Da su nasi stari pod utjecajem LSD-a radili u poljima, kamenolomima, rudnicima i gdje sve vec ne, danas nas vjerojatno nebi bilo. Vino snagu daje, na njemu su generacije nastale i nitko me ne moze uvjerit da je ono lose. A pogotovo nije losije od bilo koje droge. Pricam o umjerenim kolicinama, naravno.I nebi volio generalizirat. Ima svakakvih alkoholnih pica razlicite kvalitete. Al ako vec trebamo generalizirat onda alkohol >>> drogaCrno vino je poglavito zdravo radi raznih antioksidansa koje ima u sebi. U umjerenim kolicinama ( do 2 case dnevno za muske i 1 za zene) snizava krvni tlak, smanjuje rizik od infarkta i kardiovaskularnih bolesti, smanjuje rizik pojavljivanja diabetesa, smanjuje brzinu "propadanja" mozga, demenciju i pojavu depresije.Pod umjerenim kolicinama se smatraju 2 doze koje se toce po restoranima tipa do 2 deci. Bijelo vino je isto ok, samo ima puno manje antioksidansa u sebi.Inace sto se tice rasprave o drogama, moram se slozit s Adinom i ostalima. I sam sam kao i drugi vidio na svoje oci kako se uvijek pocinje s travom, pa se tu i tamo ubaci nesto drugo da bi se na kraju zavrsilo na bijelom. Sve uvijek kao povremeno, nista ozbiljno.Osobno nista vise od trave nisam probo niti zelim, a nudili su mi vise puta. Opet, razumijem i Zoltovu stranu, mada ne razumijem kako travu moze usporedivat s lsdem.Dokazano je da pljugerima padne IQ tokom tog razdoblja, ali isto tako im se vrati u normalu, kao sto je dokazano da pljuga nije adiktivna, al da s nje prelazis na one druge, nekako je i logicno sto ne znaci opet da ce svi preci.Inace kazu da se s cigarete teze skinut nego s kokaina, a cigaru bi ja osobno smjestio na prvo mjesto najgorih i najodvratnijih ovisnosti (pored ovih "laksih").Opet, svatko zna za sebe kolko sta utjece na njega.Sent from my SM-J500H using Tapatalk