chono7 imam i9, misliš da bi moglo pomoći ili je to pak više zbog onog buga na AMD procesorima?

wooddiebone koliko god dobri bili i koliko god uloženo/dobiveno ti izvukao iz njih nikad više ne ih otišao na AMD bilo to GPU ili CPU. Uvijek neki problemi sa driverima i performansama, iako oni tu realno nisu ništa krivi već dev. No opet, bar sa Intelom znaš da si platio ekstra no isto tako da će raditi pouzdano i kako spada 🙂

@Cole koji cpu imas?
    @prayer svakako! Ako si primjetio da ti cpu nije iskoristen kako spada u igri onda je ovo rijesenje za tebe. Ovo ne radi na i5 cpuovima, jer oni rade kako treba

Cole tebi bi trebalo isto raditi. Koliki ti je cpu usage u gradu? Jedino ako ti gpu ne bottlenecka...

Pa GPU vjerojatno i nemre vuć da.

Kikiller

A ono. Ma malo mi na jetra idu s tim hejtanjem prema CDPR-u. Odgovorno tvrdim da nijedan developer na svijetu se nebi snašao bolje u ovoj situaciji od CDPR-a. Imali su vrhunsku ideju, krenuli razvijat igru dok još nove konzole nisu bile ni u planu, pa tako ni RT kartice, kada su krenuli ozbiljno svim resursima radit igru pojavile su se RTX kartice, pa najava konzole, pa stopiranje i šaltanje resursa na nove konzole i nove kartice, pa je krenula i novija 30xx serija od Nvidie i tu su napravili igru kakvu PC platforma čeka 13 godina, nešto što će pomest svu konkurenciju s pravim next gen vizualima. I tu nema šanse da bi se ijedan developer snašao na toliko razina, gdje trebaju isporučit rokove i robu na toliko različitih platformi. Dajte malo stanite na loptu. Bilo je također hrpa AAA igara koje su bile i u gorem izdanju nego ova. Još mi je više drago kaj toliko uživam u ovom remek djelu dok drugi hejtaju, prodaju brzo, jer su razočarani itd. Malo ću biti šupak pa ću reć i neka vam je tak.

Cole

A ono. Ma malo mi na jetra idu s tim hejtanjem prema CDPR-u. Odgovorno tvrdim da nijedan developer na svijetu se nebi snašao bolje u ovoj situaciji od CDPR-a

Ni jedan se ne bi bolje snašao od CDPR-a u ovoj situaciji?

How bout da su samo izbacili PC verziju igre pa onda ostale? Ili još bolje da su odgodili igru na još godinu dana ili 6 mjeseci i sve pokrpali? Ili da su znali raditi sa svojim resursima i napraviti fokus na current gen (PS4, XO i PC) pa onda AKO baš želiš izbaciti kasnije naprednije verzije igre za next gen i PC patch?

Kako gotovo svi ostali devovi mogu sebe izbalansirati, a ovi se totalno, ali skroz totalno pogube? Nisam vidio ovakav AAA launch dugo vremena.

a da ovdje pisete o igri? Pojedinci truju topic danima ovdje. Imate 5-6 drugih tema o Cyberu za ovakve stvari.

Vec je neko spomenuo onu misiju sa taksijima.
      Stvarno je jebenica.
      Misija kao misija je super i dijalog je ocekivan ali i dalje zadovoljavajuci.
      Ali glavno meso misije je sto te provede kroz taj prelepi grad i pokaze ti deo njegove lepote i razlicitih kultura.
      Predivno upoznavanje sa gradom.
      Svidja mi se sto je zastupljeno vise jezika u igri pa cujes kako ljudi pricaju na japanskom, ruskom itd.

Evo taman igram misiju sa onim AI taxiem! Mislim da sam došao do predzadnjeg i AI od taxia je jebeni

Glados, čak i kaže the cake is a lie! No pošalje neke svoje goonse na tebe koji me dosta lako ubiju tako da sam odustao od toga dok se ne ojačam malo

Ehh i Takemura legenda! 🤣

I igra postaje sve krasnija i krasnija!

chono7

Ništa od toga. Nikakve razlike. 3600 + 5700XT

wooddiebone

Te "psiho" postavke iz moda čak smanjju detalje napsram ultra postavki.
        Manit se toga.

doktor1 Neki javljaju da su dobili povećanje i po 20fps-a, neki kao i ti javljaju da nema nikakve promjene. Baš me zanima hoće meni išta pomoći.

Fico to je to, samo ono sto sam ja linkao je stavljeno kao mod. I jos jedna stavka, navodno radi samo s gog verzijom

Meni su te "20 FPSa" priče jednostavno nerealne! Uredu je dobiti cca 5 FPS, ali 20??
              Pa to su razlike između npr RTX 3080 i RTX 3090....

Nick930, čovjek radi najbolje usporedbe:

Da, ovo je baš stavljena granica u .cfg-u. Što govori puno i o užurbanosti, ali neću o tome...

wooddiebone

Ali mnogi su to promjenili i nema nikakve razlike kao i kod mene.
                Mislim, zar su oni jedini da je nešto tako po pitanju PC postavki koje često prate one sa PS4/X1?

Često modam igre, radim tweakove i čačkam po datotekama iz igara i tvrdim da slične stvari ima jako, jako velika količina igara na tržištu.

Ma znam, samo kažem, ja sam viđao i veće skokove kod nekih tweakova.

Evo meni recimo CPU usage mi je na 20% dok igram igru. U centru grada.
                Kak? Ne znam.
                Napravio sam ovo i ništa se nije promjenilo.

wooddiebone

Ja sam sam promjenio liniju koda u exe fileu i CPU usage mi je sa 50% otišo na nekih 65%
                  GPU je od početka na 90+%

To te uz RTSS FPS cap i freesync monito imam fluidan gameplay i niti ne tražim ostale "popravke"
                  Ali da se razumjemo, meni su 45 FPS + Freesync sasvim zadovoljavajuće performanse

Slažem se 45 FPSa može biti jako ugodno iskustvo.
                  Pogotovo na kontroleru. Tamo se ne osjeti tolko nizak FPS.

A mislim, konzole su većinski na 30 bile do sad.
                  Kroz par godina bi se mogli razmaziti i pričati da je sve ispod 60 neigrivo.
                  Neki to već i rade tu 😂

Ajde da budemo korektni, nastavimo ovu raspravu u onoj drugoj temi pa ćemo ovdje nastaviti s konkretnim dojmovima o igri.

Super perk; automatski pretvara smeće u materijale za crafting te sa time se isto automatski diže crating lvl

Ovih perkova ima milijardu i ja bi sve!
                  Mislim da će mi nakon 30+ sati u igri, (ove ne računam jer sam krenuo izpočetka) gameplay biti još 3x bolji.
                  Već im sada pržim mozgove, kvarim oružja itd...

Ja i nakon ovoliko sati često stisnem centralni ljevi gumb za sve statse i inventroji, umjesto desni na gamepadu.. Jer ljevi izbacuje main menu...

Ja sam tek nakon 40 sati skužio da se mogu upgrejdat postojeća oružja. 😅
                  Craftao sam samo jedan epic smg ali još uvijek mi je najop onaj pištolj sa 600+ dmg. Headshot je zagarantirani kill + povećao sam mu crit chance. Nadam se da ne postoji max level i da ću moći kompletno otključati sve perkove i skillove. Ako je sudit po letimičnom pogledu na mapu, prilika za dizat level ima na svakom djeliću mape.

EDIT:
                  riješeno

Kako točno nadogradim oružje za koje nemam crafting blueprint?

Di ti živiš lol. Zajebajem, nekad i ja tak zabrijem pa nakon 50 sati otkrijem.

Igra li ko na najvećoj težini... jeli postane prelagano kao i Witcher 3 ?

Zapravo nikad ne igram FP igre na većim težinama.
                      Osjećam se jako ranjivo kad ne vidim iza sebe.
                      Još tu di se neprijatelji spawnaju napoznatom logikom...
                      Pusti, ne treba ti to.