Super vijesti za WiiU emulaciju. Kako stoji 3DS emulacija?
Također sjajno, Citra emulator odlično napreduje. U posljednje vrijeme uspjeli su napraviti Texture Forwarding, koji omogućava pokretanje igara u visokim rezolucijama te uz pomoć zajednice reverse-engineeriati HLE Audio, tako da ne zvuči igra kao iz bunara.

Također je CPU JIT recompiler uvršten u master izdanje, tako da bi sada useri trebali imati puno veće performanse u izvođenju.

Evo par primjera:

https://youtu.be/WnW72aapZco

https://youtu.be/rZkkSNuA-Jc

Kakvi su samo dobri asseti zakopani ispod sićušne 3ds rezolucije je nevjerovatno.

1 / 1

nema više problema sa čestim rušenjima? Probao sam prije par mjeseci i još je dosta loše sve to skupa radilo

Situacija je puno bolja naspram prije par mjeseci, pogotovo jer se brzo razvija, ali daleko je to od jednog dolphina recimo. I dalje tu ima usporavanja pri većim rezolucijama, glitcheva itd.
Ali ubacivanjem novih recompilera i shadera, te optimiziranjem CPU i iskorištavanjem HyperThreadinga, dovest će vremenom do još bolje stabilnosti emulatora.

Meni ubjedljivo najlošija situacija i najviše razočaran uprkos velikoj popularnosti PS2 konzole, je PCSX2 emulator. Nije loše, da se razumijemo, ali očajno im treba novi GUI i optimizacija. Kao i ispravljanje glitcheva.

Da se razumijemo, i dalje se nek igre mogu bez problema preći, ali poredeći Dolphin, pa čak i Citru i CEMU, jako sporo se PCSX2 scena razvija.
Tužno je da ja jedan Mario Galaxy 2 sa Wii platforme na dolphinu mogu igrati u 60 fps-a na 4k rezoluciji, dok recimo mi se sistem uguši igrajući jedan Silent Hill 2.

Da ne spominjem MGS3.

Ne pratim previše emulatore, što je s Microsoftovim platformama, znam da nije bilo ničeg, jel se tu što promijenilo?

Ništa, skroz loše. Ima Xenia, ali je emulator scena skoro pa mrtva.

Znači ništa od Lost Odyssey i Tales of Vesperia za mene :(

Ne gubi nadu za Tales of Vesperia, kako su došli Tales of Symphonia i Zestiria za pc, vrlo lako je moguća situacija i za Vesperiju.

Lost Odyssey već malo teže.

Nisam inače odigrao nijednu Tales of... igru, no po onom što sam vidio na youtubeu Vesperia mi djeluje najzanimljivije. Iako nabavio sam nedavno Symphoniu na PS3 tako da će doći na red, ali tek dok pređem Witchera 3 što će potrajati.

Nisam inače odigrao nijednu Tales of... igru, no po onom što sam vidio na youtubeu Vesperia mi djeluje najzanimljivije. Iako nabavio sam nedavno Symphoniu na PS3 tako da će doći na red, ali tek dok pređem Witchera 3 što će potrajati.
symphoniu i abyss se definitivno isplati odigrat, za vesperiju me muči ista stvar koja i tebe, a ne pouzdam se u pc port jer su dosadašnji tales portovi bili užasni.

Može ih se dovesti na prihvatljivu razinu ako se primjene fixevi od strane communitiya. A da su baš užasni ne bih rekao. Durante je, ako se ne varam, riješio problem rezolucije i  djelomično fps-a (opet, možda je čak i bolje emulirati gc verziju da se izbjegnu problem skroz).

Što se tiče Zestirije, ako se dobro sjećam kad sam ja igrao, bio mi je sasvim ok port. Daleko od užasnih iskreno.

Za užasno svakako pogledaj Arkham Knight, DMC3 i Deadly Premonition .

Kao jedan od primjera fantastične podrške communtiya su Silent Hill 2,3 i 4. Od katastrofalnih portova, do sasvim solidnih. I dalje bolje igrati na originalnoj platformi ili pomoću emulacije, ali dokaz snage PC platforme.

Ali slažem se, naravno, da su daleko od idealnih.

Može ih se dovesti na prihvatljivu razinu ako se primjene fixevi od strane communitiya. A da su baš užasni ne bih rekao. Durante je, ako se ne varam, riješio problem rezolucije i  djelomično fps-a (opet, možda je čak i bolje emulirati gc verziju da se izbjegnu problem skroz).

Što se tiče Zestirije, ako se dobro sjećam kad sam ja igrao, bio mi je sasvim ok port. Daleko od užasnih iskreno.

Za užasno svakako pogledaj Arkham Knight, DMC3 i Deadly Premonition .

Kao jedan od primjera fantastične podrške communtiya su Silent Hill 2,3 i 4. Od katastrofalnih portova, do sasvim solidnih. I dalje bolje igrati na originalnoj platformi ili pomoću emulacije, ali dokaz snage PC platforme.

Ali slažem se, naravno, da su daleko od idealnih.
Skinuo sam igru isti dan kad je izašla za pc, u roku 2 sata srušila mi se je 3 puta, primjetio sam pucanje tekstura, dio tekstova kod razgovora je bio kriv ( nisu imali smisla). Morao sam 2 put restartat igru da prepozna gamepad. Kad sam googlao, ljudi žaili da kasnije ima situacija kad ti se lik ne priključi u party kad bi trebao i da su animacije bile samo crni ekran. Znam da nije na razini Arkham knighta, ali igra na emulatoru radi savršeno pa je tužno da je PC verzija u tako lošem stanju izašla.
Znam da je durante napravio patch i da su kasnije i sami popravili neke stvari, ali nisam kasnije probao pc verziju više, jednostavno sam odigrao na emulatoru

Ja sam stao s Wind Wakerom na Dolphinu. malo je za reći da se igra vrti perfektno na zadnjoj verziji Dolphina, stvarno svaka čast entuzijastima koji stalno rade na tome i peglaju milijun sitnica.

Solid Snake - jesi odigrao koju Wii igru na Dolphinu? Pretpostavljam da emuliraš i Wiimote preko miša? Kako to funkcionira, je li igrivo i koliko? Možda bih jednom odigrao SMG 1&2 i The Legend of Zelda: Skyward Sword, pa me zanima kako stvari funkcioniraju po pitanju kontrola bez korištenja originalnog kontrolera.

Zero
Ja sam igrao Super Mario Galaxy preko Dolphina i kontrole su prilično dobro funkcionirale.

Solid Snake - jesi odigrao koju Wii igru na Dolphinu? Pretpostavljam da emuliraš i Wiimote preko miša? Kako to funkcionira, je li igrivo i koliko? Možda bih jednom odigrao SMG 1&2 i The Legend of Zelda: Skyward Sword, pa me zanima kako stvari funkcioniraju po pitanju kontrola bez korištenja originalnog kontrolera.
Zero jesam, igrao sam SMG1 i 2, Skyward Sword, Metroid Prime 3, Super Smash Bros Brawl, Muramasa The Demon Blade, Mario Kart Wii, Donkey Kong Country Returns, New Super Mario Bros i Xenoblade Chronicles.

Što se tiče navedenih igara, mogu ti 100% potvrditi da se New Super Mario Bros, Xenoblade Chronicles, Muramasa, SSBB, Mario Kart Wii i Donkey Kong Country Returns savršeno izvode na gamepadu, naravno tu i tamo neke preinake moraju biti (recimo u Donkey Kongu umjesto što zamlataraš wiimote-om samo klikneš dugme na gamepadu, ali nikakav deal breaker nije).

Što se tiče SMG-a, prvi dio također se može super podesiti, iako sam ja imao malih problema prvobitno sa kamerom, tako da ti tu treba malo podešavanja. Što se tiče SMG2, nisam ekstra detaljno testirao, ali također nije bilo većih problema, iako ima malih problema poput recimo teže navigacije u meniju i IR kursora.

Što se tiče Skyward Sworda, ne isplati ti se pokušavati. Barem u mom slučaju, jer bez motion plus devicea nema smisla. Pošto je Skyward Sword išao korak dalje u prodavanju Nintendovih gimmick uređaja, nažalost podešavanje gamepada za SS je prava noćna mora i na kraju dobiješ osakaćeno iskustvo.

Ali ukoliko budeš imao u planu igrati ovih par igara, možda čak ne bi bilo loše ni kupiti kakav polovan wiimote+IR senzor, baš sam gledao nedavno, poprilično su jeftini. Eh da, trebao bi ti i bluetooth dongle, ali to je isto 20-ak kuna možda. Opet se sve svede na to koliko si željan Skyward Sword odigrati .
Da smo imalo bliže, dao bih ti ja svoj wiimote, ionako mi je trebao samo jednom dok nisam prešao Zeldu, sad ionako skuplja prašinu

Ah, meni i GC Zelde skupljaju prašinu. Ali bitnije da SMB može funkcionirati bez Wiimotea, makar ne odbacujem i kupnju kontrolera+IR bara i donglea. Tko zna kad će to sve doći kod mene na red, ali veseli me čisto mogućnost da se to može izvoditi, a s vremenom može biti samo bolje što se same emulacije tiče.

sanzo

Mi o vuku, vuk na vrata

Tales of Symphonia HD – Latest update adds 4K resolution support & post sharpening improvements

Bandai Namco has released a new update for Tales of Symphonia HD. According to the changelog, this update increases resolution options up to 4K, adds MSAA support, improves character and object outlines, as well as post sharpening and gamma improvements.

This update will be auto-downloaded from Steam, and you can read its complete changelog below.

Tales of Symphonia HD – Patch September 27th Changelog:

Increased resolution options up to 4K
    MSAA support
    Improved character and object outlines
    Frame rate smoothing
    Post sharpening and gamma improvements
    Improved mipmap implementation

http://www.dsogaming.com/news/tales-of-symphonia-hd-latest-update-adds-4k-resolution-support-post-sharpening-improvements/

Nije u vezi teme, ali šteta bilo promašiti ovu vijest kad smo baš danas pričali o PC portu :-).

sanzo

Mi o vuku, vuk na vrata

Tales of Symphonia HD – Latest update adds 4K resolution support & post sharpening improvements

Bandai Namco has released a new update for Tales of Symphonia HD. According to the changelog, this update increases resolution options up to 4K, adds MSAA support, improves character and object outlines, as well as post sharpening and gamma improvements.

This update will be auto-downloaded from Steam, and you can read its complete changelog below.

Tales of Symphonia HD – Patch September 27th Changelog:

Increased resolution options up to 4K
    MSAA support
    Improved character and object outlines
    Frame rate smoothing
    Post sharpening and gamma improvements
    Improved mipmap implementation

http://www.dsogaming.com/news/tales-of-symphonia-hd-latest-update-adds-4k-resolution-support-post-sharpening-improvements/

Nije u vezi teme, ali šteta bilo promašiti ovu vijest kad smo baš danas pričali o PC portu :-).
Hvala na obavjesti, treba se češće žalit kad tako brzo stignu rezultati

Također bih naveo još jedan emulator koji se sjajno razvija i čak ima odličnu podršku na mobitelima, a to je PPSSPP emulator (odnosno PSP). Odlično optimiziran, sve igre koje sam testirao na pc-u skoro savršeno se vrte (Crisis Core posebno prelijepo izgleda), a nedavno je čak izišla i zadnja 1.3 verzija.

PPSSPP 1.3 is now out.

Download: http://www.ppsspp.org/downloads.html

September 17, 2016: PPSSPP 1.3 is here!

Half a year's worth of fixes in one go, enjoy! Here's a selection of the most important fixes:

Fix JIT problems on Galaxy S7 and iOS 9+ devices
Fix Android TV support (x86-64) and use latest FFmpeg, fix Raspberry memory use
Texture replacement support - for custom textures and upscaling
Workaround rendering issues on Tegra K1/X1
Initial Vulkan support on Windows - not full featured yet
Experimental new CPU backend and CPU fixes
Fix type D cheat codes, allow for homebrew
Fix some problems when switching away from and back to the app
Initial game video recording / TAS features (frame stepping)