Lockdown će ti netko morati objasniti jer ga ja nisam previše koristi. Saka kitu.
Što se Compendiuma tiče, evo ti full (jako dugačko) objašnjenje.
Kada dobiješ novu personu, ona se automatski registrira u Compendium. Isti tren. Nebitno da li si ju dobio u borbi, preko fusiona ili sasvim desetog načina. Registrira se odmah. I registrira se prvi put sama, a poslije ti možeš overwrite-ati ako želiš.
Što sam htio reći time?
Persona koju dobiješ u borbi možeš dobiti i fusionom (logično), no kako confidanti daju extra EXP tebi će taj extra EXP tokom fusiona ponekad pomoći da dobiješ još poneki skill koji nebi dobio sa personom koju recruit-aš tokom borbe.
Evo ti jedan primjer; Jack Frost. Ja se iskreno ne sjećam gdje se može naći (tj. u kojoj palači) i na kojem je levelu, ali recimo ovdje
http://www.ign.com/wikis/persona-5/Jack_Frost
možeš vidjeti da su mu 3 defaultna skilla Baisudi, Bufu i Ice Break, dok ostala 3 (Mabufu, Rakunda i Freeze Boos) dobiva na određenom levelu (12, 13 i 15 u ovom slučaju).
Znači, po nekoj mojoj blesavoj i napamet rečenoj teoriji, rekao bih da je Jack Frost kojeg recruitaš negdje na levelu 10 ili 11, ima ona 3 defaultna skilla i 3 zaključana, no ako ga ideš dobivati preko fusiona i extra EXP ga digne na level 13, dobit ćeš sa njima i ona 2 dodatna skilla (Mabufu i Rakunda). I, naravno, ako koristiš fusion, moći ćeš prenijeti neke skillove sa ''roditelja'' (tj, persona koje si kombinirao), pa je to još jedan od razloga zašto je fusion daleko bolji od običnog hvatanja persone.
Ponavljam, Compendium registrira onu personu - u ovom slučaju Jacka Frosta - kojeg si prvo dobio. To znači da ako si ga dobio preko fusiona i kasnije ga izbacio iz ekipe ili ga koristio za fusion/sacrifice u kreiranju nove persone te potom opet recruitao Jacka Frosta (bilo ''hvatanjem'', bilo fusionom ili nečim drugim) compendium će i dalej zadržati one stare podatke tj. podatke od prvog Jack Frosta kojeg si dobio.
Zato tu imaš onu opciju ovewrite (ili je register, ne sjećam se točno) gdje ćeš ''stare'' podatke zamijeniti ''novima'', tako da ako si neku personu dugo trenirao i dobila je jeben skill, a tu personu moraš iz nekog razloga koristiti u fusionu, ti ju prvo registriraj pa ćeš ju uvijek moći ''povući'' iz Compendiuma.
Nadam se da sam bio jasan. Ako ne, jebiga. :(
Ova mehanika je u svim SMT/Persona igrama, btw.