Vista je bas bila fail, nema nikakve veze sa pretplatom, osmica dobar os ali zapravo temelj za 10, office 365 nije nista novo i samo jedan od modela office ovisno o potrebama (da upoznao sam ljude kojima i to treba), a Nokia je samo cekala da je netko kupi. Realno morali su mijenjat ime, jer Nokia research team jos uvijek zivi.

Sve stoji.
Vidjet ćemo, očekujem više nego solidan os (s konačno par korisnih noviteta, jer jedino po čemu se 7 razlikuje od XP je da možeš snappati windowe na rub ekrana),  ali samo čekam gdje će ga "metnuti" korisnicima. :)

Iskreno ne bi se baš složio da je to jedina razlika između XPa  Sedmice.

Sedmica za početak ima full podršku za x64 arhitekturu što je zapravo i default tog OSa. Drugo jako puno su unaprijedili sam Kernel, smanjili i izmijenili boot time i poboljšali performanse sa višejezgrenim procesorima.
Ono što je jako bitno za enterprise uveli su VHDe i isti se ponašaju kao normalni HDD nakon mounta.
Da ne govorim koliko je bolji backup i restore funkcija i driver detection i sam plug and play.
Isto tako sviđa mi se što su u "kućanstva" implementirali Home grupe, a cijeli niz kozmetičkih prerada je savršen (Libraries, taskbar, ribboni, Aero, snapping...)
Nove mogućnosti ADa, Exchangea ili čak novih Officea ne bi uopće bile moguće da je sedmica ostala na arhitekturi XPa, jer stvarno su sve morali mijenjat. Ako se ne varam i RDP je dobio drastične izmjene, tako da podržava real-time multimediu.
Još tu ima dosta stvari od IPv6, DirectX11, Security-a, novog načina Update-a, WSUSa....

O kozmetici ne volim razglabat jer je osobno.

https://youtu.be/iH1D31YHsgY

hehe svaki njiov trailer mora imati stock market! Neki fetiš MSa?

Svidja mi se mnogo. I sve što je vezano za W10 je pozitivno. Bravo Microsoft. Hoće li ko kupiti Xbox One?

Hoće li ko kupiti Xbox One?
Manje pit! :-P

Windows 10 Device Guard

Back in October, we shared how security and identity features will continue to evolve in Windows 10. This week at the RSA Conference in San Francisco, we’re providing more details on what this means for our enterprise customers.

Earlier today, Scott Charney, Corporate Vice President of Trustworthy Computing, spoke about the security innovations that give Microsoft cloud customers’ more transparency and control over their data, as well as key security innovations in Windows 10—Device Guard, Microsoft Passport and Windows Hello.

Device Guard is the previously unnamed feature we blogged about that gives organizations the ability to lock down devices in a way that provides advanced malware protection against new and unknown malware variants as well as Advanced Persistent Threats (APT’s). It provides better security against malware and zero days for Windows 10 by blocking anything other than trusted apps—which are apps that are signed by specific software vendors, the Windows Store, or even your own organization. You’re in control of what sources Device Guard considers trustworthy and it comes with tools that can make it easy to sign Universal or even Win32 apps that may not have been originally signed by the software vendor.

Putting Device Guard to Use

To help protect users from malware, when an app is executed, Windows makes a determination on whether that app is trustworthy, and notifies the user if it is not. Device Guard can use hardware technology and virtualization to isolate that decision making function from the rest of the Windows operating system, which helps provide protection from attackers or malware that have managed to gain full system privilege. This gives it a significant advantage over traditional anti-virus and app control technologies like AppLocker, Bit9, and others which are subject to tampering by an administrator or malware. In practice, Device Guard will frequently be used in combination with traditional AV and app control technologies. Traditional AV solutions and app control technologies will be able to depend on Device Guard to help block executable and script based malware while AV will continue to cover areas that Device Guard doesn’t such as JIT based apps (e.g.: Java) and macros within documents. App control technologies can be used to define which trustworthy apps should be allowed to run on a device. In this case IT uses app control as a means to govern productivity and compliance rather than malware prevention.

Ne pratim puno i uljecem ko padobranac sa jednim pitanjem-sta doista ce biti omoguceno da ja na misu i tipkovnici sa svoga pc-a igram protiv igraca xbox konzole?

Nisam ni ja puno pratio, ali mislim da ce to biti vise iznimka nego pravilo..

10 dana kasnije

Verzije W10

http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/05/13/introducing-windows-10-editions/

18 dana kasnije
  • [deleted]

Danas dobio poruku od Microsofta da si đaba  upgradeam na windows 10.
Pošto nisam pratio jel itko dobio takvu poruku i kakva su iskustva sa W10  općenito molim da  mi sugerirate dal da skidam ili da ostavim na 7

Nemožeš još skinut jer tek izlazi 29.7.

Čekaj recenzije i user iskustva,pa onda sam odluči. Ja imam 8.1 i uz par tweakova,bolji mi je od 7.

Danas dobio poruku od Microsofta da si đaba  upgradeam na windows 10.
Pošto nisam pratio jel itko dobio takvu poruku i kakva su iskustva sa W10  općenito molim da  mi sugerirate dal da skidam ili da ostavim na 7
I ja sam dobio ali imam ''probnu verziju 7ce'' 

Evo i ja dobio ponudu pa si rezervirao W10... Ako bude dobar, prebacujem se... sad sam na 8.

Evo i ja dobio ponudu pa si rezervirao W10... Ako bude dobar, prebacujem se... sad sam na 8.
Bolji je od 8 u svakom pogledu.

21 dana kasnije

http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/windows-10-european-pricing-finally-revealed-1297663?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=windows10&utm_campaign=project

Normalno, uvijek Europu oderu.

mjesec kasnije

Je l' zna netko (po mogućnosti iz osobnog iskustva) je l' moguće na Windows 10 instalirati Windows Essentials (Live Mail me zanima konkretno), kao običan program, a ne da se koristi onaj integrirani mail app od MS-a?

Hmm dobro pitanje. Na osmicu se moglo, pa mislim da će moći i na desetki.

Vidio sam jučer da može na 8 i 8.1, jer to je jedino što me do sada drži na W7, ako se da iskombinirati Local account + Live Mail i eventualno OneDrive (također kao program, a ne app), W10, here I come...