Znam da ima par vas koji radite u informatičkom sektoru, jel itko završio FOI?
Gledam to, FERIT i TVZ između ostaloga.
Kakav je faks? A i Varaždin, jel živ grad?
SkyR3xX . završio sam 3 godine tamo nažalost... lijep je grad, ali faks je teško sranje pa evo par argumenata zašto je to tako:
1. Previše ekonomije, premalo informatike.
2. Na svakoj godini imaš bar jednog pacijenta koji će ti testirati granice tvoje psihe (nas par je jedan takav vidio da mu nismo došli na predavanje koje nije bilo obavezno već smo ošli na pivu xD ... uglavnom 6 puta nas je srušio 7. put smo prošli ispit i to samo zato jer se đubre razbolilo+morali smo definicije iz njegove knjige nabubat od a-ž (noćna mora svakog informatičara) , a i zamjena nam je ispravljala ispite)
3. Organizacija im stoji samo u imenu, u praksi od organizacije ni o:
a) Kreću upisi u više godine u redu za upis stoji jedno 50 ljudi, gospođe iz referade odluče da je to dobro vrijeme za uzet izvanrednu pauzu...
b) Prijaviš ispit, dođeš na ispit kažu ti da nisi prijavio ispit, svađaš se jedno 5min, istjeraju te van. Jeb*š bogu mater, odeš na svoj mail uzmeš broj prijavnice i odeš u
kod "Tehničke podrške" , kažu ti za par dana da je došlo do "greške u sustavu", niti dobiješ ispriku+propadne ti ispitni rok.
c) Kreću prijave za grupe za laboratorijske vježbe, ti putuješ npr. iz Zagreba prema Varaždinu (bus od 7-9) , a gospoda odluči da je to savršeno vrijeme da se
otvore prijave za grupe, pa dok ti stigneš u Varaždin najbolji termini su popunjeni+termin koji je ostao se preklapa sa predavanjima iz drugog kolegija pa imas
opciju birati iz kojeg kolegija želiš izgubit potpis...
4. Upišeš godinu prođe već jedno 3 mjeseca dođu prvi kolokviji i onda saznaš da su ti u referadi zaboravili upisati jedan kolegij xD
FOI in a nutshell , za FER ti ne ne mogu reći ništa osim što sam čuo da su se katolibani tamo uspjeli uglaviti, i da je to samo sjena od fakulteta koji je nekad bio. Po meni od ta 3 TVZ je najbolja opcija trenutno.
Ja sam se na kraju prebacio na Algebru i mogu reći da je razlika nebo i zemlja u kvaliteti obrazovnoga programa i načina na koji se profesori ophode prema studentima, samo školarine su im dosta paprene...