a ne mislite možda da ipak nije stvar u travi nego u pogrešnim motivima konzumiranja iste? da, puno ljudi puši svaki dan, i puno njih s trave pređe na teške droge, ali prvo se zapitajte malo, jesu li ti ljudi počeli pušit travu jer im je bila ok zezancija tu i tamo, ili je razlog to što su u životu imali nekakve probleme koje su onda išli ''liječiti'' lakim, pa onda kasnije težim drogama?
tu bih povukao nekakvu paralelu s alkoholom - imaš ekipu koja subotom ode van, druže se, malo si popiju, odu doma, probude se s laganom glavoboljom ali nastave normalan život i jutro im počne s doručkom a ne s ''jednom kratkom''....s druge strane, imaš alkoholičare koji nisu krenuli pit radi zezancije nego su imali nekakve probleme koje nisu rješavali normalnim putem, nego su rekli; aha, imam problem ali ''nisam sposoban'' uhvatit se u koštac s tim, a previše me strah oduzet si život....znam! idem se napit i tako zaboravit na te probleme! i onda kad dođe sutra, a problemi nisu nestali, napit ću se opet...
postoje baš ogromne razlike u motivima konzumiranja bilo kakvih opijata....
i btw, treba imat na umu da neke droge (tipa heroin i kokain) izazivaju izrazitu ovisnost već nakon prvog uzimanja tako da je njih najbolje zaobilazit u širokim lukovima, bilo iz zezancije, experimentiranja ili ''ajmo malo zaboravit probleme mentaliteta''