Linuxi su jedna divna stvar communitya, ali samo za geekove u consumer segmentu i za one koji nemaju love u biznis segmentu. Puno para sam primjerice ustedio ljudima koji imaju jednu fiskalnu kasu, a dva pca na jednoj lokaciji. Na jednom je win sa nasom kasom, na drugom linux vm koji glumi rdp i duplicira tu kasu da mogu radit istovremeno na dva kompa istu stvar. Drugo rjesenje je win server sa klijentima, pravim rdpom i mogucnostima koji daleko nadmasuju ova "besplatna".
Tako i ti filesystemi nikad nemogu zazivjeti na winu, jer ms mora napraviti nesto svoje. Nije tisuce ljudi tamo dobilo posao na lijepe oci. A o Oracleu ne bi bas. Imaju dobru viziju, ali for the love of god maknite javu!
Linux* (samo je jedan)
Jel vecina web servera na linuxu zato sto si hosting kompanije ne mogu priustit windows ili zobg neceg drugog i to da je linux nestabilan je glupost.Recimo debian je stabilniji od bilo kojih windowsa koje sam koristio,a to kaj ti stavis neke programe koji su nestabilni gore nije kriv nit linux niti debian nego dev to programa .Kao da krivis Microsoft za los port Batmana.
Inace ja ga volim koristit zbog boljeg UI-a imas ih vise na biranje pa izaberes onog koji ti vise pase. Zato mi je puno ugodnije koristenje , a i zbog puno vece kontrole nad onim kaj radim.
Tu je i terminal koji je prva stvar na koju se win korisnik zali kad isprobava linux,a zapravo je velika prednost
Upisem sudo apt-get install gparted i boom.. Program je skinut i odma instaliran, nema nikakvog trazenja po netu.
Tu je i software center gdje je vecina programa dostupna jednim klikom.
Update radi update svih programa koje imate kaj je jos jedna stvar koje windows nema.
Problem je kod njega kaj mu fale neki kljucni programi kao adobeov paket,a i igre iako tu se stvar drasticno popravlja
Da se nisam igrao sa linuxom nebi mogo nista sa strane zaradit ovak preprodajem dedicated servere(seedboxe).Jedan radi vec godinu dana skoro bez gasnja i ikakvih problema od prve instalacije (ubuntu server)
Al dobro ovo je windows 10 tema pa necu vise ic u offtopic no velim da ima stvari koje bi windows trebao pokupit sa linuxa. A vidimo da neke stvari i je pokupio kao virtualni desktopi