Veigue Šta ne valja sa ff6 da ti toliko odudara od ostalih igara u serijalu?
Igru sam igrao davnih dana (naravno, nakon sedmice i osmice) i nisam ju završio. Znam da mi je sakala gadno, pogotovo u usporedbi sa, primjerice, peticom. Dugo sam ju izbjegavao, ali onda joj opet dao šansu kad je izašla PC verzija da vidim je li zbilja tako loša kao što mi se na prvu činilo, ili sam ja samo tako negativno raspoložen.
Loša je. Ne, sorry. Krivo sam se izrazio. Igra je žešći treš.
Kao prvo, ima previše likova. To ne volim u RPG-ima jer kad ih ima previše, onda ili nisu dobro napisani ili je većina nezanimljiva ili se, kao što se slučaj sa Chrono Cross-om (još jednim RPG-om kojeg ne volim) likovi priključe tvom party-ju jer, ono, vaj d fak not? Dosadno im je, pa ajde, ide na put oko svijeta i neće ništa reći nakon toga.
Igra se svako malo prebacuje s jednog lika na drugog i svatko ima neku svoju priču, koja bi valjda trebala biti interesantna, samo što meni nije bila. Pa imamo boss borbu sa vlakom (lol), divovsku hobotnicu koja govori i glavnog negativca klauna. I gradovi su copy-paste, i još k tome sivi. Mislim da je šestica zapravo i najveći uzor petnajstici - Kingsglaive ima Ultrosa u jednoj sceni, a borba je ista; u šestici samo koristiš Attack komandu, a u XV držiš krug.
Ne može mi nitko reći da je to zbog ograničenja SNES konzole. Pogledajte samo remake Dragon Questa trojke. Predivno.
Cloud
I, kakva ti je na kraju FFXIII? Ocjena?