Popustio sam dugogodišnjim pritiscima i iskušenjima i uzeo 2DS. Njega sam panično izbjegavao zbog mora JRPGova. Sada, pitanje za znalce, molio bih široki popis must play JRPGova koje 2DS može pokrenuti.

Slabo baratam sa znanjem JRPG-eva, znam ih prepoznati, ali nisam ih igrao previše pa mi preporučite neke za PS4. Jako mi se sviđa lista nadolazećih pa bih htio možda i zaigrati nešto što nisam. Dajte i linearne kraće ali i neke otvorenije koji traju duže.
S naglasom na japanski.
Više volim akcijski orijentirane tipa Kingdom Hearts (ponajdraži serijal uopće), (Zelda, Horizon, tko smatra i to rpg-em al nemojmo o toj temi molim vas), ali sam uzivao i u baldurs gateu, planescape tormentu, morrowindu, neverwinter nights, kotoru. Čisto eto da znate što volim, iako iz ovoga se da izvući da volim sve  :)

Od nadolazećih, Ni No Kuni, Dragon Quest i Code Vein me jako mame ove godine. I KH3 jasno ako ugleda svjetlo dana.

Icek ne traži detaljnu listu kvalitetnih jrpgova za 3DS jer ces propustiti sve sto izlazi nadolazecih par godina...

Icek™
Možda netko ima drugačije informacije, ali od ovoga što ja znam, na 2DS ti rade sve igre - ako, naravno, pričamo isključivo o 3DS igrama, ne znam kakva je situacija sa DS igrama te da li 2DS uopće ima slot za DS igre - osim onih koje su rađene isključivo za New3DS... dakle... samo Xenoblade Chronicles ti neće raditi, no ako to imaš u planu igrati, nemoj tugovati. Daleko bolja solucija ti je igrati tu igru u Dolphin emulatoru sa onim HD texture packom:

https://www.youtube.com/watch?v=7tWJxfDj8pQ

Od ovoga što sam ja odigrao na 3DS-u, mogu ti reći da je 3D efekt više kozmetičke naravi, a ne nešto što ti ''treba'' da bi prešao igru (ono, ako se bojiš da zbog nedostatka 3D efekta nećeš vidjeti nešto bitno ili tako to).
Ja 3D efekt nisam ni koristio; oči me bole od toga. (ne samo kod konzole, već i kod 3D filmova u kinu)

Nemaš brige.
I da, nabavljaj Shin Megami Tensei IV i njegov nastavak. Pod hitno.

BTW, je li tko probao ovo?

https://www.youtube.com/watch?v=fOou45GZbPY

http://www.metacritic.com/game/playstation-4/fallen-legion-sins-of-an-empire
Opet su ''kritičari'' i igrači podijeljeni.
Pogledao video, combat system me podsjeća na Grand Kingdom (što mi je OK), samo mi se čini da nema nešto baš priče pun--oh wait, pa ni Grand Kingdom nema priče.
Hm. A ništa, skinut ćemo i to, a kada ću igrati? Pojma nemam.

Novi 2DS pokreće i Xenoblade Chronicles tako da, ako si kupio taj model, slobodno zaigraj ovu igru na njemu, ako do sada već nisi. Nemoj biti master race i uzivaj na nintendovoj konzoli 😃.

Koja su vasa predvidanja kad bi mogao dq xi ? Nadam se da necemo morati cekati do pred bozic. Nadam se 9 mjesec nekako najkasnije. Taman se svi vrate sa Go i spremni su za ovakav bomboncic :)

Dovraga i lokalizacija na 5 jezika :) ak je neko danas nepismen toliko da ne zna engl nek ide kvragu :)

Popustio sam dugogodišnjim pritiscima i iskušenjima i uzeo 2DS. Njega sam panično izbjegavao zbog mora JRPGova. Sada, pitanje za znalce, molio bih široki popis must play JRPGova koje 2DS može pokrenuti.
Ako je u pitanju novi 2ds xl, konzola pokreće sve igre koje su izašle za 3ds, tako da je popis jrpg-a na konzoli poduži.

Skratit ću popis na nekoliko ponajboljih, ali moguće da ću zaboravit neki bitan pa neka neko nadopuni:

Fire Emblem Awakening
Bavely Default/Second
SMT IV/ Apocalypse
Xenoblade Chronicles 3D ( radije odigraj originalnu verziju ako imaš izbor, puno bolje iskustvo je na velikom ekranu)
Pokemon Ultra Sun/Moon
Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (Obavezno ako si propustio na ps2)
Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past
Tales of the Abyss

još bi dodao i Etrian Odyssey/Persona Q kao bonus, ali te igre su rađene više za vrlo specifičan ukus i preporučao bi prije da pogledaš malo gameplay pa sam odlučiš.

2DS XL sam uzeo da. Znam ako krenem igrat JRPGove tamo da se mogu oprostiti od svijeta. Ima i dosta rimejkova starih JRPGova ako se ne varam?

Ima i dosta rimejkova starih JRPGova ako se ne varam?
Pa i ne baš.
Doduše, ako si piratizirao konzolu, možeš naći masu SNES ''inject'' (iliti anofišl) igara.
https://nicoblog.org/nintendo-3ds-roms-list/

Od Dragon Questa, barem od ovoga što je na zapadu izašlo, imaš remake sedmice i port osmice sa nekim dodacima.
Ako ti se svidi Etrian Odyssey, najebao si. 3DS ima remake jedinice i dvojke (obje su originalno izašle za DS konzolu), te četvorku i peticu. Remake trojke ne postoji, zasad. I da, tu je ta famozna Persona Q o kojoj sam otvorio topic prije 16 godina, pa baci oko za informacije, a uskoro i dvojka izlazi. To ti je baš dungeon crawler, iz prvog lica, ali zabavan.

Što se preporuka tiče, kolega sanzo ti je lijepo napisao. Doduše, meni Bravely nije sjeo pa ti to nebih savjetovao. Instead, ja bih rekao da baciš oko na Crimson Shroud i Legend of Legacy, ali to su ti baš hardcore igre.

Soul Hackers!! Obavezno. Meni jedan od najdražih Shin Megami Tensei naslova.
Radiant Historia je kikao es, a sad u veljači izlazi i remake za 3DS.
Devil Survivor 1 i 2 su ti dobri taktički RPG-i (isto SMT serijal), a možda (MOŽDA) bi ti se svidjeli i Project X Zone 1 i 2 koji su isto taktički RPG-i sa likovima iz poznatih igara. Crossover koji... ma zapravo, samo baci oko ovdje i sve će ti biti jasno:
https://en.wikipedia.org/wiki/Project_X_Zone

Nebi se slozio, NNK je baš bio mainstream jrpg s losim combat sistemon, nepostojecim/prelakim post game contentom i slabom pricom.
Što točno znači mainstream JRPG? Kakav je to alternativni JRPG?

Nebi se slozio, NNK je baš bio mainstream jrpg s losim combat sistemon, nepostojecim/prelakim post game contentom i slabom pricom.
Što točno znači mainstream JRPG? Kakav je to alternativni JRPG?
Pojednostavljen tj prilagodjen/napravljen u svakom poglednu/aspekt da privuce mase...znaci i one koji nisu zainteresirani previse za zanr!

9 dana kasnije

Uskoro stiže Lost Sphear

http://store.steampowered.com/app/525240/LOST_SPHEAR/

Uskoro stiže Lost Sphear

http://store.steampowered.com/app/525240/LOST_SPHEAR/
Ovo će čekat neku veću akciju prije kupnje, svidjela mi se je Setsuna, ali igra nije vrijedila 50 eura, a Lost Sphear ne izgleda kao neki veliki napredak, osim da su dodali malo raznolikosti u svijet.

Igrao demo. Slažem se sa gore napisanim postom.

Da, nekako mi je 50 dolara preveć para za dat. Da je upola manje već bi to bilo taman.

To mi nije nikad bilo jasno. Zasto odmah ne stave cijenu 20-30$ stvoriti ce se hype i kupiti ce ekipa kojoj nije problem izdvojiti 30$.
A s 50$ ce kupiti dayone samo ekipa koja ima love ili su istinski ljubitelji, a ostali cekaju sale od bar 75%.

Ja se baš radujem Lost Sphearu. Ali kod mene je baza što ja nisam igrao I am Setsuna. Mislim da je tu ključ. Oni koji su igrali IAS, Lost Sphear bi mogao izgledati kao cash grab, a i pitanje je ima li onda smisla.

Mada ste zabrijali za cijenu. Na Baseu se vrti u rangu 30-35 eura, siguran sam. A to je taman. Dovoljno za scratch an JRPG itch i da se u stilu uđe u 2018.-u. Toliko valjda može biti dobra. (:

Zadnji trailer je baš dobar. https://twitter.com/SQUARE_ENIX_EU/status/952510869832851457

Izasao (valjda danas, jer ga jucer nije bilo) The Tenth Line, 84kn. Ide na Whishlistu, pa se uzima na iducem popustu.
Veigue jesi ga odigrao sta vise od onog pocetnog posta?
Veigue ajd nabaci koju recenicu, ako ti se da.

Eh kolega, pa odavno si ju mogao skinuti i probati.
Ja već ionako zaboravio većinu stvari.

Za jednu indie igru, prilično je dobra. Borbe znaju malčice i potrajati; valjda te to neće smetati. Grafika je lijepa (vidio si i sam po slikama), soundtrack OK, sistem napredovanja sličan onome iz Final Fantasy X, i fora je što moraš svako malo mijenjati likove za bi došao na drugi dio (jer igra ima neke elemente platformerskih igri).

Za 10 dolara, koliko vidim da košta na Steamu, isplati se.
Ako pirat--ovaj, odlučiš doći do igre drugim kanalima, zašto ne?

Igrao sam I Am Setsuna, nije bila loša, iako je snijeg postao fkt dosadan. Lost Sphere sam igrao removed I odmah me primio. OST djeluje puno bolje, borbe su bolje, art stil mi je ljepši...cjelokupni dojam mi je vrhunski.