Oduševljenje Personom 5 je neizbježno, bila ti ona prva igra u serijalu, ili peta. Drago mi je da je napokon igraš, Veigue.
Vjerujem da si se već snašao, a vidim i da si dobio odgovore na ona tri pitanja, ali imam ti želju napisati i neke svoje savjete.
Dakle, što se tiče vremenske prognoze... Za razliku od nekih prijašnjih igara iz serijala, ovdje vrijeme igra najmanju ulogu. Osim random dana kada ti na Tv-u kažu prognozu, ne postoji drugi način da dođeš do tog podatka. Vrijeme je zapravo bitno jedino radi stvaranja posebnih monstera u Mementou (doduše postoji vrijeme koje posebno može utjecati na jedno od najjačih monstera u igri, ali pustit ću ti da otkriješ sam), također je "bitno" zbog posebnih napitaka i kruha koji se poslužuju samo kišnim danima, pa zbog bathouse-a koji daje poen više na charm kad je kiša, kad učiš dok pada kiša itd. ali to su sve nijanse.
Što se tiče samog Mementa, mislim da si već spomenuo da igraš na hard, pa vjerujem da je kod tebe malo drugačije i teže isplanirati raspored, ali ja sam na easy gomilao requestove i odlazio možda dva puta mjesečno u taj Memento i bio sam u redu. Tebi je bitan za grindanje pa te kužim. Uglavnom, možeš istraživati koliko hoćeš, dapače, poželjno je. Sve dok ne čuješ zvuk lanaca. (akhm, khm, kh)
Što se tiče slobodnih večeri nakon Mementa ili Palača, na to zaboravi dok ne dođeš do jednog od najkorisnijih Confidanata u igri koji će ti to omogućiti. Već sam pisao ranije da je zbog tog ograničenja i dizanja skillova u početku zgodno imati najbolje preparate za biljku u sobi, jer je nekad sve što možeš napraviti upravo to; brinuti se o njoj. (+ 3 na Kindness) I kad pošalješ Calling Card jedino što tu večer možeš je raditi alat, pa se trudi to iskorištavati. I svaku nedjelju imaš napitak u Underground Walkway (Shibuya) koji daje poen na skill, a radnja je koja ne oduzima vrijeme. Eto.
Što se tiče ovog tvog zadnjeg posta, i ovog dijela o Personi 4 - moram se osvrnuti. Točno se sjećam tog vremena kad je Persona 4 izašla na PS2, prvo je Reškovac nahvalio u Gameplayu, a onda mi se najbolji prijatelj jedan dan stvorio na vratima, dao piratski CD u ruke i samo otišao. Nikad neću zaboraviti da sam Playstation 2 morao tražiti i vaditi iz ormara jer je igra izašla skroz kasno, već sam imao i Xbox360. Tih nekoliko noći u tjednu neću nikada zaboraviti. Svaku noć sam sjedio na tapetu dnevnog boravka i svake večeri sam bio sve uživljeniji i sve bliže i bliže televizoru da sam u jednom trenutku skoro završio u njemu kao i igrin protagonist. U mojoj glavi Persona 4 je 10/10 igra, jedna od najdražih ikad i to se nikad neće promijeniti. Iako se slažem sa ovim tvojim početnim dojmom i dijelom u kojem kažeš da je priča pomalo dosadnjikava i nije kao misterij četvorke - samo čekaj. Siguran sam da ćeš se do kraja igre složiti sa mnom da je petica za klasu bolja igra u svim segmentima.
A sad ono zbog čega te najviše cijenim. Iako si često cinik, kontraš i ignorant, sad si izabrao stih iz igre koji me proganja od kad sam je započeo. Ovo me taklo i zbog toga te moram voljeti. Sad bez zajebancije, iako sam danas neočekivano sretan pa pišem svašta, cijenim te kao člana, drago mi je kad napišeš poveći JRPG post i želim ti da guštaš u igri. Ne samo ti, nego svi vi koji je igrate.
Ja ovu igrinu epsku završnicu dočekujem sa nogama na stolici kao L. iz Death Note-a i slavim Personu kao nikad prije. Ova igra je moj GOTY, ali tome nikad nije ni bilo mjesta sumnji.
I za kraj, da se ne svađate (jer jednom kad završite igru to će biti najbitnija stvar), napisat ću samo ovo.
Makoto Nijima.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=QOngRDVtEQI