Baš čitam temu i fakat nema razloga za brigu. Sledgehammer je bubble studio, što znači da ga je praktički osnovao (doduše, kupio ga je dok su imali dobro zaleđe, ali bez portfolija) i utukao u njega ogromnu lovu. Imaju praktički neograničen budžet i stalno vrbuju vrhunske talente. Na kraju krajeva, Sledgehammer je imao dosad dva najvisokobudžetnija Call of Dutya (MW3 i Advanced Warfare), te Kevina fakin Spaceya.
Activision sad ima tri glavna studija za razvoj COD-a, Infinity Ward, Treyarch i Sledgehammer, te dva backupa, Raven i Nerve, tako da je ciklus produžen na 36 mjeseci uz ogromne pare i dodatno pomoćno ljudstvo. No to nosi i određeni problem...
Nakon što su na Blopsu 2 zgrnuli beskonačnu lovu, Activision je skužio što je zlatna koka - Advanced movement, brutalno brz multi, obavezni zombiji, i to sve što vidimo u novijim igrama. Ghost je tu došao kao uzročna posljedica nastavka MW filozofije, jer je već debelo bio u razvoju i trebalo ga je pripremiti za novu generaciju konzola. I kaj naprave, sva tri studija nafukaju da rade futuristički COD po svom nahođenju. Tako da imamo tri godine uzastopnih COD-ova, ali ne računaju da je to u modernom gamingu skoro pola generacije i da se ljudi zasite varijacija settinga. Tako da ćemo i ubuduće imati tik-tak COD-ove, po tri godine drastične promjene, ali se isto nadam da su ovaj put uputili notu da se svako primi svojega, npr. Sledgehammer - WW2, Treyarch - Hladni rat/Vietnam po uzoru na početak Blopsa, Infinity Ward - moderno ratovanje u čemu su i izgradili najbolje godine COD-a. Takva raspodjela bi bila genijalna i COD bi opet prodisao i svake godine privlačio iste igrače, ali i nove.
Baš se veselim revealu i zanima me kako će sve ove nove stvari ukomponirati u WW2 COD, kao što su levelanje, kustomizaciju oružja i slično. Budući da više nije tako fast-paced kao npr. Blops 3 i IW, nego ipak malo sporiji, nadam se da će razmisliti i o onome što je imao Ghosts, a to je više igrača i jako naglašena vertikalnost mapa, uz manje prizemljenih tri koridora stila mapa kakve su najčešće u manje više svim COD-ovima.
Kao neka osobna nota, meni su genijalni i ovi novi Advanced movement COD-ovi i svaki novi mi je bolji od onog prije. Nekome tko pogleda trailer i par gameplay videa se čini kao da su svi ti novi COD-ovi isti, ali među nastavcima ima toliko puno tweakova, promjena u kretanju, količini healtha, ponašanju oružja i raznom, da nekome tko završi s jednim i krene na drugi treba privikavanja. Infinite Warfare multi je zbilja dobar, zabavan i raznolik. Kad sam prošle godine kupio COD, kao i svake jer mi je to neka navika, računao sam da ću odigrati kampanju, a za solo multi će mi služiti MW Remaster. Beta mi se uopće nije svidjela. Ali na kraju, u MWR multi sam puknuo kakvih desetak sati, a u IW nemalih 150-200 zasad. Infinity Ward fakat puno ulaže u igru i ne samo u pumpanje DLC-ova, nego svaki mjesec dođu nova oružja, hrpa kozmetičkih gluposti, novi modovi, stalno se tweakaju oružja i klase. Stvarno sam ugodno iznenađen.