@Shooter bila bi velika šteta i gubitak potencijalno stvarno dobre diskusije da se ne osvrnem na tvoj poduži tekst, no za to bih radije posvetio zasebnu objavu, a sada se osvrnuo na nešto što mi stvarno upada u oči u ovoj temi, a primijetio sam i u drugim temama i vjerujem da se ne bi smjelo ignorirati, već upravo suprotno, reagirati na takve pojave.
Naravno, govorim o Wekyju i memberu, no ne usko vezano uz njih, već općenito uz stav koji ovdje znam primijetiti i koji, nažalost, je sve češći, ne samo u gamingu, već općenito u pokušaju argumentiranja. Štoviše, problem je u nedostatku istoga.
Vidim kako ste svi reagirali na Chonu i na to što je napisao, iako iskreno ne vidim razlog za to. Čovjek je postavio neka pitanja, Shooter mu je odgovorio kao čovjek, nitko nikog nije vrijeđao, nitko se nije zakačio, ali je zato uletio Weky da fino zapapri ovu temu i pokuša pokrenuti svađu nekim pokušajem kvazi-kritike na račun Witchera. Isto je bilo i u Metro temi, isto je bilo i u polovici posta koji vjerujem da nije bio trollerski u nedavnom trollerskom postu o Witcheru i CDPR-u.
Veliki problem u tome je nedostatak argumenata. Gotovo uvijek vidim da se nabraja: „To je loše, to je loše. E da, i to je loše.“ Međutim, ne vidim kako se spominje: „To je loše jer (...)“ Tu leži glavni problem u većini današnjeg kritiziranja, lako je nešto popljuvati, no teško je dati primjer nečeg lošeg što podržava to pljuvanje, to zahtjeva trud, to možda čak i zahtjeva da netko istraži temu o kojoj govori, što me dovodi do još jednog problema. Ljudi su lijeni istražiti to o čemu govore. Zbog toga dođe do ovakvih situacija gdje je lakše obaviti se sarkazmom i reći nešto provokativno kako bi se pokušala prenijeti poruka, nego zapravo složiti smisleni tekst kao odgovor. Ponavljam, to je nešto što ne vidim samo na forumu, već općenito na internetu i stvarno me smeta što je jedini način na koji ljudi odgovaraju na takav štetan pristup – ignoriranje.
Objavio/la: member
Kakav buntovni tinejdžer. Usudio se složit s Shooterom da igra nije najbolja samo nije napisao zid teksta. Užasni troler, najbolje banat i Shootera i Wekya barenko na pola godine tako da više nauče. A još i igra COD heheh, kužiš šmešno je jer je COD smeće i ima loše servere hehe.
Ovo je primjer toga o čemu govorim, lakše je napisati nešto sarkastično, nego se potruditi odgovoriti, dati neki primjer toga što ne valja. I ne govorim o tome da netko kaže da mu se nešto ne sviđa, to ne znači da nešto nije dobro, to znači da nekome nije sjelo. Govorim o konkretnim primjerima po čemu je nešto nekvalitetno, koji segment nije dobro odrađen i zašto.
Također, taj „zid teksta“, koji se spominje, će gotovo sigurno više reći od ovakvog posta. Veće su šanse da će u „zidu teksta“ biti i neki argumenti, nešto čega u ovakvome postu nema, već stoji samo ogorčenost zbog... Ne znam ni sam čega, iskreno. Zbog toga što je neka igra prihvaćena kao kvaltitetna i jer ljudi uživaju u njoj, možda zbog toga. Stvarno ne znam i ne razumijem i žao mi je što moram takve objave vidjeti jer ne pokreću nikakvu diskusiju, već potiču konflikt umjesto rasprave.
I za kraj, Shooter, čitamo se danas u ovoj temi kada ponovno uhvatim vremena sjesti u miru za komp da prokomentiram napisano!