PPSSPP je odličan, da. Budem si ga morao ažurirati, nisam ga mjesecima koristio. A ono što bi najviše volio kad već raspravljamo o emulatorima jest da izbace emulator baziran na PS Vita platformi ili barem barem portaju igru Digimon Story: Cyber Sleuth na PC, što čisto sumnjam. Inače, obožavam igre bazirane na Digimonima, igrao ih sve kao mali i uživao. A ovaj novi naslov je predivan, izašao je na PS4, i kasnije Viti, za zapadno i naše tržište.

Postoji li koja mogućnost da ćemo ugledati neki PS Vita emulator ili sl.? :)

Nažalost ništa do sad. Sistem se može emulirati samo kad se potpuno razumije, a sve do nedavno, PS Vita nije bila u potpunosti hakirana, i zbog toga nije se mogla reverse engineerati. Pravljenje emulatora za PS Vitu je skoro jednako težak posao zbog složene arhitekture kao onome za PS3. Dijelom zbog Cell procesora, a dijelom što je Sony bio, hajmo reći, bezobrazan u to vrijeme 2006-2009, tj. bahat, pa je recimo developerima umjesto potpuno prevedene i arhivirane dokumentacije o arhitekturi procesora, dostavljao half-assed i čak u početku na japanskom, pa se snalazite.

Lično sam dojma da ćemo prije vidjeti emulator za PS4 nego za PS3.

No s obzirom da si pitao za PS Vitu, postoje naznake, ali ne konkretno za emulator, ali možda da bi se moglo nešto pojaviti u budućnosti.
Recimo, nedavno je ostvaren prvi konkretni homebrew enabler:

"HENkaku is the first ever homebrew enabler for PS Vita and PSTV. It is akin to jailbreaking your iPhone or rooting your Android device.
Homebrew are games and other software not officially approved. "

Tako da, možda u budućnosti nešto bude, ali uskoro ne :).

bilo bi i logičnije da za PS4 prije zaživi funkcionalni emulator. Barem zbog arhitekture. A za Vitu još ni ne  treba....kad nema igre, huehuehue

Nemoj tako, ima igara, samo ne onakvih kakvi su ljudi očekivali :).

PS Vita mi je savršen gamerski handheld device. Zamisli, sve NES/Snes/N64/GBC/NDS/PS1/PSP igre dostupne na dlanu. Plus Vitine igre. Još sad kad je homebrew dostupan na Viti, tek sad ćemo vidjeti otključavanja. Nabaviću ga ja kad tad.

Ma što se mene tiče može emulator i za PS4, dapače. Samo želim odigrati što prije taj Digimon Story: Cyber Sleuth. Ne isplati mi se kupovati platformu samo radi toga, i još par igri. Nema smisla.

Damn, trebamo više pričati o emulatorima.

Here is the first PS3 game being 100% emulated and working on RPCS3

YouTube’s ‘Predator’ has shared a video, showcasing  Dead Space Extraction being perfectly emulated on the best PS3 emulator, RPCS3. As we can see, there are still some performance issues that will be hopefully improved in future versions of the RPCS3. Still, the fact that this emulator can perfectly run a PS3 game speaks volumes about its progress. Enjoy!

https://youtu.be/GHHF7yjdg84

3 mjeseci kasnije

To je to, to se čekalo, CEMU je uveo podrušku sa zadnjim buildom za veće rezolucije od defaultne.

Kakve se samo teksture nalaze ispod 720p dirta . Po tome je Nintendo poznat da još od GC-a za njihove igre ne trebaju nikakvi texture packovi, dovoljna je samo rezolucija.
Naravno i art je jako bitan.

Ovaj build emulatora još nije dostupan za javnost, samo za patreone, ali bazirano na komentarima, igra će ipak zahtijevati određene modifikacije u emulatora da bi se pokretale u većim rezolucijama od nativne, ali očekujem down the road da se i to sredi.

Također sada nećete morati čekati da se shader loada (kao što ste morali prilikom svake instalacije novih drivera ili pokretanjem nove verzije emulatora) već ćete faktički samo jednom učitati ili ako to ne želite downloadati i to je to.

Milina, nešto što se čak i dolphin majstori muče već zadnjih godina.

Lično, igrao sam Mario Kart i 3D World i sasvim su ugodni za igranje, najveći je problem što bi kod mene možda trebalo malo brži clock na procesoru i malo optimizacije emulatora, ali to je to.

Naravno Bayonetta, Xenoblade i Pikmin su daleko napredovali od početnih stanja, ali i dalje mislim da su neigrive zbog problema sa zvukom u Bayo na primjer itd.
Ali iznenadio bih iskreno da ove godine to ne bude skockano.

Good job CEMU people!

https://youtu.be/RQhm6sxurVE

https://youtu.be/yBiFNiS-9EA

Ja bih tako volio odigrati Wind Wakera, ali šteka mi, a rezolucija i teksture su u banani.  :(

Ima netko vodič za optimalne performanse? Isto tako mi je i SMG2 trznuo barem jednom u minuti. Izgubio sam svu volju emulirati išta. A morati ću skinuti i PS2 emulator da odigram Shadow of the Colossus do kraja.

i5 6500
GTX 960
16GB

Ja bih tako volio odigrati Wind Wakera, ali šteka mi, a rezolucija i teksture su u banani.  :(

Ima netko vodič za optimalne performanse? Isto tako mi je i SMG2 trznuo barem jednom u minuti. Izgubio sam svu volju emulirati išta. A morati ću skinuti i PS2 emulator da odigram Shadow of the Colossus do kraja.

i5 6500
GTX 960
16GB
Imaš IMO savršen pc za igranje dolphina (i to bilo koje igre) bez problema. Ja imam slabiji procesor od tebe i odigrao sam SMG1, SMG2, Wind Waker, Twilight Princess, Metroid Prime 1, 2 i 3, Smash, Mario Kart...
You name it.

Naravno kod dolphina je uvijek bio problem cache tekstura, ali to se da ispeglati nakon igranja igre.

Naravno govorim o 1080p igranju, za više bi mogao zavisno od igre.

Nema posebno velike znanosti u vezi vodiča, jedino što ti savjetujem je da skineš posljednju dev verziju (bitno, ne službenu) i rokaj. Maksimalno su pojednostavili i u zadnjih godinu dana izbacili dobar niz opcija.

Uopšte nije komplikovan kao PCSX2 sa 100 vrsta hackova.

Što se tiče PCSX2 možeš testirati, ali Shadow of the Colossus ti je poznata u emulator sceni kao možda jedna od najzahtjevnijih za igrati na emulatoru, tako da nisam siguran da bi bio zadovoljan performansama.
Ali naravno uvijek možeš testirati.

Probaj pa nam se javi ovdje :).

WW HD za Wii U? To možda, ali kod mene WW za GC radi sasvim lijepo i to na slabijem kompu od tvog. Ne znam, ja se ne mogu žaliti ni s tim izdanjem. WW GC s 3X nativnom rezom i ostalim dodatcima nije nešto na što mogu frknuti. Kao što Solid kaže, art je tu jako bitna stavka, i ovdje se to jako lijepo vidi.

i5 6500
GTX 960
16GB
Imaš IMO savršen pc za igranje dolphina (i to bilo koje igre) bez problema. Ja imam slabiji procesor od tebe i odigrao sam SMG1, SMG2, Wind Waker, Twilight Princess, Metroid Prime 1, 2 i 3, Smash, Mario Kart...
You name it.

Naravno kod dolphina je uvijek bio problem cache tekstura, ali to se da ispeglati nakon igranja igre.

Naravno govorim o 1080p igranju, za više bi mogao zavisno od igre.

Nema posebno velike znanosti u vezi vodiča, jedino što ti savjetujem je da skineš posljednju dev verziju (bitno, ne službenu) i rokaj. Maksimalno su pojednostavili i u zadnjih godinu dana izbacili dobar niz opcija.

Uopšte nije komplikovan kao PCSX2 sa 100 vrsta hackova.

Što se tiče PCSX2 možeš testirati, ali Shadow of the Colossus ti je poznata u emulator sceni kao možda jedna od najzahtjevnijih za igrati na emulatoru, tako da nisam siguran da bi bio zadovoljan performansama.
Ali naravno uvijek možeš testirati.

Probaj pa nam se javi ovdje :).
Budem. :) Mislim da sam zadnji put i skinuo neku najnoviju, ali baš mi je čudno bilo da se događaju takve stvari. Imao sam malih stuttering problema i u drugim PC open world igrama poput GTA V i Witchera 3 (kojeg zbog tog razloga nisam ni odigrao), pa sam uvijek mislio da mi nije neka komponenta u banani, ali nisam siguran ima li to veze s time.

WW HD za Wii U? To možda, ali kod mene WW za GC radi sasvim lijepo i to na slabijem kompu od tvog. Ne znam, ja se ne mogu žaliti ni s tim izdanjem. WW GC s 3X nativnom rezom i ostalim dodatcima nije nešto na što mogu frknuti. Kao što Solid kaže, art je tu jako bitna stavka, i ovdje se to jako lijepo vidi.
WW za GC. Više se sad ne sjećam što je točno bio problem osim stutteringa, ali odustao sam prije nego sam došao do one babe koja mi da odijelo na početku igre.  Ne znam, treba istražiti sve i naštimati najbolje postavke - nešto za što sam pomalo počeo gubiti volju i živce.

Nova verzija se puno bolje vrti nego prije. Što se tiče postavki, jedino treba paziti da ne stavljaš AA (koji zna izazivati i artefakte uz ogromno usporavanje) i da upscale interne rezolucije nije ogroman. Ostalo je najbolje ostaviti po defaultu, ili se može mijenjati ako piše u postavkama da ne utječe na stabilnost. Moralo bi ti raditi bez štekanja, a fps je igrom ograničen na 30 fpsa.

Jedva čekam ovaj Cemu da postane barem donekle kao što je sada Dolphin pa da odigram Wii U klasike

Jedva čekam ovaj Cemu da postane barem donekle kao što je sada Dolphin pa da odigram Wii U klasike
Kako je krenulo, moći će se novu Zeldu ripati na dan izlaska i igrati na emulatoru u većoj rezoluciji nego Wii U i Switch.

Imam jedan problem uglavnom igru sam učitao i kada dođe na početni izbornik niti jedna tipka mi ne radi na tipkovnici niti mišu :( Jeli moguće da moram imati joystick da mogu igrati ovo čudo od Donkey Konga ?

Imam jedan problem uglavnom igru sam učitao i kada dođe na početni izbornik niti jedna tipka mi ne radi na tipkovnici niti mišu :( Jeli moguće da moram imati joystick da mogu igrati ovo čudo od Donkey Konga ? Nije, odi u postavke za controller emulatora i podesi si tipke kako ti odgovaraMislim da ti je pod options->input settings ako se dobro sjećam, dugo nisam pokretao cemu

sanzo

Hvala nakon malo muke sam uspio i prezadovoljan sam definitivno ću si nabaviti J-pad nekakav jer neda mi se zafrkavati s postavkama DS3 za ovo.

Btw Jeli se mogu igrati Wii U igre ?

Ne, Dolphin ti je za Gamecube i Wii.

Za Wii U je u razvoju cemu, no još je u ranoj fazi izradi, iako možeš skinuti i isprobati.