Već je nekoliko puta dokazano da meni bolje ide pljuvanje nego pisanje hvalospjeva (ispada ili previše patetično, ili neuvjerljivo, a čak i kad je istinito i s dušom napisano, ljudi to ignoriraju), tako da ću ovo svesti na minimum.
Igra je odlična.
Postoje igre koje su remek djelo od prve do zadnje minute (Lunar SSSC, Grandia 2), postoje igre koje počinju dobro ali dosade (Final Fantasy IX), postoje igre koje ne valjaju nikako (sve što Gust napravi), a postoje i one koje, valjda zbog krivih očekivanja koje imamo, popljujemo i ne shvaćamo kakva su remek djela dok im ne damo drugu šansu (Breath of Fire: Dragon Quarter). Naravno, sve navedene igre nisu neku opće prihvaćene činjenicee i nešto po čemu se ravnamo, već samo moje mišljenje. Persona serijal spada u ovu zadnju skupinu.
Nikad nisam volio serijal, ali ono zbog čega sam promijenio mišljenje, i mislim da sam to već spomenuo par puta, je bila igra Persona Q. Old skul dungeon crawler, odličan kao takav, ali svidjela mi se ta neka komunikacija među likovima, povremeni šaljivi trenuci i zbog toga sam odlučio dati serijalu još jednu šansu. Vjerojatno najveći preokret (change of heart, ako ćemo tako) se desio krajem prošle godine kada je kolega Icek™ prodavao PS TV za tako sitnu lovu da je bio grijeh propustiti to. Vidim Persona 4 Golden an Storeu samo 70 kuna, ajmo joj dati šansu, kad ono - odlična igra!
P4G ima skor od 93/100 na Meti. Igra stara preko 10 godina - riječ je o PS2 portu sa par izmjena - ima tako visok skor. Da li je ta ocjena pretjerana i previsoka? Za jedan port možda i jest, no to nije bitno. Bitno je samo to da sam nakon finalne animacije pomislio ''pa daj mi još jedan dan, nije valjda igra već gotova''. Već je gotova, a u njoj nabio skoro 100 sati. Po svemu sudeći, tako će biti i ovdje.
Završio sam 2. palaču, iako još nisam došao do deadlinea, i već imam 30 sati. Naprosto obožavam Gun skillove; taj sam build imao i u SMT IV Apocalypse. S obzirom da planiram popuniti barem 30% Persona Compendiuma prije 3. palače, jasno je da ću u ovoj igri provesti jako puno vremena. Shvaćam da nekim ljudima može ovo dosaditi, a i (relano) priča nije zanimljiva kao u četvorci (misteriozna ubojstva su ipak misteriozna ubojstva, jelte), ali meni ne. Tek sam se sada ''nabrijao''.
Where have you been?
Been searching all along
Came facing twilight on and on
Without a clue
https://www.youtube.com/watch?v=oeSyAgUvwHI
Ova stvar ne ide iz glave.
U Zeldi sam nabio preko 80 sati, a story DLC tek dolazi, u Personi 5 ću nabiti sigurno isto toliko, Fast RMX u online-u je živa bolest, vjerujem da je Mario Kart isto takav, a Nier (za kojeg još uvijek ne mogu vjerovati da je napravljen, budući da se prethodnik slabo prodao) i Horizon tek trebam igrati. Makar da, neznam kog vraga čekam s tim Nierom; pa ja sam jedini bio nahajpan na tu igru ovdje. :(
Fast RMX će ostati u sjeni ovih velikih naslova (što je tragedija s obzirom na to što nudi u svojih 800-i-nešto MB koliko je velik), a sve druge su debeli kandidati za GOTY.
...a kad se sjetim samo da sam krajem prošle godine cvilio da sam izgubio volju za gejmanjem. lel