Nije da hejtam, već mi se ne sviđa. I vjerojatno se ponavljam, garant sam ovo negdje već rekao, ali ajde... Dosadno mi.
Taj serijal, Legend of Heroes, je star... pa, ne znam ni sam koliko godina i ne da mi se guglati, ali znam da ih ima par na PSP-u. Koliko sam shvatio, LoH serijal nije nešto popularan; više je kao neki niche serijal koji će naći svoju publiku i samim time što nije AAA naslov nabrat će dosta novaca za još koji naslov.
... i onda, iz vedra neba, pojavi se Trails of Cold Steel za koji se ljudi kunu da je remek djelo, povratak u zlatno doba PS1 RPG-a i igra koju svi moraju igrati. Šitposter i kritičar kakav jesam, odmah sam rekao da je to meme. Nakon par godina sam popustio i nabavio ToCS 1 i 2 na PSN sniženju i, nažalost, nakon 30-ak sati provedenih uz prvi dio potvrdio svoju prvobitnu izjavu.
Gle, ukusi se mijenjaju. Nisam volio Xenosaga serijal na prvu. Nisam volio ni Soulse, a sada polako završavam dvojku, meni zadnju u serijalu od tih 5 što je FromSoftware izdao. (Ako ne računamo King's Field, no to ionako nitko ne želi igrati)
Možda se Trails super, ali ja ne mogu čekati da dođe do zanimljivog dijela. Moderne Persone su dugačke; nekog to odbija i to je OK. Ovo je Persona klon u kojem samo idemo iz sela u selo i obavljamo neke sidequestove za ekipu jer se tako ''obrazujemo'' i čekamo da konačno počne igra. Kada počinje? Pred kraj jedinice? Jer znam da ima ''to be continued'' završetak.
Kažem, možda me jednog dana popusti ovo mišljenje i odigram te 2 igre koje sam kupio... ali neće to tako brzo, bojim se.
Nezz kog vraga čekam s ovom igrom; Legrand Legacy
Probao prvih sat vremena da vidim kakva je i stvarno mi ''baca'' na Legend of Dragoon.
Earthlock se isto čini kul.
Ako ima tko kakvu preporuku tih indie RPG-a, napišite.