Konačna ocjena: 9.5/10
O kako li sam sretan što mi na Switchu stoji ova igra da je igram nakon Octopatha
Prvi dio mi na Wii-u mi je bio jedan od remek djela i pomeo je konkurekciju u to vrijeme a i dalje. Znači ovaj je kao i prvi dio, ili bolji? Ne želim ništa spoilat, nisam čitao nikakve review-e, baš ću fresh minded uletit u igru.
Imaš par stranica iza cijelu recenziju moju. Igra je odlična, definitivno ima svojih problema, sad je samo pitanje koliko si tolerantan, a poznavajući tebe mislim da te neće smetati + vjeruj mi, ovo je jedna od onih igara koja je nakon svih silnih update-ova daleko ugodnija za igranje tako da možda i bolje da je nisi igrao Day 1.
Što se tiče 'problema', vidi se da su Monolithove igre tokom ovih 20 godina izgubile na ozbiljnosti. Prisjetimo se samo Xenogears, Xenosaga trilogije, pa ajde, čak i Xenoblade prvi dio (X nisam igrao), to su sve igre s teškim tematikama i kompleksnim pričama.
Xenoblade 2 ima odličnu priču, vrhunsku, međutim voice acting, polu gole ženske s ogromnim sisurinama, puno cringy scena često puta naruše doživljaj. Točno se osjeti da su htjeli zahvatiti mlađu/anime publiku.
Druga polovica igre je puno bolja, jer se navikneš na sve to, a i priča postane puno zanimljivija.
Off topic, iako mi je rođendan tek za mjesec dana, best frend me iznenadio s jednim prekrasnim (neočekivano rare) darom, i moram to podijeliti s vama! :))
ALTER PRESENTS MECHANIC MODEL COLLECTION XENOSAGA III KOS-MOS VER.4
Danas ću se imat s čim igrat, sva ta oružja! <3