MGO je (ocekivano) ludnica.
Citav OST iz sage se moze odabrati prije svakog meca.
Koji gust je igrat uz MGS2 plant ili tanker OST.
E to to, onaj theme iz MGS 1 pa kad krene u zadnjoj minuti, aaaaa
Inace jos sam malo razmisljao o priči i endingu
Mislim da mi je ovo među top krajevima iz cijele metal gear sage sto vise razmisljam o tome. Nekako kombinira sve ono sto su ostali krajevi imali u jedan, neznam kako bih to rijecima opisao, a opet odskače cijelu dimenziju od svakog od tih krajeva.
Dosta me podsjeca na film Shutter Island, kad ga pogledas drugi put skuzis da je svaki dijalog filmu, od početka do kraja namješten, tako i ovdje. Od pocetka je jasno da je Ishmael - Big Boss - kul potezi, humor, one lineri, a Venom Snake je upravo onakav kakvog je član Solid opisao - ponaša se onako kako misli da bi se trebao ponašati i cijelo vrijeme osjeca da je nešto "out of place".
Isto tako je i nama igračima, kad se sjetim kako mi je bilo čudno kroz CH1 da lik koji je bio hodajuća karizma u prethodnim nastavcima, sada većinu vremena šuti i nekako je nesiguran u sebe - a opet u nekim scenama se otvori i postane opipljiv.
Također Ocelotovo ponašanje i uopće prisustvo na bazi cijelo vrijeme je jasan znak da nešto ne štima, jer realno, svi znamo kakva je to špijunčina i manipulator. On nam uvijek govori da je na kraju sve na nama - svaka odluka i podržava nas u tome, dok je Miller s druge strane nezadovoljan i većinu vremena ljutit na Venoma - ne toliko zbog toga što se ne slaže sa odlukama, već zbog toga što zna da to nije njegov drug, Big Boss.
Sviđa mi se što je ostavio kraj i priču otvorenu interpretacijama, a opet ju je zatvorio u full circle.
Vidim da po netu kruži jednak, ako ne i veći broj teorija kao i prije izlaska igre o eventualnom CHAPTERU 3 i Hayteru i šta sve ne.
INB4 KojiPro je radio istovremeno na MGS V i MGS 5 : OGRE u kojem upravljamo stvarnim Big Bossom.