Prešao sam prije par dana, save file kaže 75h. Ovo mi je nakon Ni No Kuni, FF VII remake i Torne (koju sam isto "prešao" xD) još jedan jrpg kojeg sam prešao.
Nije da ih igram previše ali volim ih. U ovoj godini mi je plan još preći Xenoblade Definitive edition, Tales of Arise i još jedan (Xenoblade 3 ili FF XII remaster. Htio bi dati šansu i Personi 5-nisam igrao nijednu). Jedan je pod must, dva bi volio, a treći ako se nađe vremena u ovoj godini.
Najveći aduti igre su mi zanimljiva priča (ima kul twistova), prekrasne lokacije, combat kojeg nisam baš usavršio kao moj frend, soundtrack i neki likovi su mi ful prirasli srcu.
Pohvalio bi razvoj priče jer igra počinje kao najobičniji dan za Rexa, a ne spšavanje svijeta. S vremenom se sve to pretovri u nezaboravnu avanturi punu preokreta, akcije i zanimljivih događaja. Od zadnja dva chaptera nisam očekivao baš takve plot twistove i da će igra otići u ful sf mode. No sve pohvale za to. Iako mi je fantasy draži također obožavam sf.
Najdraži lik mi je definitivno Jin. Općenito su svi "negativci" zanimljivi i više manje uvijek ukradu scenu kad se pojave.
Soundtrack izvrstan i predobro mi je što se u bitnim animacijama često pojavljuje main theme. Grafika i lokacije su super, pogotovo kad je igra izašla par mjeseci nakon Switcha. Sudeći po traileru za Xenoblade 3, dali su si još više truda. Inače više mi se sviđa stil jedinice nego ovaj anime look.
Combat je zanimljiv i nije da se lako pohvata (barem ja nisam ali tko mi je kriv kad sam pauzirao tri godine). Bladesi su mi prekul i sve oko njih mi je top.
Neki minusi bili bi :
- Voice acting. Općenito ne volim britanski a ovdje se furaju na njega. Jin ima najbolji.
- Forsiranje sisetina kod Pyre i Mythre (također nisam fan velikih). Npr. neka tužna animacija ili ful napeta situacija, a sise u prvom planu. Daj me nemoj.
- Po meni su priču mogli malo skratiti jer prvih nekoliko chaptera je poprilično sporo. U ovih 75h nije da nisam riješavao side questove ali mislim da se igra ne može preći ispod 65h za prvi put.
- Pokazivač di trebam ići je loše napravljen i znao sam se gubiti ko budala.
- Combat često zna trajati nepotrebno predugo. Pogotovo kad sam podosta veći level od protivnika.
- Nema puno opcija/grana kod razvoja drivera. Kužim da su bladesi bitni i da je fokus na njima ali ne bi se žalio da su mi dali veću slobodu.
Kad na kraju podvučem crtu, mislim da je 9/10 realna ocjena.
Negdje u petom mj. mi je neki plan kupiti prvi Xenoblade i preći ga. Frendu i većini je bolja jedinica, a i meni se čini da je (sudeći po trailerima koje sam pogledao). Tako da se veselim "novoj" avanturi koja me čeka.
Btw uvijek i zauvijek će mi najbolji/najdraži biti Final Fantasy X.