ch 7....koja igra, animacije,borba, blizu sam 90h igre i nije mi dosadno niti imam osjecaj da me igra smara (sjetivsi se Persone 5 i 100h utucenih u nju imao sam osjecaj forsiranja da zavrsim igru i jos ju nisam zavrsio, privremeno odustao)

12 dana kasnije

Upalim danas konzolu, vidim neki mali update za Xenoblade 2... ali što je taj apdejt donio, jao. JAOOOOO!

https://nintendoeverything.com/xenoblade-chronicles-2-update-out-now-version-1-3-0-new-game-plus-and-more/

Odlučio sam ne startati New Game Plus prije onog story DLC-a, ali teško će biti... Teško.

Hrpa stvari, ali ovo me posebno veseli:
Levels can now be decreased at inns, with a corresponding amount of bonus EXP being granted for the number of levels decreased.

17 dana kasnije

presao igru, WOW efetk, epski kraj, u top 5 igara!

Koliko si sati nabio, kolega?

Jesi li dobio ONAJ (da, ONAJ) rare blade? Znaš o kome pričam.
(ja nisam :()

Koliko si sati nabio, kolega?

Jesi li dobio ONAJ (da, ONAJ) rare blade? Znaš o kome pričam.
(ja nisam :()
preko 150h...igram postgame da bih sve bladeove otkljucao, ukljucujuci u TAJ...fale mi 5-6 komada

24 dana kasnije

Popustio sam i naručio Switch, Zeldu i ovo čudo. Morat ću prodati WiiU i Vitu da se oporavim od ovog financijskog stresa no što je tu je.

Pro tipovi ?

Pa baš i ne. Nemam ti neke pro savjete; nije igra teška, jedino ćeš morati možda grindati za neke bosseve, ali to je u pravilu to.

Tutoriale obavezno čitaj prvih 15 sati (lol) da skužiš kako sve funkcionira. U početku će igra biti lagana, ali ti kasnije mogu razvaljivati dupe samo tako.

Drži se ekipe (tima) koji tebi najviše odgovara. Imat ćeš na par mjesta fiksni tim, ali velik dio igre sam određuješ koga vodiš.

Blade-ove imaš obične i rare. Znat ćeš koji je koji jer je svaki rare blade popraćen posebnom animacijom. Nikad obični blade neće biti dobar kao rare; mislim da kužiš što želim reći.

Kada ti se pojavi mogućnost/opcija da počneš rješavati one mercenary misije (ono kad šalješ blade-ove na misije), šalji bilo koga na te misije. Doslovno, bilo koga. Mercenary misije ti ne mogu fejlati nikako. U nekim ćeš biti ''prisiljen'' slati određen tip - samo ženske, ili one koji imaju određeni tip oružja ili neki secondary skill - ali u pravilu nije bitno koga šalješ jer, ponavljam, misije ne možeš fejlati.

Obavezno čitaj opise skill-ove koje blade-ovi imaju te kako ih dobiti.

Rješavaj side quest-ove čim postanu dostupni. Neke možeš riješiti odmah, neki se produlje gotovo do samog kraja. Nekad je nagrada novac, nekad rare blade. Ako žuriš kroz igru, nekakvih 50 sati ćeš imati. Jebavaj okolo i natući ćeš preko 100 samo tako. To je igra u kojoj se gušta.

Bacaj se u salvage kad god ti se pruži šansa. Možeš dobru lovu sakupiti tako.

EDIT:
Vidiš, ja pak planiram kupiti Wii U i da konačno odigram Xenoblade Chronocles X (odnosno igru od 150+ sati) na konzoli, a ne na jebenom emulatoru.

Da si se ranije javio posudio bi ti i igru i konzolu, ja san utukao preko 200h u X.
Sad me hvata dječačko nestepljenje do ponedjeljka.

Imam je od prvog dana, frende.

Igru. Neotvorenu.
Konzolu ne. ,)

Kupit ću tu prokletu konzolu jednog dana. Moram i Tokyo Mirage Sessions nabaviti/odigrati.

I Monster Hunter 3 Ultimate  *)

Xeno
Zaboravio sam reći - nemoj koristiti Toru u borbi. Njegovi blade-ovi imaju usran sustav apgrejdanja koji traže od tebe da igraš jednu iritantnu mini igru.
Čim se pojave novi party memberi, otpili ga.

https://www.youtube.com/watch?v=YEsNosUJEnU&index=24&list=PLIpqsKgkQEvMUFbngp-GbW1JwDGXnxcm9

Uživaj!

Xeno
Zaboravio sam reći - nemoj koristiti Toru u borbi. Njegovi blade-ovi imaju usran sustav apgrejdanja koji traže od tebe da igraš jednu iritantnu mini igru.
Čim se pojave novi party memberi, otpili ga.

https://www.youtube.com/watch?v=YEsNosUJEnU&index=24&list=PLIpqsKgkQEvMUFbngp-GbW1JwDGXnxcm9

Uživaj!
tora je najjaci lik....s torom ladno skidas legendary monstere i to u 1 borbi

Nemaš ti pojma, kolega. Znam ja zašto ti njega imaš u borbi - zbog Poppi Qt Pi. xD

Nemaš ti pojma, kolega. Znam ja zašto ti njega imaš u borbi - zbog Poppi Qt Pi. xD
loool...no...samo prouci malo lika pa ces vidjet, sa njime SVE comboe mozes izvodit

Jučer 8 sati u komadu igrao, to mi se desilo zadnji put sa Dragon Quest VIII 2006. godine...

7 dana kasnije

27/04/ stize novi upadate te novi rare bladeovi :)

https://gematsu.com/2018/04/xenoblade-chronicles-2-version-1-4-0-update-launches-april-27-adds-two-new-rare-blades

Došao sam s posla, ručao, odspavao jer sam bio krepan, ustanem i onako krepan čujem se s frendom koji mi je tu istu vijest prenio! Koje naglo buđenje!

Ubacuju T-elos u igru!!

I pazi još ovo:
On and after your second playthrough, Traveling Bards will be able to exchange EXP for Poppi Parts.
Fak jes, konačno motiv da koristim Toru u borbama.

Starting in May, we plan to add new quests, as well as even more new Rare Blades, challenge battles, an “Extreme” difficulty mode, and more for users who purchased the Expansion Pass.
Još bolja vijest! Nova težina!
Daj mi samo reci, koliko uopće košta Expansion Pass te da li se to još uvijek može kupiti? I ako kupim, da li ću dobiti sve ono što su prijašnji kupci Expansion Packa dobili? Ovo možda zvuči k'o bedasto pitanje, ali šta ja znam, možda je to nešto kao Day 1 edition i samo vrijedi za one koji su prvi uzeli. Bolje da pitam.

Veigue  da, kupi bez beda, i SVE ti se otkljuca do danasnjeg dana :)
cijena je oko 29.99 eura

5 dana kasnije

Nisam već dugo pisao po forumu, još od Reboota pa eto da se malo i ja uključim u raspravu povremeno. S obzirom da se igra Xenoblade 2 di boljeg mjesta nego ovdje! :)

Moji dojmovi zasada nakon cca 90h:

PRIČA

Na chapteru 6 sam pa ne mogu dati konačni sud, ali dojam zasada je da je dovoljno zanimljiva. Nije onaj scope koji je imao Xenogears i Xenosaga, vidi se da je daleko manje ambiciozna i da je malčice više gađana mlađa publika.

MUZIKA

Šta reć, Mitsuda opet sabio. Soundtrack se već prednaručio iz Japana te se naveliko sluša kad god se stigne na PC-u dok se CD ne izda. Puno je odličnih skladbi ali glavna tema je jednostavno nevjerojatna, ima više verzija ovisno o sceni i svaka je fantastična na svoj način. Ovo će se dugi niz godina vrtjeti skupa sa skladbama iz prijašnjih igara.

GAMEPLAY

Odličan, zarazan, jako kompleksan, zahtjevnan i rewarding. Čak i 5 mjeseci nakon izlaska igre ekipa otkriva nove stvari, nove bonuse, chainove i sitnice za koje se nije znalo. Puno je načina za dobiti borbu, puno strategija i to mi je velik plus. Kad se sjetim onog držanja kruga u FF XV ovo je 10 razina iznad. Svaka im čast!

OSTALO

Svijet je predivan, lokacije su ogromne i raznovrsne. Ima puno toga za istraživati i užitak je kad je takav svijet. Također bih pohvalio reference na Xenosagu i Xenogears, baš su par puta poletjeli leptirići u trbuhu :)). Nadam se da će ih još biti!

MINUSI

E sad par minusa koji me smetaju.

Dizajn likova, ne mogu shvatiti čemu tolke sisurine i guzice? Pyra, Dahlia i još nekolicina njih, jednostavno su pretjerali. Kako uzeti scenu za ozbiljno kad usred scene kamera zumira u sise? Kad se sjetim onih dizajna iz Xenosage, Kos Mos, Shion, itd...srce me zaboli. Malo su pretjerali s tim.

Voice acting, užasan. Ne mogu vjerovat da su igre kao Star Ocean, Xenosaga, Final Fantasy X, koje su skoro 15 godina stare imale daleko bolji voice acting. Mislim da je ovdje krivica Nintenda. Mythra, Malos, Rex, Patroshka, Nia svi užasno zvuče i dodatno narušavaju samom dojmu igre...probao sam japanski ali me vrištanje Tore jednostavno ubija.

Prezentacija u par narata je užasno cringy, a mislim da je to opet vezano za voice acting. Nekako mi je teško scene doživjeti kad likovi urlaju, a ništa se posebno ne zbiva na ekranu.

Noponi, cijela ta spika sa Noponima mi je užasna. Nit je slatko, nit je smiješno te dodatno narušava ozbiljnosti priče.

Stvari poput GACHA sistema i slično me ne smetaju iako se ekipa masivno buni na to. Ne bi mi ni bilo fora da se svaki Blade može lako dobiti, ovako ipak daje zanimljivosti i dugotrajnosti igre + svako će morati malo drugčije igrati igru ovisno o Blade-ovima koje ima u inventaru.

Sve u svemu, jako jako dobro, šteta radi tih nekih stvari ali nema veze, samo neka poprave u idućoj igri! :)

E da, i Season Pass sam uzeo, ima stvarno korisnih stvari, među ostalom i misija, makar najviše sam uzeo radi Story DLC-a i supporta Monolithu.

Inače veliki sam fan Xenogearsa i Xenosage pa prirodno moram i nekakvu kolekciju imati, evo par slikica. ;)

I ovo sam piknuo iz Japana, sa Xenogears 20th Anniversary koncerta se djelilo za Solaris sjedala, nije bilo jeftino al Bože moj...

Već duže se šuška o Xenosaga Trilogy HD, već par godina, i sam sam vrlo aktivan u tom pokretu na Twitteru, Instagramu i slično. Pod zadnje su se dogodile neke bitne stvari iz kojih se da naslutiti da bi napokon trilogija mogla zaživjeti ove godine...držmo fige!

Uz to bih dodao da Square Enix pod zadnje jako puno pažnje daje Xenogearsu što je pomalo čudno, znam da je 20 godina igre al opet, za jedan naslov koji nisu fermali toliko dugo vremena, sad odjednom rade koncerte, reizdanja audio cda, figurice...miriše na neki HD port!

Inače za one koje zanima:

Revival CD (fantastičan je, uz muziku se vrte scene iz igre): https://store.eu.square-enix.com/eu/product/476297/xenogears-original-soundtrack-revival-disc-the-first-and-the-last-blu-ray-disc-music

Možete ga importati iz Japana kao ja ako vam se neda čekati, jedini je rizik od carine.

Fei Figura: https://store.eu.square-enix.com/eu/product/470881/xenogears-bring-arts-fei-fong-wong

Pre! *)

Dug post, čisto da nadoknadim odsustvo! :))

Još si moraš kupiti Xenosaga I & II za DS. Japanski, naravno.

Koji su to moroni. Preskoče jedinicu, i onda izdaju dvojku u Europi. Znam da sam ju vidio u Algoritmu, a mislim da je i kolega Gameslord posjedovao (ili još uvijek posjeduje) istu.