Ne razumijem pljuvanje po Ekonomiji, jer sa ekonomijom trenutno posao ne nalaze iskljucivo ljudi koji ne zele raditi, izrazito su nesposobni sa napraviti ista sami, ili su odmah zamislili da ce biti menadzeri sa placama od 15 soma kn. Ako sam ja, bez dana radnog iskustva, bez ikakvog sudjelovanja u studentskim udrugama, bez apsolutno ikakve veze, proslo ljeto nasao posao 2 mjeseca prije nego sam diplomirao, u stvarno jebackoj multinacionalnoj firmi koja daje top temelje za daljnju karijeru samo na temelju par krugova testiranja, onda ne mogu zamisliti sto neka proaktivna osoba moze. U omjeru trud na faksu/mogucnosti, u Hrvatskoj nema boljeg faksa od ekonomije.
Samo sto je u Hrvatskoj ostao socijalisticki nacin razmisljanja, drzava mora sve napraviti za tebe, mora ti naci posao, i onda ces na istome provesti cijeli zivot.
Pravo je s apsolutno s druge strane spektra, i iako je medu najtezim fakultetima gdje zavrsava 10-20% ljudi opcenito faks, a u roku njih 5 po generaciji, prospekt je gotovo pa nikakav ukoliko niste medu tih top 5% iz generacije, ili imate nekoga tko vas moze ugurati u odvjetnicko drustvo. Kada netko spomene pravo, svima je u glavi Suits i okretanje miliona kao odvjetnik, ili otvaranje ureda kao javni biljeznik, a zapravo o mogucnostima zaposljavanja Blade je sam najbolje rekao. Bio sam neki dan bas citao, bila je tema na Cro Redditu o pravu, i rekli su ako se i uspijete nekim cudom uguziti, onda slijedi pravosudni ispit nakon 2 godine, u kojem trebate u 50 dana (koliko prosjecno daje poslodavac za polaganje) nauciti ponovno cijelo gradivo faksa i nadati se da cete proci. Da ne govorim da faks ne daje nikakve mogucnosti zaposljavanja van Hrvatske jer se apsolutno sve odnosi na Hrvatsku.