Ne igram, ali mi se cini ok igra. Sve negativno se nekako veze uz EA
Hmm, mislim da je vecina negativnog vezana uz igru (s cime bih se slozio na temelju demoa i triala) i da je krivo cijelu recepciju igre svalit na mržnju EA. Odi procitaj ijedan kvalitetan review. Ak ne volis mainstream gaming site-ove kao IGN, Gamespot, PC Gamer itd., ima tona odlicnih yt recenzija kao
skillup i acg gdje rastave igru na proste faktore i prikazu koliko je plitka. Od kontradiktornih/losih game design i quality-of-life odluka, nedostatka raznolikog sadrzaja i tehnickih problema koje ne zelim nabrajat jer nisam odigro cijelu igru. To ne znaci da ne možes uzivat u igri. Svatko ima preferencije i vlastitu sposobnost tolerancije negativnih quirkova. Dapace, drago mi je da ima ljudi koji uzivaju, vidim ljude na netu koji uzivaju u Falloutu 76. Naravno oni koji uzivaju ce ove druge (cesto krivo) nazvat
haterima (ima i puno hatera), ali BW je imao 6 (ili 7) godina za igru i izbacili su ovo uz tonu problema, krša i nedostataka, u biti nedovrseno sto dakako zasluzuje kritiku, ne samo da treba kritiku vec preporuku da se (zasad) možda ljudi drze podalje, sto i je poruka vecine recenzija.
Nezz što su radlili 6 godina jer igra ima manje sadrzaja od Andromede - ima jednu mapu bez velikih razlicitih bioma koja zbog toga gotovo svugdje izgleda isto, te na njoj i u spiljama i rusevinama (koje također izgledaju jako slicno i odvojene su loadingom) desetke sati ponavljas 3 najosnovnije genericne misije isponova i isponova (uz gotovo nimalo varijacije) bez snazne price da te drzi i bez onog najvažnijeg u ovakvoj igri - raznolikog i zanimljivog loota. Npr. uzmimo oruzja, gotovo sva oruzja u Anthemu (third-person-shooteru) unutar određene kategorije oruzja su reskinovi/restatsi jednog modela (cak i Legendary/Masterwork il kak se zove, oni samo imaju još neke dodatne efekte za statse, nezz tocno, nek me netko ispravi), i u konacnici nema nikakvog unique loota (oruzja) koliko sam razumio. Sve to je još popraceno uz bezbroj loading screenova koji totalno ubijaju ritam i prisile covjeka da se zapita da li je igra iza fasade grafike i efekata zapravo zaostala za danasnjom generacijom u kojoj imamo igre kao god of war, RDR2, Division 2, Witcher 3 ili AC Odyssey koji u jednom loadu ucitaju mapu (vecu od Anthema za vecinu nabrojanih igara) i možes uc u spilje, kuce, druga podrucja te otvorit inventory bez loadinga.
Prica je pak po prvim informacijama daleko najkraca Biowareova ikad, 3h i 20min bez gameplaya (samo story cutscene/dijalog) - jako jako kratko za tolko vrijeme u razvoju naspram druge dosad najkrace price, mass effect 1 oko 10h (opet bez gameplaya). I također po onom sto sam vidio nema pomaka naspram Andromede tj. mislim da ce je vecina smatrat najlosijom Biowareovom pricom.
Nezz, 6 godina i AAA budžet je jako puno u game developmentu i meni je zapanjujuce da su samo ovo uspjeli napravit i to u ovakvom stanju. CDPR je 3.5 godine radio TW3, Ubisoft Quebec ja nakon AC Syndicatea imo 3 godine za Odyssey i da ne nabrajam dalje. Ne bih znao što je pošlo po zlu, ali pretpostavljam da su iste stvari kao kod Andromede: uzasan management u EA-u i Biowareu, nedostatak direkcije i najvaznije, teške muke s Frostbiteom i novim žanrom.