Tako da vjerojatno im nije bed da prodaju recimo Scorpio s gubitkom ili da krenu s njime kao s premium proizvodom pa polako grade tržište oko njega. Treba im par dobrih novih visokobudžetnih ip-ova i mislim da za budućnost Xboxa nema straha.
naravno ms ima i novca i vremena, medjutim mislim da ce se brzo vidjeti da oko scorpia nece graditi trziste, misljenja sam da su i pro i scorpio niche konzole koje kupuju ovakvi poput nas. znaci ljudi koji se i nakon sto ugase konzolu zanimaju za igre i o njima se informiraju. nekako ne mogu zamisliti prosjecnog casuala kojemu u trgovini treba savjet koju igru da kupi da kupuje scorpio.

meni to djeluje ni tamo ni vamo, dosta je jaci od xbox onea ali definitivno nije generacijski skok i taman dok bude cijena scorpia prihvatljiva sony ce najaviti pravi next gen s PS5.

Pitao si kod nas. LOL! Ne znam ke se cudis ak se Slim prodao 10 puta vise. Jebga, ne pratis NPD, PAL teme na GAF-u pa bi mogao svasta nac. Procitaj si gore link za UK ( ako nisi ).
u njemackoj, a i cisto sumnjam da postoji u hrvatskoj trgovina koja u mjesec dana proda 300 playstationa.

Garrus_V
Čuo sam ja da je za ove blagdane u Splitu otišlo stotinjak komada novih PS4 konzola tako da moguće je.
Naravno u Njemačkoj je za blagdane na tisuće

Ali to što govoriš Pro i Scorpio su niche konzole koje sigurno neće prebaciti mene ili nekog trećeg na jednu ili drugu platformu. S tim da se obje konzole "hrane" iz trenutnog bazena korisnika onda brojke baš i nisu na MS strani jer ih je barem duplo manje, ako ne i više.

Opet kažem da bi trebali odgoditi ovo za 2018. i još je nadograditi i početi od nule.

Prijatelj mi živi u Švicarskoj, i u trgovini je day1 na izlasku PS4pro u roku 9 sati prodano svih 70tak konzola šta su imali i od tada više niti jednu konzolu u trgovinu nisu dobili a ljudi su na listi čekanja... Izgleda da to ovisi od tržišta do tržišta...

Opet kažem da bi trebali odgoditi ovo za 2018. i još je nadograditi i početi od nule.
tesko mi je ista reci na tu temu, kao sto je deadwalker rekao ms je firma koja zahvaljujuci windowsima svake godine zavrsava u plusu i nisu toliko ni ovisni o uspjehu xbox divizije.

cak je moguce da su zadovoljni s time sto je xbox one po svemu sudeci profitabilna konzola i scorpio je vise odgovor na to da pro ne bude najjaci model neke konzole na trzistu. mislim da je moguce da pustaju ovu generaciju da ide sve dok sony ne najavi nesto novo jer na kraju krajeva ako je xbox profitabilan nije im tolika hitnoca da startaju s potpuno novom generacijom sve od nule. radi se tu ipak o korporaciji koja prvenstveno gleda na profit i ne mislim da ce srljati samo da bi imali potpuno novu konzolu prije konkurencije. naravno, oni sada vec sigurno rade na nasljedniku ali mislim da ga necemo jos par godina dobiti. na kraju krajeva tehnologija mora i pojeftiniti da bi dobili pravog pravcatog nasljednika. djabe sto oni mogu napraviti masinu od 15TFlopsa i sada kad to ne mogu strpati u nekakav "stroj" normalne cijene.

cak je moguce da su zadovoljni s time sto je xbox one po svemu sudeci profitabilna konzola
Nije. Baš su zadovoljni ak im je globalno prodaja slabija od prethodnika. Ne čitaš MS-ova izvješća o prodaji u pojedinom kvartalu u zadnje vrijeme?

2 mjeseci kasnije

Jedva čekam.

http://www.ffa.hr/index.php/vijesti/item/4265-u-cetvrtak-otkrivanje-najmocnije-konzole-ikada-napravljene

Naravno da me zanima, uvijek je događaj otkrivanje nove konzole. Ne kupujem ali...Forza 7 vs GT7 će biti zanimljiva borba.

Ja mislim da će pokazati Forzu 7. Čim oni ovako ranije pokazuju mislim da su konačno sigurni u proizvod koji imaju.

Naravno da me zanima, uvijek je događaj otkrivanje nove konzole. Ne kupujem ali...Forza 7 vs GT7 će biti zanimljiva borba.
mislis Forza 10 vs GT7 ce biti zanimljiva borba

mislis Forza 10 vs GT7 ce biti zanimljiva borba
LOL @ drva od kartona

Pošto otkriva Digital Foundry, očekujem shit-ton specifikacija. Nadam se prikazu neke Xbox-only ekskluzive, ali znam da je to pie in the sky.
Treba vidjet kako ce se nosit s PC-em i koliko ce, ako ce, biti bolja opcija kada se sve uzme u obzir.

2 mjeseci kasnije

Moć uobličena u komadu silicija. #ScorpioCPUrastura

7 dana kasnije

Oslobodili su dodatni GB za developere tako da ce developeri imati sada dostupno 9GB DDR5.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Pare se skupljaju, ne izlazim u nocne pohode. Zeni odgovara, a i sinovima kojima ide Xbox One 😊

Više me zanima genitalni herpes nego ova konzola bez igara.

Ja se iskreno nadam da će Microsoft na E3 presici najaviti neke nove igre za Xbox One/Scorpio, a da nije Gears/Halo/Forza naslov.

Hahahahahaha Isus.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Fenboju.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

U jbt hahaha...

Kakav si ti fenboj...