Kompletno novi set likova je smetao apsolutno svima.
Ne. Nemam pojma ko su ti svi, jer dok sam ja igrao ovu igru nisam imao konekciju u kuci i jos dugo vremena nakon toga. U to vrijeme sam se doslovno osjecao kao da sam osvojio svijet kada sam zavrsio igru koliko sam bio zadovoljan i sretan. Nisam imao pojma sta ko misli o igri, a ovo sto danas naknandno padobranci i djeca pisu/pricaju sve i svasta to mene apsolutno ne zanima.
Ne znam hoće li vam onda bit žao kaj ste prvi prolaz kroz igru proveli tražeći njene mane.
Nemoj me pogresno shvatiti, ali ova recenica meni koji ima 182 sata igre i 97% completiona apsolutno nema smisla. Vjerujem da to dovoljno govori u prilog koliko sam uzivao u ovom nastavku. Igru sam proveo uzivajuci u gameplayu maksimalno, a mane nisam morao traziti. Mane se vide iz aviona i bio bih malouman da to negiram, ali unatoc tome ovo je igretina i tu nema rasprave. Meni, kao osobi koja je nedavno pobacala sve igre iz kuce u kantu za smece (sve osim MG serijala), ne treba predugo da analiziram igru iz serijala uz koji sam odrastao, serijal po kojem pamtim sve zivotne periode bolje nego njih same. Medjutim, nema smisla pisati hvalospjev bez ikakvog opravdanja.
Ako neka igra zasluzuje hvalospjev to je Metal Gear Solid (PSX). Bas maloprije na YouTube-u neke dijelove iz tog remek djela i odmah cu ga poceti igrati, samo da kompletiram ovu igru i da je vratim na policu. Pozelio sam sustinsku igru.
Hoćeš reći da si kad si igrao dvojku uživao u Raidenovoj plavoj kosi, patetičnim predugim razgovorima sa Rosemary, Cyborg Ninji koji je ispao ženska sa dlakavim pazuhima...
Nemoj me nasmijavat. Svi fanovi MGS-a su prešvikali na to.
Pa globalna mržnja prema Raidenu je trajala skoro do izlaska četvorke, a neki još dan danas ne podnose njegovu pojavu.
Naravno nije da su svi sad mrzili igru odma, al SVI su bili nezadovoljni u početku.
Sama činjenica da su svi očekivali Snakea, a dobili Raidena je automatski pokrenula negativne emocije kojeg god intenziteta one bile.
Kad nešto očekuješ, a ponudi ti se nešto drugo, naravno da ćeš biti razočaran. To se dogodilo sa dvojkom, a bogme i sa TPP-om.
Dvojka je prerasla iz crne ovce serijala u punokrvni nastavak koji neki čak smatraju i najboljom igrom serijala, a mene strah da TPP neće dobiti tu šansu jer je zadnja igra i kao takva mora snositi sve negativne stvari koje joj se pripisuju jer neće biti nastavka koji će ju označiti onakvom kakvom zapravo je.
I zato mi nemoj pričat da si bio zadovoljan sa dvojkom od početka jer to je laž.
Osoba kojoj je Metal Gear Solid najbolja igra u serijalu nikako nije mogla prihvatiti iz prve sve promjene uvedene u dvojci.
renda
Gameplay foruma nije bilo kad je izašao MGS2.
EDIT: samo da nebi bilo sad opet gluposti.
Nikad MGS2 nije bio loša igra, kao što nije ni MGSV.
Ja samo želim usporedit stvari koje smetraju ljudima iz MGSV sa MGS2 jer to je isto.
Dok su nam smetale tada ne znači da će nam smetat kasnije.