Prika kupio sam lani laptop sa instaliranim win 8.1 kako da znam jesu li original?i cuo sam ako jesu da cu i win 10 dobit original jeli to tocno?s tim win jeli mogu obrisati skroz stare win jer imam nekakvih problema,cak mi neki i driver javlja da ne valja,hocu moc preko tih win instalirati win 10 i popraviti problem ili mogu samo nadopuniti win 8.1?ako moze tko pojasniti malo,nesto se razumijem ali mi treba pomoc
chono7 Potrazi naljepnicu ispod laptopa, ako imas malu plavu sa logom osmice onda imas original. Ako je original onda imas besplatnu nadogradnju na desetku. E sad nadogradnja nije isto sto i cista instalacija kada brises sve sa te particije. Nadogradnja sprema stare windowse u folder windows.old, a sve datoteke sacuva na istom mjestu, osim naravno instaliranih programa.
Prika Potrazi naljepnicu ispod laptopa, ako imas malu plavu sa logom osmice onda imas original. Ako je original onda imas besplatnu nadogradnju na desetku. E sad nadogradnja nije isto sto i cista instalacija kada brises sve sa te particije. Nadogradnja sprema stare windowse u folder windows.old, a sve datoteke sacuva na istom mjestu, osim naravno instaliranih programa.Roki nista od toga jer mi je mata objasnio da sa cleen instalacijom moram i drivere nove instalirat jer imam laptop tako da necu nista cackatSent from my iPhone using Tapatalk
chono7 Pa naravno da moras drivere stavljat jer su novi/drugi windowsi... I programe bi morao ponovno inst. Nakon upgradea ostaju samo raw fileovi.
Prika Pa naravno da moras drivere stavljat jer su novi/drugi windowsi... I programe bi morao ponovno inst. Nakon upgradea ostaju samo raw fileovi.A to neznam ni koji su ni kako instalirat i koliko ih ima,steta jer nemoze amo rec netko tko je laik instalirati win i zavrsiti s tim nego moras bit profesionalac!Sent from my iPhone using Tapatalk
chono7 Pa iskreno cijeli postupak je iznimno jedonstavan. Instaliras windowse, ides na stranicu proizvodaca laptopa, nades model, odaberes verziju windowsa, downloadas, instaliras i to je to..
Nexus Pa iskreno cijeli postupak je iznimno jedonstavan. Instaliras windowse, ides na stranicu proizvodaca laptopa, nades model, odaberes verziju windowsa, downloadas, instaliras i to je to..Baš to...
zolt Damn, ajde naviknut ću se. Nego kako da si vratim da mi start button bude Windows 7 style? Neopisivo me živciraju ove W8 ikonice, na pravom W8 sam imao nekakav program, Shell nešto, kako da to sad vratim?
Nexus Izgleda OK ništa posebno. Ne vidim neka poboljšanja od W8.1 osim u naravno Start menu i novim animacijama.Sadašnji "File explorer" je užasan i izgleda sve nekako natrpano-U Start-u pločice su stavljene tj. zbijene na desnu stranu dok su mi sve oznake koje sam radio u W8.1 nestale pa i to izgleda sve nekako random.Ovo ostalo zbilja standard...W8.1 se brze bootao u odnosu na W10 barem meni.
zolt Ne znam, trebam mu dat par dana za neke prave dojmove, ali za sad mi izgleda i djeluje lošije od 8.1
Nexus I ovaj Volume bar nervira...što nije mogao ostati uspravno ili da bude opcija za horizontalnu i vertikalu.Isto tako i ove dolje oznake u desnom kutu su trebale ostati kao i na W8 koje su bile puno jasnije i preglednije.
zolt https://www.youtube.com/watch?v=WBTZ5dTXVssYesssss!!! It's back! Phew, almost got me worried there...