wooddiebone Upravo to Woodie. Za one koji ne znaju, ovo je zapravo crunch:
Cyberpunk 2077
Jebiga nije reko GabeN bezveze da je xbox series x bolja konzola.
Jos da je GabeN neko bitan.
Neznam mozda sam nesto propustio pa me uputi.Ja ga znam kao pretilog lazova koji je slavu i novac stekao na jednoj od najboljih igri svih vremena odnosno Half life serijalu i kao nekog koji desetljece navlaci i pljuje u facu svima koji su mu novac i omogucili. Neznam samo jeli gluplji on ili ovi koji ga istovremeno uzdizu ali tuguju i likuju kako on nezna brojat do 3.
Drugu informaciju nemam zasto je LORD. Zbog STEAM-a i njegovih popusta? Ako je to,to isto ne razumijem jer vece,cesce i popuste na puno bolje igre hvatam na PS storeu a na steamu sam bio 10 god dok sam ovdje tek 2
19marksman89 gaben nije sudjelovao u razvoju jos od jedinice. Nesto malo u dvojci, ali nakon pocetka Steama se zapravo ponasa i djeluje kao pravi CEO. U takvoj korporaciji ne radis ono sto je tebe volja, vec sto uprava odredi i management u nekakvom dugorocnom planu odnosno big hairy goalu. Oni kratkorocniji planovi izlaze iz izvora profita i onoga sto im stvara lovu. Tako da lupanje sakom o stol i zelje ljudi da se napravi hl3 je samo kafanska rasprava, dok je realnost prilicno jasna. Hl3 ili ep3 se nece dogoditi dok sam VALVE ne bude htio, a ne Gaben.
Tu se mozemo i vratiti na cyber. Nece Marcin vracati penjanje po zidu, ako su timovi odlucili to izbaciti. Nije ovo one man show. Samo treba dozivjeti jedan proces razvoja ili cak implementacije techa uz planiranje, da bi se shvatilo sve procese i faze u razvoju i koliko je to kompleksno
- Uređivano
I kao pravi CEO nije preko 10god novinarima i medijima mogao odgovoriti sta je sa serijalom? Tip je OSNOVAO Valve! Kazes,dok sam Valve nebude htio...pa on je Valve!Mislim,po ovome tvome onda je sasvim nebitan lik kao sta sam i rekao. Uostalom,nazvao je i xbox live service "train wreck"
19marksman89 ne, takve stvari ne idu u javnost. Svaka velika kompanija ima svoje marketinske strucnjake i ono sto smiju i ono sto ne smiju iznositi u javnost.
A pogotovo za proizvod kao sto je HL, jer radi se o aktualnom brendu, sto je Alyx i pokazao nedavno.
100% sam sa marksmanom ovdje.
Volim valvetove igre, ali valve od prije nije ovaj valve.
Mislim da možemo lagano preći na Phila Spencera kao spasitelja PC gaminga pošto je Xbox taj koji zapravo spašava PC gaming, a i zgodniji je:
Gaben je žabetina i od kad je Steam izašao PC gaming je u komi za sve koji ne vole online ili indie pizdarije.
Hvala doviđenja Boom headshot.
U biti kad imaš kompaniju koja ima izbor raditi igre ili okretati milijarde samo preko online trgovine i ja bih se vidio u poziciji da samo širim debelu mješinu.
I kad je procjena da ti danas ta kompanija vrijedi oko desetak milijardi dolara uz samo 300-400 zaposlenih i istovremeno imaš najutjecajniji servis na PC-u, onda da, bitan si i bez onih par kultnih igara iza sebe.
- Uređivano
wooddiebone PC gaming je u komi za sve koji ne vole online ili indie pizdarije.
Ne znam, ja skoro svaku AAA igru osim konzolaških (od ove generacije samo Sony) ekskluziva mogu igrati na PC-u. Popusti su svako malo, kako na Steamu tako i na drugim servisima poput EGS-a i Uplaya. Svake godine dolazi sve više kvalitetnih strategija. Te indie pizdarije završe najčešće i na konzolama zbog dobrog rezultata na PC-u i otvaraju put developerima da rade veće projekte. CRPG se vratio kao žanr i sve više developera pokušava ostaviti trag i na tom polju. Microsoft je odlučio staviti jednaki fokus na PC kao i na konzole što je omogućilo jeftino igranje preko 100 igara. GOG svakim danom sve više radi na integraciji svih digitalnih servisa u jedan. Možda tebe ne privlače strategije ili RPG-evi, ali onda je u tebi problem, ne u PC gamingu.
Ja samo hoću da Phil Spencera.
Sraću po Gabenu kolko bude trebalo.
PC gaming je nikad bolji i takav će i ostat jer imaš sve što je od početaka do danas izašlo izuzev ekskluziva, bez razmišljanja o generacijama, dostupnosti, limitacijama na jedan online store, fleksibilniji je i da se prilagođavat do mile volje itd. I ovo pljuvanje po indie igrama je baš bezvezan stav meni, tu ima masa talenta koji će jednog dana možda izaći na vidjelo kroz skuplje igre ali se tad odjednom taj isti dev neće pljuvati nego uzdizati. Uostalom ima i mid budget igara koje će vjerojatno mnogi isto svrstati pod neki jeftini indie ili štogod bez da se uopće dodatno informiraju jer eto, nisu milijuni ulupani u igru. I ovo što Fićo kaže je istina, žanrova igara ima mnogo i neki poput strategija su zastupljeni samo na PC-u pa ako se nekome ne sviđaju to je samo do njega. Pisati PC gaming je koma je suludo s obzirom da smo u 2020. godini.
Ne pljujem po indijima. Samo mi je teško odvojit vremena za njih.
Da imam opet 12 godina ubijao bi boga u Spelunkyu sad.
Ne kažem da je to za djecu nego jednostavno je stvar vremena.
chono7
Valve (pa posljedično ni Steam) NISU dionička društva, nema dioničare te realno šef može kazati što želi. Znači rekao Gaben da HL3 postoji, ne postoji, možda će razmisliti, neće raditi itd. neće utjecati na niti jedan njihov biznis. Sve što oni imaju su i vlasnici toga, tako da je apsolutno svejedno što on kaže. Može reći što želi.
E sad, možda ga jednostavno nije više briga za gaming industriju u smislu razvijanja i financiranja igara već samo želi kupiti lovu od Steama i postojećih franšiza ili jednostavno neće raditi nikakav nastavak. Ako je ovo drugo u pitanju, bilo bi onda korektno to i javno kazati.
Da, malo smo offtopičarili i sada je dosta.
Igra generacije.
Imaju oni još konkurenata.
- Uređivano
Koliko ljudi dizu ovu igru u nebesa sa ocekivanjima, preostaje joj samo da bude najbolja ikad ili cisto razocarenje! Hvala bogu neocekivam nista neka me iznenadi
wooddiebone nemaju bas.. Realno nemaju. Niti jedna druga igra ove generacije nije napravila ono sto je W3. Bilo koja druga od tih "konkurenata". Cyber bi mogao presisati, budemo vidjeli.
chono7
To je tvoje mišljenje.
Objektivno postoje igre koje su napravile isto ili više grafiči, tehnički, gameplayom, pisanjem...
Witcher 3 je pri samom vrhu i mogući kandidat za igru generacije, ali reći da nema žestoku konkurenciju bi bilo krivo.
Ako sam ja dobro shvatio Cyberpunk se može igrat na PS5 ali PS4 verziju, a PS5 verzija dolazi tek negdje 2021.??? Isto to vrijedi i za xbox.
wooddiebone naravno, jer su izasle kasnije, ali utjecaj na igrace ovu generaciju, rekordni broj skupljenih nagrada kritike, broj clanaka, postova i opcenito "govora" o W3 na netu je apsolutno potukao sve sto je izaslo ove generacije. Hell, vecina PS igraca nije ni znala sto je witcher, a kamoli sto je cdpr, pogledaj danas pricu. Netflix je snimio fakin seriju na krilima popularnosti igre.
chono7
Zapravo se slažem da je Witcher 3 igra generacije.
Al neke su došle vrlo, vrlo blizu.
wooddiebone po pojedinim elementima i dosta presisale, ali kao ukupni paket u vremenu izlaska i utjecaja na trzistu ne. Mislim da je cdpr apsolutno pogodio sa tom igrom, a ako uspiju i sa cyberom, imat ce sky high situaciju.
Eto i šta sad sa prekovremnim?
Hoće si čestitat međusobno sad ovih mjesec i pol?
wooddiebone Radit ce na day one patchu
Woodie je u 1998. zapeo kad su igre bile gotove na launchu.
- Uređivano
Jel to 5mil preordera? Sve platforme skupa?