Došao sam do Episode 35.
Ovo je definitivno drukčiji MGS, prvenstveno zbog koncepta open worlda, no to nipošto ne znači da je loš MGS. Gameplay sam već nahvalio dovoljno. Cutscena ima manje nego u prijašnjim nastavcima. Unatoč tome, kad se pojave, odlični su i stvarno je užitak gledati interakciju likova poput Kaza, Ocelota ili Skull Facea. Za igru koja govori o jeziku i riječima, Snake ih baš ne voli... Stvarno rijetko govori, ali kad govori - odličan je. Sutherland je odličan glasovni glumac, stvarno sjajno prenosi emocije.
Iznenadio me brz kraj XOF-a. Isto tako Skull Faceov monolog, koliko god dobar bio, mogao je biti bolji da Snake zapravo sudjeluje u njemu. Čim sam vidio da jedna epruveta parazita nedostaje, znao sam da je netko na MB zaražen, sad je i potvrđeno da je to Quiet. Code Talker je jako interesantan lik, nadam se da će se još pojavljivati do kraja. Boss i Kaz ubijaju Skull Facea - stvarno odlična scena. Sama misija izvlačenja Code Talkera je fenomenalna. Predivno okruženje, kuća koju nisam očekivao tamo i napokon neki odgovori.
Veselim se ostatku, no rješavam podosta side opsa kako bi skupio GMP za razvoj različitih stvarčica. Wormhole je trenutno razvijen, stiže i bandana, a Brennan bi uskoro mogao dobiti prigušivač, što me stvarno veseli
Još bih samo nadodao da sam prema pisanjima očekivao stvarno manje cutscena i manje osjećaja, ali nisam ostao razočaran. Ima ih i odlične su, samo što je drukčiji omjer same priče i gameplaya pa se na tome možda gubi utjecaj.