https://www.youtube.com/watch?v=WBTZ5dTXVss

Yesssss!!! It's back! Phew, almost got me worried there...
edit: Zaboravite ovo, OVO je bolje:
https://www.youtube.com/watch?v=xyRqlbGGJHg

Imate kakvih konkretnih dojmova osim GUIa?

Možeš i ti dojmove...osim da ti se minimalistički dizajn sviđa.
DX12 nemaš na čemu isprobati...

Ja ga neću inst još sigurno 2 mjeseca.. jedino što mogu vidjeti je GUI.

boottime, servisi, taskmanager, regedit, novi defender, edge, firewall, nova onedrive intergracija, optimizing tools, veličina samog OSa... ?

Ja ga neću inst još sigurno 2 mjeseca.. jedino što mogu vidjeti je GUI.

boottime, servisi, taskmanager, regedit, novi defender, edge, firewall, nova onedrive intergracija, optimizing tools, veličina samog OSa... ?
Rekoh već da je boottime na W10 duzi nego na W8 (meni) na ASrock XFast Boot (fakat brz skoro kao SSD), task manager, regedit su isti kao i prije, Edge browser je brzi nego IE, ali neće mi zamjeniti Chrome samo zbog navike povrh svega, Onedrive...yah to ne koristim.

Upravo restoram nazad 8.1, 10 je katastrofa u svim pogledima.

Čekat ćeš 10.1 

Ostavit cu ga, meni je ok zasad.

Vjerujem da ce biti Update-a vrlo brzo.

Ja ga imam neko vrijeme već. Meni je jako dobar. Imao sam i Windows Phone i paše. Action centar mi je odlična stvar a i radi sve super brzo.

Ubi me ova instalacija, prva se crashala pa sad opet skida cijeli image.

Sta je bilo?  :)

Po meni razocarenje nazalost

Nista kaj bi meni korisno bilo nisu donjeli osim par stvari u windows exploreru koji je jos u kamenom dobu

NTFS jos uvijek kao FileSystem (mozda su zaboravili da je to 25 godina staro i puno nedostataka? )

Metro je jos uvijek tu nazalost... i jedino sam Groove music isprobao od tih metro aplikacija (jer mi se nije dalo foobar instalirat) i mogu rec da je aplikacija jadna, ko neka Free aplikacija od nekog bezveze samostalnog developera koji bi to stavio na Android Store

Neki programi koje koristim ne rade kak bi trebali (no to nije tolko problem Microsofta )

Bit ce na cekanju iako imam orginal Windows 8.1

Zalis se na metro, a imas 8.1? 

Sta fali ntfsu? Koncept je star, ali dela. Nisu valjda trebali prijeci na ext?

Imam, al ga ne koristim trenutno sam na windows 7.. radi Metroa jel..

Kaj fali ext4 ? Ne fragmentira se pa zato cuva tvoj mehanicki HDD :)

No ima i naprednijih od ext-a

Recimo
Btrfs — Also known as "Better FS", is a new filesystem with powerful features similar to Sun/Oracle's excellent ZFS. These include snapshots, multi-disk striping and mirroring (software RAID without mdadm), checksums, incremental backup, and on-the-fly compression that can give a significant performance boost as well as save space. Although it has been merged into the mainline kernel, as of April 2014, Btrfs is not considered stable, with an experimental status. Btrfs appears to be the future of GNU/Linux filesystems and is offered as a root filesystem option in all major distribution installers.

Naravno nebi MS koristio nesto takvo nego bi napravio svoje samo ne znam kaj se ceka

Radi i FAT32 pa ga ne koristis kao sistemski filesystem

Jebo to, ja ne mogu naci Update opciju, i ovaj Search Windows i ne pretrazuje mi bas najbolje.

I ova kanta za smece mi bezveze izgleda xD

Kako rade oni virtualni desktopi?

Jebo to, ja ne mogu naci Update opciju, i ovaj Search Windows i ne pretrazuje mi bas najbolje.

I ova kanta za smece mi bezveze izgleda xD
Kad nađes update obavezno iskljuci opciju da windows sam napravi restart kad instalira update

Zato kaj ce ti restartat komp bez obzira dal spavas il igras neku igru.

Imam, al ga ne koristim trenutno sam na windows 7.. radi Metroa jel..

Kaj fali ext4 ? Ne fragmentira se pa zato cuva tvoj mehanicki HDD :)

No ima i naprednijih od ext-a

Recimo
Btrfs — Also known as "Better FS", is a new filesystem with powerful features similar to Sun/Oracle's excellent ZFS. These include snapshots, multi-disk striping and mirroring (software RAID without mdadm), checksums, incremental backup, and on-the-fly compression that can give a significant performance boost as well as save space. Although it has been merged into the mainline kernel, as of April 2014, Btrfs is not considered stable, with an experimental status. Btrfs appears to be the future of GNU/Linux filesystems and is offered as a root filesystem option in all major distribution installers.

Naravno nebi MS koristio nesto takvo nego bi napravio svoje samo ne znam kaj se ceka

Radi i FAT32 pa ga ne koristis kao sistemski filesystem
Hehe samo sam to cekao  :) Sam si dao odg zasto je jos ntfs u upotrebi. Future gnu/linux based systems.. Takav file system bi zahtjevao izradu novih windowsa od nule, troskove od milijune dolara i upitnu buducnost wina u enterprise segmentu, te rizik da cijela prica zapravo zavrsi kao Linux, nikad mainstream. A da ne govorim kakav kaos bi nastao u serverskim rjesenjima i na trzistu hdda. Cijela prica i sa shellom, .netom, c++ bi se mijenjala. Ntfs ce dobit nadogradnu, ali ne u skoroj buducnosti.
Fat 32 ti je glupa usporedba.. Sta da nemogu prebacivat fileove vece od 2gb?

A zasto onda nisu linux morali radit ponovo od nule ?

Dramatiziras i kakva serverska rjesenja ? Pa ona su vecinom na linuxu ili FreeBSD-u

Ocito to kaj linux nije mainstream (barem za kucne korisnike) u ovom slucaju je prednost.

Jednom ce morat maknut taj NTFS bolje prije nego kasnije, cim se duze ceka to je situacija gora. Kak smo presli na 64bita tak se moze i na novi filesystem

Nije glupa usporedba jer je FAT32 dinosaur isto kao i NTFS 

Btw. jos jedna stvar

Kod windowsa trebas za svaki hebeni update radit restart i onda traje instalacija prije i nakon restarta ... cemu to ?