igre, pa vjerujem da su si dali oduška i rastegli koliko su mogli. S pravom, bolje dobiti četiri kvalitetne igre nego jdan FFXV, jel.
Nego, skrećem s teme. Nikada mi nije bilo jasno. Zašto SE toliko forsira Star Ocean? Zašto forsirati nešto što je i u svojim najboljim danima bilo tek prosječno? Ok, trojka je zakon... ostalo mi je meh...
Posebno zato što je SE tada imao puno bolje igre na repertoaru koje su mogle zaživjeti kao serijali. Na čelu s Vagrant Story.
Posebno zato što je SE tada imao puno bolje igre na repertoaru koje su mogle zaživjeti kao serijali. Na čelu s Vagrant Story.Potpis.
SE ima toliko serijala u svom vlasništvu na koje je zaboravio. Jbt da prodaju dozvolu fanovima da naprave novi nastavak i ubiru proviziju od prodaje, opet bi nabrali love, a igrači dobili puno kvalitetnije naslove nego bi oni ikad sami mogli/htjeli napraviti.
Ako ima tko kakvu preporuku tih indie RPG-a, napišite.Veigue , YS Origins topla preporuka, mene je dugo odbijala ta igra jer je indie naslov, a iz nekog razloga nikad nisam dao tim (indie RPG) igrama šansu, nakon originsa sam promijenio mišljenje -->Igra je trenutno na steamu 4.79€ , ali ako treba "alternativni link" imam i to :) .
Kad sam prvi put igrao Chrono Cross tamo još kada je izašao (prije nekih već 18 godina damn), tada sam tek se ufuravao u JRPG žanr i znam da sam ostao zatečen kako sve grafički predivno izgleda plus ta atmosfera cijelog otočja El Nida mi je vrh vrhova. Po tome mi nadmašuje bilo koji FF i Legend of Dragoon. Još kad to uparim s odličnim soundtrackom koji baca na nostalgiju i melankoliju - to je to. Imam osječaj kao da sam došao na neko pacifičko otočje gdje bi mogao živjet i pecat ribu do kraja života i nebi se uopće žalio. Totalno laid back način života.
Istina, kod borbi tek level upaš kad zvekneš bossa, no sljedećih 10ak običnih borbi nakon boss borbe će davat igračima po 1 ili 2 HP-a ili poneki stat (Attack, evasion, defence itd) tako da se isplati boriti. Ali bilo kakvo grindanje nema smisla jer nakon tih 10ak borbi prestaje nabrijavanje skillsa sve do idućeg bossa kada ekipa opet level upa i repeat.
Po pitanju broja likova se slažem. 50 i nešto likova je jednostavno previše i nema smisla. Čim vidiš da u kućicama s tekstom kod razgovaranja sa određenim NPC-om stoji njegova faca, znaš da ćeš ga kad tad moć recruitat. Ili njegovu alternativu iz paralelnog svijeta. Dosta njih nema previše razrađenu karakterizaciju tako da je to doslovno kao skupljanje pokemona. Bolje par dubinski razrađenih korisnih likova neg njih milijardu. Žao mi je što što nema više double i triple elemental napada kao techova u Triggeru tako da bar ima neke koristi od toliko likova u borbi.
Priča.. Ehh. Jedno objašnjenje bi bilo: komplicirana do bola just for the sake da bude komplicirana. Drugo objašnjenje: neka varijanta butterfly efekta. Treće objašnjenje - otići na Chrono Compedium i pročitati detaljno objašnjenje i pritom dobit frakturu mozga ilitiga ovdje -
https://www.chronocompendium.com/Term/Chrono_Cross_Condensed_Plot_Summary.html
Cross ima ponešto poveznica s Triggerom po priči, ali te poveznice su tako u tragovima stavljene da ih je lako missat.
Kom se neda čitat, mislim da ovaj video isto obrađuje napisani tekst:
https://www.youtube.com/watch?v=dbs9OVW2s0k
Nekako mi se 17 minuta čini prekratko za pojašnjenje tog timelinea, ali ok, budem pogledao.
F_i_C_O
Što se Ys serijala tiče, igrao sam samo (remake?) jedinice za NDS i bio je... OK. Ali to je ionako početak serijala, kasniji su dijelovi (navodno) dobri, ali ih nikad nisam zaigrao. Ni sam ne znam što čekam; valjda me plaši to što je uvijek isti lik i da ima nekih poveznica. Baš i ne bih htio sve igrati.
Inače, Ark of Napishtim sam godinama pokušavao nabaviti - u vrijeme kad sam imao PS2 bez čipa (da, imao sam to, vjerovao ili ne haha) - a kasnije skroz zaboravio.
Nekako mi se 17 minuta čini prekratko za pojašnjenje tog timelinea, ali ok, budem pogledao.Veigue
F_i_C_O
Što se Ys serijala tiče, igrao sam samo (remake?) jedinice za NDS i bio je... OK. Ali to je ionako početak serijala, kasniji su dijelovi (navodno) dobri, ali ih nikad nisam zaigrao. Ni sam ne znam što čekam; valjda me plaši to što je uvijek isti lik i da ima nekih poveznica. Baš i ne bih htio sve igrati.
Inače, Ark of Napishtim sam godinama pokušavao nabaviti - u vrijeme kad sam imao PS2 bez čipa (da, imao sam to, vjerovao ili ne haha) - a kasnije skroz zaboravio.
Da ti olakšam muke, YS origins je kronološki prvi dio u serijalu tako da je to početak serijala, jedinica je nastavak na origins. Ja inače ne patim na ocjene koje drugi daju igrama ako mi se svidi odigram, ali god damn ys origins je bila prva igra koju sam vidio da je na steamu dobila 10/10 i ako se mene pita sasvim zasluženo. Daj joj bar šansu neće ti bit žao
Sljedeće godine izlazi RPG Maker za Switch, PS4 i X1 pa se možemo igrati s time potpuno besplatno. Wuhu.