https://youtu.be/o-mWZQoNsqI

14 dana kasnije

https://www.youtube.com/watch?v=NNG_szaXNNU

Ne znam zašto, ali tako mi je trenutno odbojno sve u vezi Mass Effecta, od likova kao da su ispali iz Watch Dogs 2 hipsterskih okruženja:

ugh... do priče kojoj dajem slight benefit of the doubt jer ne znamo puno, glavni lik glasom i stasom ni blizu legendarnog Sheparda... Grafika (zasad!) daleko od jednog Witchera i drvene animacije koje trademark sad postaju izgleda. Kao Fallout i ES.

I to govori čovjek koji je u serijal potrošio sigurno 500h i koji smatra ME trilogijom jednom od najdražih, mind you.

Ne znam, hype mi je na 0. Naravno to ne znači da ću je ovako bashat kad izađe, možda mi se mišljenje promijeni za 180 stepeni, ali na osnovu trenutnih dojmova, jako mlako IMO.

Jedino što skidam kapu je onom CG traileru Andromeda Initi. koji mi je imao taj ME feel, ali sve ostalo slabo.

Dijelim isto misljenje. Ako prica bude meh, onda ce cijela igra podbacit.

Why is male Ryder's build like he hasn't eaten anything since forever.
Al' da...recimo da sam (po prirodi uvijek) skeptičan. Znam da je to BioWare i vjerojatno će biti negdje na pragu kvalitete Inquisitiona, no daleko je to od ovakvog hypea:

https://www.youtube.com/watch?v=K0GfpxRfUs0

Ne sviđa mi se dizajn nijednog lika osim krogana, ali s njima ionako ne možeš falit. Ostali izgledaju ka neko LGBT okupljanje.

Moram priznati da je poprilično razočaravajuće sve što sam zasada vidio osim možda onog prvog trailera s Johnny Cashom i Andromeda Initiative. Nakon 10 trailera je zapravo još uvijek nemam pojma o čemu se ovdje okvirno radi, likovi mi izgledaju komično loše (tko zna, možda su dobro napisani), grafički napredak od Inquistiona baš i ne vidim, jedino da su priča i side questovi (loyalty) odlični kao i prije, onda se to sve oprašta. Čak su im i traileri postali puno lošiji, kad usporedim hype s ovim "cinematic trailerom" i ovakvim stvarima bude mi malo žao:

https://youtu.be/eBktyyaV9LY

Ne sviđa mi se dizajn nijednog lika osim krogana, ali s njima ionako ne možeš falit. Ostali izgledaju ka neko LGBT okupljanje.

Da se razumijemo, igrat će se definitvno (ipak je ovo Mass Effect) i preći uzduž i poprijeko, nadam se da se varam s ovime.

Prednarucio sam vec ME i igrat ce se, ali skroz sam ravnodusan. Nista posebno stvarno. Ili je samo los izbor trailera...ne znam.

Poslano s mobilnog telefona S7

Ovak. Jel se iko sjeća Mass Effect 1 trailera? Dal je ikog oduševio? Nije.
Drugi i treći su oduševili jer smo već bili skroz involvirani u igru i likove (uz to što su i realno bili epski posloženi).

Ali da, istina, sve ovo skupa za sada ne hajpa na najjače. S tim da nije problem u grafici. Grafika ionako nije bila prioritet ovdje, bitna je bila priča, likovi, dijalozi, mjuza, atmosfera, reaperi...

Vidjet ćemo. Ja igram ziher day one i nadam se da me neće razočarati.

Nije grafika. Likovi mi izgledaju kao Justin Bieber ili FB generacija.

Nije grafika. Likovi mi izgledaju kao Justin Bieber ili FB generacija.

U svakom slucaju izgledaju bolje nego u FF15 :)

Dobro to ok. Ali tesko je suditi o likovima kada ne znamo njihovu pozadinu. Ovako mi djeluju kao neka vesela ekipica koja ide piti van. Mislim na ljudsku rasu jel. :)

Također sam prilično ravnodušan po pitanju novog ME-a, ali u svakom slučaju bolje da je tako pa da nas sve igra iznenadi, nego da je obrnuto pa imamo situaciju kao s nebrojeno mnogo igara u zadnje vrijeme.
Bilo bi lijepo jednom za promjenu.

Teško se prebaciti sa ustaljene i dobro poznate ekipe na posve nova lica o kojima ne znamo ništa.

Možda na prvu ne djeluju toliko dobro kao Garrus, Wrex ili Liara, ali svakako treba dat priliku, ipak se ne radi o nekom žgnj serijalu, nego o Mass Effectu.

Sve što govorite stoji i iskreno, mogu preći i preko dječačkog benda ako je napisano dobro, ali evo šta me brine.
Dosta ljudi koji su bili u Biowareu u vrijeme prije 10 godina kad su radili na serijalu više ne radi, a između ostalog  i Drew Karpyshyn koji je u osnovi napisao onako dobar svijet, likove i uostalom scenarij.

Čak su i knjige od Drewa napravljene prema ovoj franšizi bile dobre, a to puno govori. Sve je faktički bilo savršeno u trilogiji do samog kraja kad je Casey Hudson isčupao Drewa i odlučio sam se pozabaviti krajem, za kojeg svi znamo kako je skončao. Ali ne bih da otvaram tu konzervu crva, nego da se vratim u sadašnjost, jednostavno nije isto kad originalni kreator tog kultnog Mass Effecta, koji je tako intimno bio povezan sa svojim djelom nije tu i odmah se osjeti.

To je isto kao da MGS VI izađe, a Kojima ne piše scenarij, da izađe nastavak novog Half-Lifea, a da Marc Laidlaw nije upleten ili da izađe nastavak Planescape: Tormenta, a da nije Chris Avellone uključen. Jednostavno nije to to.

Ali dobro, ja se uvijek ravnam po prethodnim djelima, dakle čovjekovom rezimeu. Šta je on to prethodno napravio i da li je sposoban da nastavi dalje sa štafetom.

I pogledam da je vodeći pisac Chris Schlerf, koji je radio na Halo 4 i Destinyju... Ne znam za vas, ali ako se mene pita, u najboljem slučaju mlako. Siguran sam da je dobar za neki žnj serijal, ali Mass Effect gdje je scenarij skoro pa najbitnija stvar ujednoj RPG igri...

Ono što želim reći, nemam ništa protiv da su glavni likovi teletabisi, ali ako su napisani tako dobro u odlično dizajniranom svijetu gdje kroz igru prolazim kroz sve vrste emocija kao u legendarnoj trilogiji, c'mon hit me right in the face with that shit.

Ali do tog trenutka dok sam to ne iskusim u Andromedi, sve ostalo su laprdanja naravno i povećavanje stranica topica.

edit.

Da dodam, da me pogrešno ne razumijete, ja želim kao što kolega CroZac_Drake  kaže da me potpuno iznenadi i toliko jako pregrizem jezik jer sam sumnjao da mi ni 5 rationa ne bi pomoglo, ali do tad... sorry, just not feeling it right now :).

Meni je ovo sve brutalno dobro. Cant wait.

Marketing im je malo off. Ko da imaju neki novi nedokazan IP, a ne ME.

/cut/
Puno toga si naveo što je na mjestu, a predstavljat će problem, htjeli mi to ili ne priznati. I ja sam ravnodušen, a dizajn prikazanih likova je očekivano u smjeru alt move pokreta. Vidjelo se to i u DA, i ne mogu reći da mi je smetalo. Ali ovdje nekako ne odgovara. Ipak ćemo vjerojatno opet spašavati galaksiju, pa bih očekivao da ćemo ustvari i imati grupu ljudi koji izgledaju kao da su za to sposobni.

Totalno.
Trebao je BioWare otići u ovom smjeru:

Cijeli squad takvih, a ne ovi "emo nisam siguran koga želim dirati u krevetu" likovi u fit slim dimenzijama hlača.

meni izgleda prejebeno. likovi nisu vojnici i tako i izgledaju, osim krogana naravno. meni paše osobno
ovako na prvu izgleda kao da ćemo morat okupit vojsku, šta već poznatih rasa, šta novih, kako bi se obranili od ove ratno nastrojene rase. podsjeća me dosta na star trek, di enterprise/voyager bez obzira šta je namjenjen da bude istraživački brod je kroz seriju više kao all-purpose brod.
soundtrack zvuči odlično, sličan 3-ci.
ja sam još uvijek over-hypean i jedva čekam da odigram ovu igru.

Meni ovi likovi uopce nemaju karaktera i karizme koliko vidim po trailerima.
Kao da su random generirani u Divisionu ili nekom MMO-u.

Bas to, likovi totalno random izgledaju. Al to postaje problem u sve vise igara danas, pogotovo u RPG zanru. Steta