neznam koliko ce scorpio biti uspjesan. osobno mislim da nece ni malo, kao sto je viper cini mi se rekao igre prodaju sistem a sad ovako se ne mogu sjetiti ni jedne xbox one igre za 2017.(ili 2018.) koja bi mogla biti system seller. naravno, mogu oni prikazati i halo 5 ili gearse ali to je manje vise svaki xbox one vlasnik odigrao do sada niti ce mnoge zanimati sto je halo u vise fps-a nego na one-u. ne zelim sada reci da ce crackdown ili sea of thieves biti losi ali sigurno nisu igre koji imaju hype kakav recimo imaju horizon, days gone ili gow4. da imaju takve killer naslove mozda bi i mogli ljudima prodati spiku da je na scorpiu ultimativni nacin igranja tih igara. jos jedna stvar problematicna stvar je da ce scorpio najvjerojatnije probiti tu neku psiholosku granicu od 400$ sto ce isto mnoge konzolase odbiti.

Mene zivo zanima ta cijena i hoce li fakat ugurat 400 dolara. Nekako mi se cini da nece al moglo bi bit zanimljivo.

Mene zivo zanima ta cijena i hoce li fakat ugurat 400 dolara. Nekako mi se cini da nece al moglo bi bit zanimljivo.
Možda i hoće, al pitanje je bit što će strpat unutra i dal će to bit neki veća razlika naspram Pro il ne godinu dana poslije. Zasad je CPU jako velika nepoznanica.

Well 90% da će CPU biti isti kao u PS4 Pro...znači OC na 2.1 i bok. Samo što će imati 12gb RAM-a i jel 6TF GPU.
Mislim da je max do kojeg mogu ići, a da imaju solidnu prodaju 500 eura. Iznad toga no way.
Da sam na njihovom mjestu ja ovaj Scorpio ne bi ni izbacio (kao ni PS4 Pro) već bi ga prebacio na 2018. pod next gen sa puno boljim CPU-om i GPU-om i svi sretni.
Do tada će ionako pasti cijena Vege i Ryzena, jer Sony gotovo sigurno ima svoj R&D za PS5 i pripremaju to za max 2019, a možda čak 2018. koji će biti daleko iznad trenutnog PS4 Pro-a kao i Scorpia.

Inače ovo će ispasti kao kopija PS4 Pro-a samo sa puno manjim tržištem i potencijalom. (pobogu 2 na prema 1 u usporedbi sa PS4)

ne vjerujem da cemo PS5 vidjeti prije bozica 2019. cak mi je 2020. nekako najrealnije. najveci profit sony-ju dolazi od prodaje softvera i sad kad imaju ogromnu bazu korisnika sigurno hoce neko vrijeme tu kravu musti. pogotovo sto imaju s pro-om proizvod koji je za one kojima normalni ps4 nije dovoljan. nemaju ni malo potrebe zuriti izbaciti novi proizvod na trziste.

hocu reci sony ima situaciju gdje ce unatoc slabijoj premium konzoli ipak i dalje drzati primat na trzistu. zbog toga je izlazak scorpia za kraj 2017. malo cudan i mislim da nece ni malo promjeniti odnose. nisam siguran da li je microsoft uopce trebao izbacivati takvu konzolu nakon 4 godine jer mislim da ukoliko budu morali izbacivati pravu "next gen" konzolu uskoro imati ce veliki problem u tome sto jednostavno nece biti puno jaca od scorpia sto bi kupce moglo definitivno zbuniti. mada ko zna hoce li ms uopce i imati vise pravi generacijski skok sto se tice konzola.

A realno, native 4K i je next-gen. Ako će MS zbilja ići s konzolom koja može vrtiti igre u native 4K, to je onda next-gen Xbox kojeg će vjerojatno iz početka prodavati skuplje, a kasnije kada dođe PS5, spustit će mu cijenu jer će već komponente pojeftiniti pa da budu konkurentni s cijenom.

Ili će to biti nešto slično Pro konzoli, iako sumnjam u taj scenarij budući da on iz business perspektive za MS nema smisla.

A realno, native 4K i je next-gen. Ako će MS zbilja ići s konzolom koja može vrtiti igre u native 4K, to je onda next-gen Xbox kojeg će vjerojatno iz početka prodavati skuplje, a kasnije kada dođe PS5, spustit će mu cijenu jer će već komponente pojeftiniti pa da budu konkurentni s cijenom.

Ili će to biti nešto slično Pro konzoli, iako sumnjam u taj scenarij budući da on iz business perspektive za MS nema smisla.
Može i PS4 Pro vrtit igre u 4k, a nije next-gen konzola, no. Vrtit će i Scorpio, al ne svaku.

Native 4K next-gen == najnovija visokobudžetna AAA igra u native 4K rezoluciji

To sam mislio :)

Po prvim Microsoftovim komentarima mi se činilo kao nešto što bi sličilo PS Pro konzoli. Ali ovi kasniji o mogućoj ekskluzivnosti igara za Scorpio (nek developeri sami odluče) mi više miriše da bi mogli "pogurat" novu generaciju kao što su to učinili s X360 prošle generacije. I to mi je bio odličan potez.
Cijenu očekujem preko 400 eura, a lako bi moglo biti preko 500 (toliko je na prvu X1 koštao) tj. oko 600. Ipak Scorpio reklamiraju kao premium produkt, a ne nešto što bi baš svatko nabavljao. Bolje im je konzolu napraviti što više futureproof i riskirati veću cijenu, pa da ju jednostavno spuste dok Sony izbaci novu konzolu ak ćemo zbilja zakoračiti u novu generaciju.

Po prvim Microsoftovim komentarima mi se činilo kao nešto što bi sličilo PS Pro konzoli. Ali ovi kasniji o mogućoj ekskluzivnosti igara za Scorpio (nek developeri sami odluče) mi više miriše da bi mogli "pogurat" novu generaciju kao što su to učinili s X360 prošle generacije. I to mi je bio odličan potez.
Cijenu očekujem preko 400 eura, a lako bi moglo biti preko 500 (toliko je na prvu X1 koštao) tj. oko 600. Ipak Scorpio reklamiraju kao premium produkt, a ne nešto što bi baš svatko nabavljao. Bolje im je konzolu napraviti što više futureproof i riskirati veću cijenu, pa da ju jednostavno spuste dok Sony izbaci novu konzolu ak ćemo zbilja zakoračiti u novu generaciju.
MS je striktno rekao da neće bit nikakvih eksluziva za Scorpio. Ak se desi, opet okret za 180 i zajeb.

http://www.eurogamer.net/articles/2016-06-15-xbox-boss-phil-spencer-the-big-interview

I saw Aaron Greenberg tweeted to say there will be no Scorpio exclusives. Is that right?

Phil Spencer: That's right. When you're buying a console game from us, you know that console game will run on your original Xbox. No-one gets left behind. We said that on stage. Your Xbox One S and Scorpio. That's an important design point for us. They're all part of the same family. And we want to make sure just like when you're buying your music today, you don't worry about upgrading to a new phone that somehow won't play your old songs or your new songs. We think about your Xbox One collection of games that will move with you between those different consoles.
Ovo nek developeri sami odluče se odnosi na to dal žele da igru budu u 4k il manje.

Xbox's Spencer on 1080p/60fps: Developers Decide Resolution and Frame-Rate, Phil Spencer adds

http://www.gamespot.com/articles/xbox-s-spencer-on-1080p-60fps-developers-decide-resolution-and-frame-rate/1100-6420156/

Source

Pressed further on whether or not there might be Scorpio-only games, Loftis said, "I don't know about that. It's up to the game development community; what do they want to do."
Ipak nisu tako isključivi.

Yebat ću im sunce ako se ispostavi da je Scorpio nova generacija konzola i igre na X1 budu trzave i nikakve.

Slim konzola mi je stvarno dobra i zadovoljan sam. Jedino me brine šta ove godine ne izlazi ništa (barem nije najvljeno) šta me pretjerano zanima. Scalebound mi je izgledao zakon a svi znamo šta se dogodilo..

Sigurno neće biti ekskluziva za Scorpio (barem ne još 3-4 godine), ako se ne varam, poanta Play Anywhere programa je da možeš istu igru igrati na Windows 10 PC-u, Xbox Oneu i onda jednog dana na Scorpiju. Jedino ne znam kako će to hardverski riješiti ako će prelaziti na kompletnu novu arhitekturu.

Nova konzola će za 1080p televizije omogućiti 1080p/60 fps gameplay (uz patch developera), dok bi od starta trebao biti prisutan boost mode što je sada uveo PS4 Pro da ostale igre imaju stabilniji ciljani framerate. Ostaje naravno pitanje za koju cijenu će se odlučiti MS, odnosno kakav će hardware staviti za native 4K.

Iskreno očekujem premium proizvod, što za MS nije novina imajući u vidu Surface liniju hardwarea. Xbox One S ostao bi super jeftinija alternativa za ljude koji će još duže vrijeme ostati na 1080p rezoluciji, a da ih ne muči toliko framerate / tehnikalije i žele jeftin 4K Blu-ray player.

Sve to stoji, ali koji je smisao Xbox "Pro" konzole?(kao i PS4 Proa) Ionako su izgubili ovaj gen uvjerljivo i zbilja ne znam kome mogu prodati drugu Pro konzolu u uvjerljivim brojkama? Imaju upola manje tržište.
Uostalom PS4 Pro nije "zapalio" tržište (jer da je Sony bi govorio o tome) već se prodaje OK i tjt., ali PS4 ima ogromnu bazu korisnika koji će je i uzeti jer se ionako prodaje ko luda.

Za MS bi bilo pametno čekati što duže i izbaciti ovo 2018. jer će ionako komponente biti jeftinije te mogu započeti "next gen" i riješe se XOne konzole i obeze izdavanja svih igara na njoj dok ćeš omogućiti backwards comp. sa XOne na novu konzolu i svi sretni.

Uostalom PS4 Pro nije "zapalio" tržište (jer da je Sony bi govorio o tome) već se prodaje OK i tjt., ali PS4 ima ogromnu bazu korisnika koji će je i uzeti jer se ionako prodaje ko luda.
40% of PS4 Pro purchasers in the UK were new customers. Clearly the firm had expected the vast majority of buyers to be existing PS4 owners looking to upgrade, but that hasn't been entirely the case.
http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-02-02-playstation-uks-bid-to-halt-the-ps4-sales-slowdown

U mnogim zemljama je "out of stock" jer Sony nije proizveo dovoljnu količinu, verovatno iz razloga da se neće dobro prodati, jel. No, ono što su stavili u trgovine, otišlo je. I traži se. I mislim da će bit tražen kad dođe Horizon. Jer, ovo je bilo kad su izašli prvi previewovi za Horizon :

ma bas me zanima gdje je to out of stock, neki dan sam bio tu kod mene u trgovini i bas me cudilo da imaju piramidu poslaganu(15ak komada) od pro konzola, bio sam radoznao i pitao lika sto radi na gaming odjelu s kojim se inace znam koliko pro ide. rekao mi je da su prodali u prvom mjesecu svega 4 komada a slim vise od 300 komada.

ma bas me zanima gdje je to out of stock, neki dan sam bio tu kod mene u trgovini i bas me cudilo da imaju piramidu poslaganu(15ak komada) od pro konzola, bio sam radoznao i pitao lika sto radi na gaming odjelu s kojim se inace znam koliko pro ide. rekao mi je da su prodali u prvom mjesecu svega 4 komada a slim vise od 300 komada.

Sonyu je doslovno trebao jedan dan da objavi da su prodali 1 milju PS4 day1...da su prodali u pozamašnim brojkama Pro onda bi o tome i pričali.
Prodaje se ok i ništa više od toga. Vjerojatno će prodaja biti bolja kada za blagdane snize cijenu na 350 pa će trgovci to još dodatno snižavati na oko 300 eura kako to i obično bude.

Taj mid-upgrade vjerojatno se ne bi nikada ni dogodio da Sony nije krenuo s VR-om i da ne treba boostati prodaju svojeg 4K asortimana. S time da ukupno financijski ne stoje idealno tako da žele vjerojatno iz PS divizije izvući i zadnji cent.

S druge strane, Xbox za MS nije nikada bio naročito profitabilan, no ukupno gledajući, Microsoft financijski i dalje stoji prilično dobro. Tako da vjerojatno im nije bed da prodaju recimo Scorpio s gubitkom ili da krenu s njime kao s premium proizvodom pa polako grade tržište oko njega. Treba im par dobrih novih visokobudžetnih ip-ova i mislim da za budućnost Xboxa nema straha.

Bio je unazad mjesec-mjesec i po dana. U Japanu, u skandinavskim zemljama, u svim vecim trgovinama u SAD-u, kod nas, jel.

Pitao si kod nas. LOL! Ne znam ke se cudis ak se Slim prodao 10 puta vise. Jebga, ne pratis NPD, PAL teme na GAF-u pa bi mogao svasta nac. Procitaj si gore link za UK ( ako nisi ).

Kao sto smo rekli bez igara nista. Uopce nebitno kolko je jaka.
4k ne prodaje konzole niti teraflopsi. Manjini je to zanimljivo za raspravu na forumu dok za masu potpuno nebitno.
Broj jedan su igre, broj dva je cijena.