Cek stvarno? Vi ozbiljno? Pricamo o onim kartoonish igrama od kojih je samo GTA 3 svijet bio revolucija ali ipak graficki modeli trokutastih glava i broj poligona ravan broju FPS-a PS3 konzole.
Svaka sljedeca igra copy/paste sa blagim nazadovanjem u redosljedu GTA 3- Liberty City(New York), Vice City(Miami),San Andreas(L.A,San Francisco,Las Vegas), Gta 4 Liberty City(New York), GTA V- San Andreas(L.A). Kazem blago nazadovanje jer nakon vrhunca zvan San Andreas GTA 4 i GTA 5 nemaju full paket sadrzaja.Odnosno ono sta je imao San Andreas podosta toga GTA 4 nema,ono sta je imao GTA 4 petica nesto nema ili ima losije odrađeno.Nakon toga petica ostaje u 3 (tri) GENERACIJE konzola.
Mafia je izgledala ovako
Gta 3 ovako
Tko je igrao i vidio u pokretu zna o cemu pricam.Mozete mi vadit GTA online,Red dead koji je GTA na divljem zapadu,prodaju i neznam sta,Rockstar zivi na slavi koju je stekao igrom GTA 3 a pogledajte sta je taj GTA 3 u usporedbi sa Mafiom. Sve ostalo je copy/paste muznja novca .Svaki klinac onda i svaki klinac danas svrsava na divljanje po ulicama i svemu onome po cemu je igra planetarno popularna.Dali je to bilo bolje od jedne Mafie,dali je grafika grafika bolja,dali je prica bolja,dali je protagonist koji nema ime i nije rijec izgovorio bolji od Tommy Angela,dali je vozni model bolji itd.itd... nije,nikad bilo niti ce biti.
3 generacije su prosle a Rockstar jos nije izasao iz komfort zone i zato mi vasi komentari nisu jasni.Da ne govorim da su sinonim za najveci krs od portova za PC.
Ali kako ovdje specificno biva u komentarima i treba sve 2 puta pojasnjavat,pojasnit cu da ovo nije pljuvanje niti neko umanjivanje od onoga sta njihove igre jesu.Ostat ce zauvijek upamceno da oni jesu stvorili taj svijet "slobode",pamtit humor,radio stanice,pamtit cemo uzbuđenja tipa "vidi mogu osisat lika,mogu ga nabildat,mogu ga obuc kako zelim i mogu takav radit sranja,gazit ljude,letit helicem,skakat sa zgrade itd". Ali ljudi to je samo popularno(posebice americkom narodu) i to je bilo prodano jebene 2005e godine..ej alo! I od tada do sada se prodaje ta ista stvar a sad cemo u 2021u uci i jos jednom ce nam u toj godini prodat GTA V!
Igre im jesu fino ispolirane sa minimalno bugova na konzolama,produkcija im je dobra,svijet naprave zivim.Osobno kupim i odigram svaku njihovu igru i imam generalno pozitivno misljenje.Cjenim detalje,konjske testise objesene na toplini,stisnute po zimi ali eto i to sve nije bilo dovoljno za pobjedit jedan God Of War.Isto tako to sta je mene prosao hype u drugom srednjem na njihovu satiru i humor ne znaci da nekom namecem da se isto tako ponasa i djeli moje misljenje ali dajte ljudi,prestanite uzdizat Rockstar u nebesa i stovat ih kao bogove iznad nekih studija i igri koje su napredovale puno vise pojedinacno i kroz serijale. I zapravo Max Payne 3 je meni najbolje sta su stvorili a proslo je kao nategnuta osmica ponajvise zbog sheme cut scena,val neprijatelja,rekuperacija,cut scena,repeat.