Solid Snake - jesi odigrao koju Wii igru na Dolphinu? Pretpostavljam da emuliraš i Wiimote preko miša? Kako to funkcionira, je li igrivo i koliko? Možda bih jednom odigrao SMG 1&2 i The Legend of Zelda: Skyward Sword, pa me zanima kako stvari funkcioniraju po pitanju kontrola bez korištenja originalnog kontrolera.
Zero jesam, igrao sam SMG1 i 2, Skyward Sword, Metroid Prime 3, Super Smash Bros Brawl, Muramasa The Demon Blade, Mario Kart Wii, Donkey Kong Country Returns, New Super Mario Bros i Xenoblade Chronicles.
Što se tiče navedenih igara, mogu ti 100% potvrditi da se New Super Mario Bros, Xenoblade Chronicles, Muramasa, SSBB, Mario Kart Wii i Donkey Kong Country Returns savršeno izvode na gamepadu, naravno tu i tamo neke preinake moraju biti (recimo u Donkey Kongu umjesto što zamlataraš wiimote-om samo klikneš dugme na gamepadu, ali nikakav deal breaker nije).
Što se tiče SMG-a, prvi dio također se može super podesiti, iako sam ja imao malih problema prvobitno sa kamerom, tako da ti tu treba malo podešavanja. Što se tiče SMG2, nisam ekstra detaljno testirao, ali također nije bilo većih problema, iako ima malih problema poput recimo teže navigacije u meniju i IR kursora.
Što se tiče Skyward Sworda, ne isplati ti se pokušavati. Barem u mom slučaju, jer bez motion plus devicea nema smisla. Pošto je Skyward Sword išao korak dalje u prodavanju Nintendovih gimmick uređaja, nažalost podešavanje gamepada za SS je prava noćna mora i na kraju dobiješ osakaćeno iskustvo.
Ali ukoliko budeš imao u planu igrati ovih par igara, možda čak ne bi bilo loše ni kupiti kakav polovan wiimote+IR senzor, baš sam gledao nedavno, poprilično su jeftini. Eh da, trebao bi ti i bluetooth dongle, ali to je isto 20-ak kuna možda. Opet se sve svede na to koliko si željan Skyward Sword odigrati .
Da smo imalo bliže, dao bih ti ja svoj wiimote, ionako mi je trebao samo jednom dok nisam prešao Zeldu, sad ionako skuplja prašinu