Za sada su dojmovi jako pozitivni.
Imate čak i brojač koliko igrate, zaista epski da su to stavili i svaka im čast na tom pothvatu.
Priča je valjda ok, za sada bježim okolo i lovim monstere.
Jako jako dobar početak i muzika.
Baš likovi ostavljaju dojam čojstva, bratstva i junaštva što su osnovne karakteristke svakog autohtonog
hrvata pa je to još jedan ogroman plus.
Možete se lako poistovječiti s njima, ima za svakog ponešto.
Jer su koliko su isti toliko su i različiti.
Primjerice, Prompto je karakter tipičnog hrvatskog studenta, osrednje lijen ali pametan, Ignis
je birokratski tip, istovremeno tajanstven i voli iskorištavati svaku priliku.
Pitao me da mu pomognem doručak spremiti, neposredno nakon pravog početka igre.
Gladio je karakter pravog hrvata tj. dalmatinaca-slavena, ogroman i muževan.
Uz razliku da ovaj voli raditi i nije dlakav ali ok japanski štih je to pa su svi izdepilirani.
Kao Bruce Wayne u Final Fantasy.
Najkorisniji lik, tokom borbe non stop izdaje naredbe i viče na drugove, drži red, rad i disciplinu.
Dobar je savjetnik.
Noctis je ko Noctis, princ ali ne ostavlja takav dojam, čini se da je lik izgubljen i zapravo nezna kako bude sve ispalo, baš se vidi da ga to jako muči i nervira ali ne pokazuje.
Ono što me iznenadilo je da trofeji iskaču svako toliko, nisam igrao 15 minuta a već 5 trofeja s time da prvi padne nakon prvog pokretanja igre(nakon cutscene).
Grafika je velebna ali igram na Light mode pošto na drugoj ima imam problema sa frame pacingom ili stuteringom.
Nebi rekao da frejmovi padaju ali lagano trzucka i primjeti se, nisu konzistentni.
Nadam se patchu.
Igram na PS Pro te se čuje da ga dobro iskorištava pošto mi hoće poletjeti(ne doslovno)
Borba mi je ok, ima dosta varijacija i kombinacija, oružja, spellova, pokreta.
Ne možete na sve neprijatelje sa jednim tipom oružja jer nisu efektivna na što vas igra upozori
u tutorialu protiv Gladia.
U tom tutorialu mi je bilo smiješno da bacim fire spell na Gladia i sad on ostane unutar plamena i svaki put kad bi mu se približio gubim health logično jer i mene zahvati.
U pravoj igri za sada nisam naišao na takav problem jer su monsteri divlji pa trče i skaču okolo.
Jedino mi warp nije baš smooth kako sam mislio da će biti.
Često se Noctis primi za dio koji ne želim kad brzo naciljam i pritisnem.
Budem napisao kad dalje odigram ali baš mi je teško shvatiti kako je IGN dao 8.2 ocjenu?
Jako teško jer iako igra nije savršena vidi se trud i kvaliteta i to jako.
Nemam pametan komentar na to.
I to dolazi od nekoga ko nije fan Final Fantasy a igra mi je super.
Trolaju jako.