Najnovija Microsoftova konzola koja je još uvijek obavijena velom tajni. Za sada tek znamo osnove:
- 6 teraflopsa gpu snage
- 320 gb/s bandwitha
- osmojezgreni AMD-ov procesor
Iako je tagline "the most powerful console ever", Microsoft nas je uvjeravao kako će Scorpio čvrsto pripadati Xbox One familiji te da će na njemu raditi sva X1 periferija i igre, ali da će se igre naravno bolje vrtjeti. Rekli su da neće biti ekskluziva za Scorpio, pa je smatran međugeneracijskom konzolom poput PS4 Pro od kojeg je osjetno jači. No Shannon Loftis je rekao da više nije siguran za to, te da će odluku o ekskluzivnosti igre za Scorpio ostaviti developerima. Možemo li onda očekivati da će Scorpio otvoriti novu generaciju konzola? Svakako da će prvi valovi igara najvjerojatnije biti dostupni za obje konzole, no hoće li nakon toga X1 dalje biti podržavan? I u kolikom obimu?
O svemu ćemu više doznati na idućem E3-u.
https://www.youtube.com/watch?v=F1dRgWpGePs
http://www.ffa.hr/index.php/vijesti/item/4696-xbox-one-x-je-najmocnija-konzola-ikada-stize-u-studenome-kostati-ce-499-ali-nema-igara
Xbox One X
U pocetku sam stekao dojam da ce se sve igre na Scorpiu vrtiti u nativnoj 4K rezoluciji, dok nije stigao clanak Digital Foundryja.
Pa nisam znao da je Digital Foundry naš, the more you know...
U pocetku sam stekao dojam da ce se sve igre na Scorpiu vrtiti u nativnoj 4K rezoluciji, dok nije stigao clanak Digital Foundryja.I 11 godina nakon prelaska na HD standard konzole se muče da postignu nativnih 1080p, neće ni prijelaz na 4K biti gladak.
Taj 4K je više marketing (odnosno za mase spika oko snage konzole da se ne priča o teraflopsima), nego li nekakvo iskustvo koje će većina imati. Kudikamo je prerano veću tržišnu prihvaćenost 4K standarda, previše to košta trenutno.
Scorpio će hardverski biti snažniji od od Pro plejke, iako ostaje pitanje po kojoj cijeni i koliko će ljudima biti bitno da je određena igra "native 4K". Jer ono što je DF dobro istaknuo je činjenica kako igre i bez nativea na 4K telki vrhunski izgledaju i sumnjam da će tu MS imati neki velik selling point naspram Sonyja.
MS bi iz moje perspektive trebao ulagati daleko više novca u produkciju Xbox/Win 10 ekskluzivnog sadržaja: nezz, kupiti talentirane studije, kreirati nove visokobudžetne ip-ove i što sve ne. Sony prodaje svoje konzole odlično ponajviše zbog eksluziva, dok se van gaminga jednom Netflixu recimo ulaganje u vlastitu produkciju višestruko isplatilo.
Imati dobre ekskluzive koje možeš igrati na Xboxu i Win10 PC-u je puno jači selling point od native 4K igre.
Upravo to ne kuze i zato failaju ove generacije.
Odi vidi 360 ponudu koliko je drmala ta konzola sa igrama.
Igre su bitne. I ps2 je bio bitno slabiji od boxa pa je bio go-to
Upravo to ne kuze i zato failaju ove generacije.Ma baš da je X360 puno jači s ekskluzivama, je bolji od XOne no PS3 je opet bio bolji od X360.
Odi vidi 360 ponudu koliko je drmala ta konzola sa igrama.
Igre su bitne. I ps2 je bio bitno slabiji od boxa pa je bio go-to
Imao sam i ps3 i x360 ,na boxu je bilo manje ekskluziva to je istina,al su bile puno bolje nego ono kaj je ps3 nudio di je bilo samo 3/4 vrhunske ekskluzive.
Imao sam i ps3 i x360 ,na boxu je bilo manje ekskluziva to je istina,al su bile puno bolje nego ono kaj je ps3 nudio di je bilo samo 3/4 vrhunske ekskluzive.Nadopuna:
"u to vrijeme"Od 2009./2010. X360 nije imao apsolutno ni jednu console seller eksluzivu.
Apsolutno se ne slažem tim jer sam se upravo zbog ekskluziva odlučio na PS3, a ne za X360, no nećemo sad o ukusima.
Držimo se XOne-X360, Gearse, Forzu i Halo imaš i na XOne, ajd mi nabroji koje još ekskluzive vrijedne spomena je imao X360 (meni padaju na pamet samo Tales of Vesperia, Lost Odyssey, Banjo Kazooie i Fable 2).
Realno kz2 , unchartedi i DeS(koji nažalost nisam odigrao ,al sam siguran da je mastrealna igra) su ti na koje mislim. Ovo ostalo se vecinom odigralo ,al nikaj posebno. Recimo meni je infamous bio ocaj od igre ,dok je u usporedbi crackdown bio daleko zabavniji.
Bilo je tu dobrih igara poput crackdowna,dead rising(to kaj je raizdan deset godina poslje ne racunam),ninja gaiden 2,pgr. Plus ove koje si naveo.
To je sasvim dobra brojka ,a ms je fakat zasro sad i trebao bi debelo pojacat ponudu jer ovo nikud ne vodi.
Dosta offtopica...
Realno kz2 , unchartedi i DeS(koji nažalost nisam odigrao ,al sam siguran da je mastrealna igra) su ti na koje mislim. Ovo ostalo se vecinom odigralo ,al nikaj posebno. Recimo meni je infamous bio ocaj od igre ,dok je u usporedbi crackdown bio daleko zabavniji.Zaš si išao u offtopic? Naravno, morao si neš reć, jel. Ko i ja sad. Al eto, opet si dosta toga izostavio sa PS3. I dobro ti je Nexus i rekao. U to vrijeme od 2009 pa nadalje. PS3 je polagano krenuo od 2007. ( Uncharted ), pa do kraja genereacije.
Bilo je tu dobrih igara poput crackdowna,dead rising(to kaj je raizdan deset godina poslje ne racunam),ninja gaiden 2,pgr. Plus ove koje si naveo.
To je sasvim dobra brojka ,a ms je fakat zasro sad i trebao bi debelo pojacat ponudu jer ovo nikud ne vodi.
Dosta offtopica...
Da, MGS IV nije bio vrijedan kupnje. Ma drek igra. I The Last Of Us isto. Fuuuuj. Zaboravio sam spomenut onaj glupi LittleBigPlanet i Journey. Sam još nešto zaboravio?
Ajde sad otvori malo oci ,pa pogledaj da je crnisokol prvi otišo off .Realno kz2 , unchartedi i DeS(koji nažalost nisam odigrao ,al sam siguran da je mastrealna igra) su ti na koje mislim. Ovo ostalo se vecinom odigralo ,al nikaj posebno. Recimo meni je infamous bio ocaj od igre ,dok je u usporedbi crackdown bio daleko zabavniji.Zaš si išao u offtopic? Naravno morao si neš reć, jel. Ko i ja sad. Al eto, opet si dosta toga izostavio sa PS3. I dobro ti je Nexus i rekao. U to vrijeme od 2009 pa nadalje. PS3 je polagano krenuo od 2008. pa do kraja genereacije.
Dosta offtopica...
Da, MGS IV nije bio vrijedan kupnje. Ma drek igra.
O mgs nebi meni je to smece od igre tak da...
Ako ćemo točno, onda je Viper počeo, jel.Ajde sad otvori malo oci ,pa pogledaj da je crnisokol prvi otišo off .Realno kz2 , unchartedi i DeS(koji nažalost nisam odigrao ,al sam siguran da je mastrealna igra) su ti na koje mislim. Ovo ostalo se vecinom odigralo ,al nikaj posebno. Recimo meni je infamous bio ocaj od igre ,dok je u usporedbi crackdown bio daleko zabavniji.Zaš si išao u offtopic? Naravno morao si neš reć, jel. Ko i ja sad. Al eto, opet si dosta toga izostavio sa PS3. I dobro ti je Nexus i rekao. U to vrijeme od 2009 pa nadalje. PS3 je polagano krenuo od 2008. pa do kraja genereacije.
Dosta offtopica...
Da, MGS IV nije bio vrijedan kupnje. Ma drek igra.
O mgs nebi meni je to smece od igre tak da...
A tvoj citat :
Imao sam i ps3 i x360 ,na boxu je bilo manje ekskluziva to je istina,al su bile puno bolje nego ono kaj je ps3 nudio di je bilo samo 3/4 vrhunske ekskluzive.Prvi dio je TOČAN!
Drugi dio ( boldan ) - TO NIJE TOČNO! Ovo si rekao isklučivo ono što si ti igrao. OPĆENITO, PS3 je imao more vrhunskih ekskluziva.
Nije mi jasno kako mozes rec da je Demon's Souls vrhunska igra koju nisi igrao, a MGS IV si mozda igrao i smece je od igre.
Ma dobro sad. Nebitno ekipa.
Daj master smiri se kapilare ce ti popucat,ak hoces dalje u pm.
A modove bi zamolio da obrišu sve moje postove u ovoj temi i mirna bosna :
Daj master smiri se kapilare ce ti popucat,ak hoces dalje u pm.Ja sam smiren. Znam sto pisem.
A modove bi zamolio da obrišu sve moje postove u ovoj temi i mirna bosna :
Nije mi jasno kako mozes rec da je Demon's Souls vrhunska igra koju nisi igrao, a MGS IV si ( mozda??? ) igrao i smece je od igre. Nema smisla.
Braco, pođimo u miru i ostavimo i izostavimo PlayStation iz ovog topica.
Poslano s mobilnog telefona S7
Ajde ok, skuzili smo. Vratite se na temu sad dalje.