Onaj dunkeyev video koji sam stavio i u kojem lik kaže da i nakon 16 sati igranja dobiva tutorial nije zajebancija. Stvarno ih na početku ima. I borbe su lagane. Ali te tamo negdje oko chaptera 4 igra počinje lagano šamarati po faci, k'o da si ženska sa eFukt-ovog videa, pa ćeš malo bolje morati pripaziti na skill-ove i, najbitnije, HP. (Tim više što se u borbi ne liječiš sa predmetima.)
Ako misliš da će auto battle sve umjesto tebe rješavati, varaš se.
Činjenica je da su borbe dugačke jer, kao što i sam kažeš, ovo nije Tales. Tamo završiš neke encountere i za 3 sekunde, pa ti je onaj results ekran dulji nego i sama borba.
Jedina prednost koju ćeš kasnije imati, pod uvjetom da je tvoj level veći od levela protivnika (a to ćeš postići ako rješavaš sve quest-ove koji ti se nude, jer EXP nakon borbi i nije tako velik), je ta što te velika većina protivnika neće napadati kada prolaziš pokraj njih. Ali da će ti neke borbe raditi probleme, posebice one u side quest-ovima, hoće.
Xenoblade 2 nije teška igra, ovo definitivno nije Dark Souls (lol), ali i nije baš tako lagano. Umro sam više puta u ovoj igri nego u Personi 5 gdje sam igrao na hard.
Trenutno chapter 9 i 135 sati iza mene. Satnica će mi biti 150 sati, sigurno.
I još uvijek nemam KOS-MOS rare blade. :(