Kap koja je prelila čašu je bilo to što mi DualShock3 nije radio. A ostatak, sve mi je ružnije i sporije.Upravo restoram nazad 8.1, 10 je katastrofa u svim pogledima.Sta je bilo? :)
Windows 10
Linux rade vec sto godina i jos nije ispoliran do kraja. Kakva serverska rjesenja? Da imas pravo, AD, Exchange, vmovi, sve se vrti na linuxu, a win server N je proizveden da bi gledali lijepi logo i potrosili lovu na njega da ubijemo porez kroz investiciju..
Pogledaj kako se zfs ponasa kroz velike data migracije, kosu bi si pocupao da to moram radit, a o ext4 necu ni poceti, jer je zivi horor. Btrfs je jos eksperimentalan i nemoze se mjerit kod migracija sa ntfsom, ali nativno na win.
Ja ne kužim zaš se ekipa tolko loži na Linuxe. Kakti nemaju viruse. Pa nemaju ni Windowsi viruse ako si pametan i znaš šta radiš.
Linuxi su jedna divna stvar communitya, ali samo za geekove u consumer segmentu i za one koji nemaju love u biznis segmentu. Puno para sam primjerice ustedio ljudima koji imaju jednu fiskalnu kasu, a dva pca na jednoj lokaciji. Na jednom je win sa nasom kasom, na drugom linux vm koji glumi rdp i duplicira tu kasu da mogu radit istovremeno na dva kompa istu stvar. Drugo rjesenje je win server sa klijentima, pravim rdpom i mogucnostima koji daleko nadmasuju ova "besplatna".
Tako i ti filesystemi nikad nemogu zazivjeti na winu, jer ms mora napraviti nesto svoje. Nije tisuce ljudi tamo dobilo posao na lijepe oci. A o Oracleu ne bi bas. Imaju dobru viziju, ali for the love of god maknite javu!
Heat - spalit ces na zivce!
Linuxi su jedna divna stvar communitya, ali samo za geekove u consumer segmentu i za one koji nemaju love u biznis segmentu. Puno para sam primjerice ustedio ljudima koji imaju jednu fiskalnu kasu, a dva pca na jednoj lokaciji. Na jednom je win sa nasom kasom, na drugom linux vm koji glumi rdp i duplicira tu kasu da mogu radit istovremeno na dva kompa istu stvar. Drugo rjesenje je win server sa klijentima, pravim rdpom i mogucnostima koji daleko nadmasuju ova "besplatna".Linux* (samo je jedan)
Tako i ti filesystemi nikad nemogu zazivjeti na winu, jer ms mora napraviti nesto svoje. Nije tisuce ljudi tamo dobilo posao na lijepe oci. A o Oracleu ne bi bas. Imaju dobru viziju, ali for the love of god maknite javu!
Jel vecina web servera na linuxu zato sto si hosting kompanije ne mogu priustit windows ili zobg neceg drugog i to da je linux nestabilan je glupost.Recimo debian je stabilniji od bilo kojih windowsa koje sam koristio,a to kaj ti stavis neke programe koji su nestabilni gore nije kriv nit linux niti debian nego dev to programa .Kao da krivis Microsoft za los port Batmana.
Inace ja ga volim koristit zbog boljeg UI-a imas ih vise na biranje pa izaberes onog koji ti vise pase. Zato mi je puno ugodnije koristenje , a i zbog puno vece kontrole nad onim kaj radim.
Tu je i terminal koji je prva stvar na koju se win korisnik zali kad isprobava linux,a zapravo je velika prednost
Upisem sudo apt-get install gparted i boom.. Program je skinut i odma instaliran, nema nikakvog trazenja po netu.
Tu je i software center gdje je vecina programa dostupna jednim klikom.
Update radi update svih programa koje imate kaj je jos jedna stvar koje windows nema.
Problem je kod njega kaj mu fale neki kljucni programi kao adobeov paket,a i igre iako tu se stvar drasticno popravlja
Da se nisam igrao sa linuxom nebi mogo nista sa strane zaradit ovak preprodajem dedicated servere(seedboxe).Jedan radi vec godinu dana skoro bez gasnja i ikakvih problema od prve instalacije (ubuntu server)
Al dobro ovo je windows 10 tema pa necu vise ic u offtopic no velim da ima stvari koje bi windows trebao pokupit sa linuxa. A vidimo da neke stvari i je pokupio kao virtualni desktopi
No shit sherlock.. Ima ih vise iteracija, zato i pisem windowsi, ne zbog mnozine na eng pa jos dodatak na hrv.
E sad objasni ti korisniku sta mora upisati u terminal, kad imas primerice xpet (xp), rotor (router), virus na procesoru (virus na racunalu) i slicne stvari. User friendly je ko voljeni vođa.
Web hosting? a nes ti tehnologije.. Failoverclustering, ad, exchng, vmovi, cak i thinovi rade bolje nego na linuxu. Win server su bestije i zapravo bez alternative ozbiljne.
Kako smo dosli sa fsa na obranu linuxa?
No shit sherlock.. Ima ih vise iteracija, zato i pisem windowsi, ne zbog mnozine na eng pa jos dodatak na hrv.boga ti kaj ti drobis? Jel procitas ono kaj napises ?
E sad objasni ti korisniku sta mora upisati u terminal, kad imas primerice xpet (xp), rotor (router), virus na procesoru (virus na racunalu) i slicne stvari. User friendly je ko voljeni vođa.
Web hosting? a nes ti tehnologije.. Failoverclustering, ad, exchng, vmovi, cak i thinovi rade bolje nego na linuxu. Win server su bestije i zapravo bez alternative ozbiljne.
Kako smo dosli sa fsa na obranu linuxa?
Terminal se moze potpuno izbjec,a ako ga znas koristit onda odlicno za tebe.
Kad si zadnji put koristil neku distribuciju ? Ubuntu je vise user friendly nego bilo koji windowsi. Sve ti je software centru i nemas straha od virusa raznih toolbara ili koje kakvih gluposti koje bi takvi korisnici(vjerujem da pod onim glupostima kaj si napiso mislis na informaticki neupucene korisnike) pokupili na windowsu
A radi takvih nam je i windows je sve losiji i losiji ? Mjesa ga se sa OS-om za tablete i mobitele
Btw. Web hosting sam spomenuo cist zato jer si reko da je nestabilan kaj je glupost.
Gdje sam napisao da je nestabilan? Nemoj izmišljat stvari.
Web hosting trenutno ima dvije solucije, ona bezbolnija u popularnija (php, paython, wordpress, mysql..) Linux i druga rapidno rastuća sa ASP, ASP.NET, MS SQL na Windowsima.
Ubuntu SC je divna stvar, ali pogledaj kako je to sporo, bugovito i nestabilno. Čini se kao nedovršen proizvod.
Da se rezumijemo, ja imam linux based server koji evo non stop radi od 2012 bez ikakvih problema, ali samo zato jer je MS dao mjesta i povukao se iz small business segmenta.
Jel zna netko od vas da se da napravit upgrade i onda napravit clean install na novom kompu a da i dalje ima validiranu licencu?
Konkretno, mislim da će mi laptop uskoro crknut i da ću morat novi uzet. Onda ne znam dal da čekam dok kupim novi laptop, dok još imam Win 8 licencu dobru, ili da instaliram si odmah na trenutni laptop pa onda posle mogu ponovno imat licencu na novom?
Je krivo sam reko.Napiso si da nije ispoliran pa ti na istu dojde. Da nije ispoliran nebi ga tolko web hostinga koristilo ;) Mogu jos jedino rec za VM koji mi je na debianu odlicno radil sam besplatnim proxmox-om. U ostale stvari kaj si nabrajao se ne kuzim pa necu komentirat
Ne znam meni ovaj novi Unity 8 radi cist ok, no ja ipak rade korisitim Mate ili Xfce
KDE plazma je super kaj se tice brzine i animacija, al ona mi se znala vise puta zamrznut tak da ona je neispolirana.
Fedora recimo mi se uopce ne svida dok je Mint ok pogotovo za pocetnike.
Ovo je iz mog iskustva. Imas velik izbor pa biraj. Na windowsu nemas izbora. Htio sam zamjenit windows explorer sa nekim trecim no potpunu zamjenu nisam mogao napravit nikak pa mi je ispalo jos gore ne prije.
Preslabe mogucnosti kostumizacije svega nazalost. I onda kak nebi spominjao linux kad on ne pati od tih stvari.
Umjesto da budu sve otvoreniji windowsi postaju kao OS X
Kustomizacija na Winu je oduvijek bila katastrofa nažalost. Ma nikad oni ne postanu OS X. Politikom idu u tom smjeru, ali tehnički nemogu. Jest da će od sada imati samo upgrade na "nove" verzije OSa i da su daleko zatvoreniji nego ranije, ali jednostavno nisu Unixoid i appovi su podložni virusima kao i cijeli OS. Još uvijek ti daju slobodu koju OS X nema.
Pozz ljudi javljam se iz nekakve čudne ustanove, ruke su mi svezane, a nepoznati ljudi govore da će sve biti u redu.
UglavnoN, ni treća mi nije uspjela jer mi nije htjelo bootati s usb-a napravljenog pomoću media creation toola (lol wat? F.U. Microsoft), a s Rufusom radi.
Komp mi radi brže, start je bolje ograniziran. Edge ne namjeravam (još) koristiti zbog nedostatka ekstenzija, čekam Windows 10 mobile, za koji će isto izbaciti Firefox pa ćemo vidjeti koji će biti korisniji na relaciji mobitel-komp.
Action centar je dobro napravljen, a ne da moram prolaziti kroz 10 klikova da dođem do pc settingsa, bluetootha itd.
http://www.ign.com/articles/2015/07/30/windows-10s-first-big-update-may-release-in-early-august
Da to je vrh! Net je prepun varijacija na tu temu!
Je l' istina da Solitare funkcionira na principu Freemiuma?
Jup, moraš platiti da maknu reklame.