Sve što govorite stoji i iskreno, mogu preći i preko dječačkog benda ako je napisano dobro, ali evo šta me brine.
Dosta ljudi koji su bili u Biowareu u vrijeme prije 10 godina kad su radili na serijalu više ne radi, a između ostalog i Drew Karpyshyn koji je u osnovi napisao onako dobar svijet, likove i uostalom scenarij.
Čak su i knjige od Drewa napravljene prema ovoj franšizi bile dobre, a to puno govori. Sve je faktički bilo savršeno u trilogiji do samog kraja kad je Casey Hudson isčupao Drewa i odlučio sam se pozabaviti krajem, za kojeg svi znamo kako je skončao. Ali ne bih da otvaram tu konzervu crva, nego da se vratim u sadašnjost, jednostavno nije isto kad originalni kreator tog kultnog Mass Effecta, koji je tako intimno bio povezan sa svojim djelom nije tu i odmah se osjeti.
To je isto kao da MGS VI izađe, a Kojima ne piše scenarij, da izađe nastavak novog Half-Lifea, a da Marc Laidlaw nije upleten ili da izađe nastavak Planescape: Tormenta, a da nije Chris Avellone uključen. Jednostavno nije to to.
Ali dobro, ja se uvijek ravnam po prethodnim djelima, dakle čovjekovom rezimeu. Šta je on to prethodno napravio i da li je sposoban da nastavi dalje sa štafetom.
I pogledam da je vodeći pisac Chris Schlerf, koji je radio na Halo 4 i Destinyju... Ne znam za vas, ali ako se mene pita, u najboljem slučaju mlako. Siguran sam da je dobar za neki žnj serijal, ali Mass Effect gdje je scenarij skoro pa najbitnija stvar ujednoj RPG igri...
Ono što želim reći, nemam ništa protiv da su glavni likovi teletabisi, ali ako su napisani tako dobro u odlično dizajniranom svijetu gdje kroz igru prolazim kroz sve vrste emocija kao u legendarnoj trilogiji, c'mon hit me right in the face with that shit.
Ali do tog trenutka dok sam to ne iskusim u Andromedi, sve ostalo su laprdanja naravno i povećavanje stranica topica.
edit.
Da dodam, da me pogrešno ne razumijete, ja želim kao što kolega CroZac_Drake kaže da me potpuno iznenadi i toliko jako pregrizem jezik jer sam sumnjao da mi ni 5 rationa ne bi pomoglo, ali do tad... sorry, just not feeling it right now :).
S velikim se dijelom slažem. Krenut ću od najdaljeg događaja, Casey Hudson i "artistic integrity" sranja. Činjenica je da je serijal izgubio Drewa u trenutku kada se to nije smjelo dogoditi, taman u završnici ogromne priče u svijetu koji je on zamislio i realizirao. Isto tako, otišle su i neke legende Biowarea kao što je Ray Muzyka. Sve to budi sumnju u to je li to zapravo pravi Bioware. U isto vrijeme nije, ali i je. Objasnit ću na primjeru.
Dragon Age Inqusition bio je prvi pokušaj Biowarea da se iskupi za Dragon Age II, igru koja je bila izvrsna, no kao Dragon Ageu je nešto nedostajalo. Uz to su morali vratiti povjerenje hrpetine fanova nakon lapsusa s krajem trojke. Nekima se svidio kraj, a nekima nije. Stvar je bila u tome da je taj broj bio poprilično jednak i nastao je veliki raskol među fanovima serijala i developera.
I za sve to se morao iskupiti jedan noviji, svježi Bioware s nekim imenima koja su se tek trebala dokazati. Ako izuzmemo fetch questove, onda su stvarno uspjeli. Kada sam gledao trailere, činilo mi se da će igra biti jako dobra, no nije postojao neki hype kao prije kada sam gledao launch trailer za Dragon Age II i očekivao avanturu veliku kao u Originsu ili kada sam čekao barem jednu sitnu novu informaciju za Mass Effect 3. Ipak, igra me iznenadila. Suborci koji su mi se činili kao hrpa generičnih likova prije igranja, postali su jedni od najbolje napisanih likova u žanru. Priča koja je bila relativno primamljiva, ispala je odličnom (uz par manjih minusa naravno). Sve mi je to nekako vratilo nadu u to da Bioware i dalje zna što radi. Eksperimentiraju s metodama na koje nisu navikli, kao što je puno veći otvoreni svijet, ali uvijek drže neki standard kad je riječ o priči i o likovima. Tu nikada ne razočaraju.
I koliko god pokušavam spriječiti nekakav hype oko Andromede, da me ne razočara, jednostavno ne mogu. Iz razloga što se vraćamo u svemir Mass Effecta, koji nam je pružio sate i sate zabave. Nakon što je Inquisition dokazao da u Biowareu još uvijek ima onoga što ga je napravilo vrhunskim RPG devom, jednostavno se ne mogu ne veseliti Andromedi.
venom11 je povukao odličnu paralelu sa Star Trekom. Nadovezao bih se da je ST franšiza podosta odmakla od svojih početaka i od nekih zamisli Genea Roddenberryja, ali je u svakom trenutku očuvala njegovu glavnu viziju - ljudski rod bez predrasuda koji ujedinjeno radi na istraživanju nepoznatoga.
Upravo mi to daje nadu za Andromedu. Vjerujem da će unatoč svemu, Bioware očuvati originalnu viziju koju je imao Drew, galaksija koja je unatoč svim svojim razlikama spremna ujediniti se za veće dobro. Uvjerenja sam da isto kao što Ryder sa svojom klapom kreće u istraživanje neistraženih prostora svemira, mi, igrači, istražujemo smjerove u kojima ovaj serijal može ići.