A jos su jace ove price o velikim prirodnim bogatstvima .....a nit imamo naftu ni ista drugog vrijednoga......
jel to sarkazam ili? ako nije i ja bi se uključio u raspravu
Hrvatska ima nafte dovoljno za 65% svojih potreba, što u krajnosti opet nije istina. Plasiraju nam priče o tome kako mi nemamo dovoljno nafte za naše potrebe... eh sada, tvoj tekst Cratos je vjerojatno temeljen na osnov nečeg što si čuo negdje. Ja radim u kompaniji koja se bavi naftom i istina je da nas Mađaroni crpe do iznemoglosti, pravi primjer su naftna polja Žutica, Stružec, Lipovljani, Molve itd itd kojima su sapnice otvorene i rade na 150% kapaciteta, do sada su radili na 40-50% kapaciteta i bilo je kao "65%" ukupne potražnje u "domaćem" dvorištu... uzmemo li u obzir da našu naftu koriste sada i Srbija, BiH i slovenija nije teško zaključiti da ukupna nafta izvučena iz RH daje skoro 200% (odnosno duplo više od potražnje)!
Sada dolazimo do zanimljivosti, znaš li da u RH dolaze MOL-ovi vagoni sa gotovom robom (benzin, diesel, LUEL)?? a naša nafta odlazi naftovodima i tankerima van države?
da se nadovežem na ono "nismo bogati naftom" ... vulgarno rečeno...nismo bogati drek, mi Hrvati smo stvoreni da budemo robovi i da nas netko gazi dan i noć, jer nama dati da koristimo svoja bogatstva i ono što možemo pretvoriti u bogatstva... TO je formula za KATASTROFU.
U HR ima nafte dovoljno za naše potrebe nekoliko narednih desetljeća, a da smo bili pametni i da nismo gurali nos gdje ne treba i hebali se sa amerima, i dalje bi koristili polja u Siriji koja sama vrijede 26 mlrd USD. Da 26 mlrd USD, da ne spominjem onog Šterna i naftna polja "Bijele Noći"
Kao što rekoh... citirati ću se opet od malo gore... "...mi Hrvati smo stvoreni da budemo robovi i da nas netko gazi dan i noć..."