Gaming Tech Talk
- Uređivano
Rise izgleda vrhunski dan danas.
Isto kak Crysis 3, baš jedan ytber uradio vs. video.
Ovo što je tuhy napisao za TLOU 2 u drugoj temi stoji, postavio je neke standarde ali uzmimo u obzir da se igra vrti u 30 frejma, tako da nije teško nabiti grafiku. Navodno su ga radili 7 godina.
Igra tu ulogu i dobro pogođen dizajn levela, art, naglašene boje kao u Unchartedu.
Došlo je vrijeme da se neke stvari kažu kako jeste. GRAFIKA JE BITNA, danas to prodaje konzole, igre, svaki reveal demo samo gledaju grafiku.
O grafici se priča, piše, raspravlja, zato izlaze nove konzole, nvidija i amd izdaju grafičke...
Vidim baš licemjerje u drugoj temi, naročito od strane PS fanatika, odjednom sprdačina za Halo.
Sad je grafika, zamislite BITNA.
Microsoft treba kritizirati, mada mislim da će Halo prodati više nego TLOU 2.
Žalosno? Da jeste, nekad smo gledali gameplay i bili veseli, baš me bolio k u koliko poligona Solid Snake je urađen.
Ili Spyro, Crash.
Međutim vremena su drugačija i tako to valjda mora biti.
Samo kič, reklama, eksplozije uglavnom.
Isto za filmove, serije, glazbu(tu ide i golotinja obavezno)
Zna se desiti da u svemu tome ispliva neki pokušaj vraćanja na old school staze poput Death Strandinga, koji objedinjuje izuzetan gameplay i grafiku ali zbog repetitivnosti prolazi nezapaženo.
Developeri vide što gameri žele(vizualni spektakl) pa nek se djeca vesele!
chono7 Ovo izgleda nekoliko puta bolje od God of Wara! Ne kuzim zasto se Cryengine ne forsira vise. Doslovno jede bilo sto na trzistu danas
Šta nisu devovi pričali da je jako loše dokumentiran i da je dosta loš Crytekov support? Slično ko i Frostbite. Ali da, šteta, da su više uložili, bili bi jači od UE.
Da su više uložili i ostali dosljedni prvotnoj viziji studija propali bi jer nema konfiguracije koja vrti takva čuda.
@pravednik ima, samo ovo bi guralo PC hardware big time.
@weky tako nesto, citao sam o tome davno, ali je isparilo
Kad god igram nešto u CryEngineu baš uživam u skoro svakom frameu, ima taj meki, detaljan look sa lijepim animacijama. UE je isto jako lijep ali mi character modeli nisu dopadljivi. A onaj engine od id Techa da ne pričam, prva liga.
Gaben je progovorio i rijesio sve nedoumice. Novi xbox je bolja konzola od ps5
To je jasno ko dan i bez Gabena.
@fensisuperstar mozda ti previse polazes nade u Navi, a ja u Ampere. Medutim, zadnji leak za Navi govori da ces se razocarati u smislu skoka performansi.
Ali bas to, svaki tjedan malo na jednu, malo na drugu stranu.
Heat ako AMD ne poradi na driverima svakako su izgubili.
To im je rak rana generacijama, imaju solidan hardware ali software...
- je mjesec, sad bi u narednim tjednima vrlo brzo trebali saznat konkretno kako stvari stoje kada jedni i drugi službeno pokažu što su napravili.
Evo vam jedan portret lorda GabeN-a da lakše prebrodite nadolazeće tjedne
- Uređivano
moorelawisdead kaze i sam da sad sve više fejk rumora izlazi. sa time koliko je lik dobio informacija pravih od nekih ključnih ljudi zna čovjek iz daljine skuzit fejk. mada sve mi se čini da nvidija i amd namjerno šire krive rumore. od početka znamo da je TSMC odjebo nvidiju i da uzimaju od samsunga a sad dolaze informacije kako top tier 3080 i 3090 imaju tsmc čipove. mogućnost broj 2 je da nvidija i amd surađuju na širenju rumora atm i samo dižu hajp. vec mi se ne sviđa onaj early rumor da u trenutnoj seriji neće biti ssd pogon za grafe kao što plejka ima. To je dealbreaker za mene atm.
jer od rumora da se nvidija uplasila i počela klokati kartice a sad novi rumori da je amd 30-50% Jača od 2080ti. što je smiješno kad vidiš da su manji čipovi brutalno veći raw power i tehnologija koja nadmašuje standard opako. pa samo da staviš novi tech od amda na sirovu snagu 2080 bila bi jebeno čudovište. ovo su amaterske brojke. ako fakat nisu toliko jače grafe onda znači da se čuvaju za RDNA3. a ako to naprave nek si jebu mater u pičku sa šakom
- Uređivano
fensisuperstar da u trenutnoj seriji neće biti ssd pogon za grafe kao što plejka ima
Ako Samsung izbaci 980 seriju ssd-ova do kraja godine onda bi mogli dobit SSD koji nadmašuje onaj od Ps5, samo taj ssd od 1TB će koštat...
A ima i sad diskova koji su već po performansama tu negdje npr:
https://www.amazon.com/Sabrent-Internal-Extreme-Performance-SB-ROCKET-NVMe4-1TB/dp/B07TLYWMYW
Edit: možda sam te krivo shvatio, jedino ako nisi mislio podršku za tech koji su demonstrirali s onom Unreal Engine 5 prezentacijom.
Nije stvar brzine SSD-a. Već ima onih koji ga nadmašuju. Stvar je u komunikaciji.
Nije ni u tome stvar, stvar je u igrama. I danasnji PC ssdovi su sasvim dovoljni.
- Uređivano
weky pa da pričam o onome što i nvidija i amd najavili da su grafe spojene na ssd i koriste ga za performanse.
prvo je počelo kao priča da će izbacit sa ovom serijom. pa onda da će izbacit samo u top modelu a sad priča da ide tek na slijedeću generaciju grafičkih.
ma brzina trenutnih trenutnih ssda je spora naspram tehnologije koja je već razvijena. Problem je što je proizvodni proces preskup.
ono već je PCIexpress 6 je u razvoju. 4.0 tek sad kreće kao mainstream.
@chono7 dan danas developeri ne znaju radit igre u dx12 kako treba. mislim kad vidim memory leak u dx12 naslovu 2020 godine dodje mi da se objesnim sa sata kalbom
a to što kazes weky. u komunikaciji. imamo sad pci express 4.0 koji ima brzine koje sa hardverom koji dobijamo jednostavno ne mozemo prekoračit niti da zelimo. Jednostavno nemoguće. brzina protoka podataka kroz ssd i grafičke jednostavno nije toliko velik. Zato i nema potrebe sa pci express 5.0 atm. Zato ne vidim razlog zašto bi i nvidija i amd odustali od nečega što će dat najbolji performanse gain. Mislim kazem odustat zato sto su takve priče. Mozda na kraju i dobijemo to. Podrsku u techu postoji, brzina protočnosti kroz pci express je dostupna, procesori su dovoljno brzi i ssd tehnologija je u fucking primeu. Nema razloga.
- Uređivano
@fensisuperstar
A kaj ti očekuješ od tog korištenja SSDa od strane GPUa?
Pa neće napravit to neku revoluciju.
Ono kaj je bitno je da igra znaju iskoristit brzi storage, a ne grafika.
I da naprave to, niti jedan developer neće to koristiti jer kaj, bit će opcija koju će moći vidjeti ljudi samo sa 3080 i 3090.
Čemu onda?
Stvari koje se ostavljaju za top tier grafičke su uglavnom gimmicki bez kojih se apsolutno može preživjet.
Witcher 3 još dan danas ljudi ne mogu pošteno vrtit sa Hairworksom upaljenim.
A i ovo što radi PS5 moguće je i na običnom NVMe SSDu.
Mislim da ne mora bit ni PCIe 4.0 zapravo da bi dobio približno oste rezultate.
Neće ni bit revolucije jos neko vrime jer se sad grafe jako dobro prodaju i nema potrebe za nekin veliki skokon naprid. Mozda za 3-4 godine jer in je jednostavno neisplativo. To je model poslovanja ko sa mobitelima, tehnologija postoji, samo ju je trenutno neisplativo davat za te novce.